Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Manchester United" pagarina līgumu ar van der Sāru

"Manchester United" pagarina līgumu ar van der Sāru
Edvīns van der Sārs
Foto: digitale/Scanpix

Anglijas čempionvienība ''Manchester United'' pagarinājusi līgumu uz vēl vienu sezonu par pieredzējušo Nīderlandes vārtsargu Edvīnu van der Sāru.

39 gadus vecais vārtsargs sezonas sākumā izteicās, ka šī, visticamāk, būs viņa pēdējā sezona profesionāļa statusā. ''United'' tikmēr neslēpa vēlmi veterānam piedāvāt jaunu līgumu. Šodien kļuva zināms, ka van der Sārs piekritis sadarbības pagarināšanai uz vēl vienu sezonu. Tātad Edvīns Mančestrā paliks līdz 2010./2011. gada sezonas beigām.

''Edvīna profesionalitāte un centība ir apbrīnojama, tāpat arī tas kā viņš rupējas par savu veselību un saglabā lielisku formu, neskatoties uz vecumu,'' pozitīvus vārdus par savu pirmo numuru saka ''United'' galvenais treneris Alekss Fergusons.

Pats van der Sārs, protams, ir sajūsmā par iespēju spēlēt Mančestrā vēl vienu sezonu: ''Vēl joprojām jūtos labi un spēju gūt baudu no futbola. Pateicos klubam par sapratni, kad man bija grūts laiks decembrī un javārī (klubs iedeva Edvīnam brīvu laiku, ko pavadīt kopā ar slimo sievu - aut. piez.). Vēlos izcīnīt vēl vairākas trofejas ar šo lielisko komandu,'' pauž van der Sārs.

Izmantotie resursi:
manutd.com


, 2010-02-26 18:31, pirms 14 gadiem
Prieks par Van Der Sāru. Novēlu, lai viss viņam izdodas,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 19:49, pirms 14 gadiem
Nu lai vinjam izdodas!
, 2010-02-26 21:01, pirms 14 gadiem
MU leģenda!!!
, 2010-02-26 22:15, pirms 14 gadiem
Ideāli. Vismaz nebūs tagad jaunu GK jāmeklē, jo van der Sārs pagaidām ir neizkonkurējams. Fosters un Kuščaks nav ar viņu salīdzināmi!
, 2010-02-26 22:31, pirms 14 gadiem
yesss...
, 2010-02-27 10:12, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Ideāli. Vismaz nebūs tagad jaunu GK jāmeklē, jo van der Sārs pagaidām ir neizkonkurējams. Fosters un Kuščaks nav ar viņu salīdzināmi!
Varbūt vienkārši naudas nav, lai iegādātos van der Sāra, Akinfejeva vai Noiera klases vārtsargu, bet Kuščakam 1. GK vietu vēl negrib uzticēt
, 2010-02-27 12:19, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Varbūt vienkārši naudas nav, lai iegādātos van der Sāra, Akinfejeva vai Noiera klases vārtsargu, bet Kuščakam 1. GK vietu vēl negrib uzticēt
MU un nav naudas? Mazliet dīvaini, gan jau pēc Ronaldu pārdošanas Real būs vēl kas iekrājies!
, 2010-02-27 13:45, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: MU un nav naudas? Mazliet dīvaini, gan jau pēc Ronaldu pārdošanas Real būs vēl kas iekrājies!
Nu ne gluži tā, ka nav, bet nepietiek, jo parāds spiež..

- Ronaldo naudas netērēšana,
- Ouvens kā backup uzbrucējs par brīvu vasarā,
- Parāda refinansēšana,
- janvārī nopirkts Smolings (6 M) nevis Šērs (12-15 M), - un arī vēl nevar zināt, vai nopirkts,
- tagad vēl ar van der Sāru pagarina uz vēl 1 sezonu, nevis meklē jaunu GK

Šis viss kopā nav tikai apstākļu sakritība.
, 2010-02-27 14:35, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Varbūt vienkārši naudas nav, lai iegādātos van der Sāra, Akinfejeva vai Noiera klases vārtsargu, bet Kuščakam 1. GK vietu vēl negrib uzticēt
Nu jau gan man liekas Tu biški brauc "auzās"! Kā gan varētu saistīt līguma parakstīšanu ar VdS un naudas trūkumu?!? Vai nu mēs runājam par dažādiem personāžiem? Vai kādam ir pretenzijas pret VdS spēli??? Vai kāds tagad noliegs, ka VdS joprojām ir viens no pasaules labākajiem vārtuvīriem!? Vai ir pamats uztraukties, ka VdS pēkšņi nākamsezon kļūs ļoti slikts vārtsargs?

Nav pamata uztraukties, ka MU kase šobrīd būtu tik tukša, lai nevarētu atļauties iegādāties kādu vērtīgu spēlētāju kurš komandai būtu patiešām ļoti vajadzīgs. Īpaši jau, ja runa ir par vārtusargu. Nav jau tā, ka MU amatpersonas gāja pie VdS lūgties līguma parakstīšanu par katru cenu, to pamatojot ar nespēju iegūt citu vārtsargu. Vārtusargi vispār ir ļoti specifiski spēlētāji un SAF ar to ir sanācis "ieberzties"! Tā kā bija ar to franču vārtsargu, vels izleca no galvas uzvārds Jau sen bija zināms, ka ar VdS gribēja parakstīt jaunu līgumu un tapēc bija noruna, ka Edvīns dos savu atbildi līdz jaungadam, tā teikt, lai atteikuma gadījumā varētu atrast ja vajag jaunu vārtsargu. Diemžēl trauma un sievas veselības problēmas šo atbildi iekavēja. Bet tagad viss ir kārtībā, stabils pirmais numurs ir vēl uz vienu sezonu, kas nozīmē, ka treneriem un skautiem ir gads rezervē, lai meklētu jaunu nākotnes Nr1, vai novērtētu un pārliecinātos par jau noskatīto prasmi. Ja Giggs var skriet pa laukumu un spēlēt gandrīz kā jaunībā, kapēc vajadzētu šaubīties par VdS spēju spēlēt visaugstākajā līmenī vēl gadu...
, 2010-02-27 16:16, pirms 14 gadiem
ABa rakstīja: Tā kā bija ar to franču vārtsargu, vels izleca no galvas uzvārds
Bartēzu domā? Viņa "triki" savulaik bez maz sirmus matus piedzina.
, 2010-02-27 16:30, pirms 14 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Bartēzu domā? Viņa "triki" savulaik bez maz sirmus matus piedzina.
Nu tak Kaut kā izskrēja man no galvas uzvārds! Izlasē bija izcils, klubā bija vājprāts. Vismaz MU klubā. Pat Blānu iegādājās, lai būtu kas viņa nodzīto galvu nobučo, bet tāpat bija bezcerīgi ar Bartezu. Es to pieminēju tapēc, ka ne vienmēr vienā komandā izcili spēlējošs vārtsargs tik pat labi spēlēs citā. Tapēc ir ļoti labi, ka pārbaudīta vērtība VdS paliks vēl vienu gadu. Un vēl vienu gadu būs laiks maiņas atrašanai.
, 2010-02-27 16:50, pirms 14 gadiem
ABa,
pirms sezonas bija tāda runa, ka šī esot VdS pēdējā sezona. Tas arī rakstā ir teikts.
Spēlē jau viņš joprojām augstā līmenī, ja gan klubā, gan izlasē viņš 39 gados joprojām ir labākais savā pozīcijā.
Taču VdS varētu mierīgi beigt karjeru un viņam neko nevarētu pārmest, naudu ir sapelnījis, klubam titulus palīdzējis izcīnīt. Varētu mierīgi nodarboties ar citām lietām, galu galā dzīve taču negrozās ap futbolu vien.
Rezultātā izskatās, ka viņš ir pierunāts vēl vienu gadiņu palikt. Tāpēc ir radies tāds priekšstats, ka klubs piebremzē ar tēriņiem. Vēl jo vairāk, ja skata kontekstā ar pārējām lietām, ko es pieminēju iepriekš.
, 2010-02-27 17:05, pirms 14 gadiem
Nē nu mēs jau esam izrunājuši to, ka MU patiešām ir zināmas finansiālas problēmas. Es pat teiktu, ka nopietnas problēmas. Bet nu ne tik ļoti, ka vairs nav iespēju iegādāties jaunus futbolistus. Nesen Gils oficiālā lapā pat stāstija, ka MU bankas kontā visu laiku atrodas 100 miljoni kuri atrodas SAF rīcībā jaunu spēlētāju iegādei un viņš vajadzības gadījumā tos var dabūt. Vai tā ir taisnība, vai fanu nomierināšanas teksts, ne mums spriest.

Bet tas, ka VdS mierīgi varētu beigt karjeru ir skaidrs. Tāpat kā viņa solijums dot atbildi līdz jaunam gadam, vai turpinās spēlēt vēl vienu sezonu vai nē. BET taču Tu saproti, kaSAF VdS vērtē augstāk par citiem tirgū iespējami pieejamiem vārtsargiem. Īpaši jau dēļ tā, ka VdS ir labākais vārtsargs pasaulē izsitot bumbu ar kāju, nu vispār spēlē ar kājām. Tapēc būtu muļķīgi nopirkt jaunu vārtsargu ja VdS vēl nav izlēmis pielikt punktu. Rezervē tak viņu neturēs
, 2010-02-27 18:01, pirms 14 gadiem
ja VdS vēl nav izlēmis pielikt punktu.
Šeit jau viņa lēmums drīzāk izskatījās pēc kluba (trenera) iniciatīvas. Un Tu taču piekritīsi, ka pierunāt TOP līmenī spēlējošu veterānu nebeigt karjeru ir lētāk, nekā iegādāties līdzvērtīgu aizstājēju.
Es arī nesaku, ka naudas nav vispār, to mēs, protams, nezinām.
Vnk nesenākie darījumi, kurus es arī uzskaitīju, izskatās pēc tā, ka tēriņi tiek ierobežoti, ar domu apmēram tā - ja var netērēt, tad netērēt.
Ja jau kaut ko ļoti vajadzēs, droši vien varēs atļauties. Bet to redzēs tikai vasarā.
, 2010-02-27 18:22, pirms 14 gadiem
Nu visam jau varētu piekrist, tikai nesaprotu īsti kapēc tieši šajā brīdī Tu to saisti ar naudas trūkumu? Vēlreiz atkārtoju, ka vēlme pagarināt līgumu ar VdS tika izteikta jau kaut kad oktobra beigās vai novembra sākumā! Tad arī VdS pateica, ka savu atbildi sniegs līdz jaungadam. Protams, ka pierunāt turpināt sadarbību ar VdS ir lētāk kā iegādāties jaunu, kaut vai tikai tapēc, ka nekas nav jāiegādājas Un tajā pašā laikā nav nemaz vajadzības neko iegādāties, jo klubam jau ir TOP vārtsargs. Un kādēļ gan klubam neizrādīt pretimnākšanu VdS un necensties viņu pierunāt palikt vēl uz gadu, ja visi redz, ka viņš joprojām ir vārtsargu spēles augstākajā punktā? Tik pat labi var teikt, ka MU un SAF cenšoties pierunāt Giggsu un Skoulzu turpināt spēlēt un pagarināt līgumus arī ir saistīti ar naudas trūkumu, jo nepērk vietā jaunākus. Bet ir taču redzams, ka viņi savu darbiņu kaut arī retāk kā jaunībā (nepiedalās visās spēlēs), toties izdara visu lieliski.

Tapēc nedomāju, ka VdS pats to īsti negribot, ar gariem zobiem parakstija jaunu līgumu: "Šeit jau viņa lēmums drīzāk izskatījās pēc kluba (trenera) iniciatīvas".
, 2010-02-27 19:20, pirms 14 gadiem
OK, tagad izlasīju, ka arī VdS pats vēlējies turpināt.
Ja tā, tad tālāk vismaz par šo epizodi nav ko strīdēties.
Bet aizdomas par transfēru tēriņu ierobežošanu man parādījās pēc Ouvena transfēra.

Un interesantumi sāksies, kad Skoulzs un/vai Gigss beigs karjeru (tas tīri reāli var notikt arī pēc šīs sezonas, vismaz Skoulza gadījumā), jo, kaut gan viņi vairs nav galvenie vilcēji un nespēlē vairs katru, bet drīzāk katru 2. spēli, tomēr atvēlēto laiku bija līmenī (Skoulzam gan bik jūtams noriets, un viņš pats to atzīst), pie tam es tā saprotu, ka Skoulzs jaunu līgumu vēl nav parakstījis..
soccernet.espn.go.com: Sir Alex Ferguson wants Paul Scholes to prolong...

tur gan it kā kaut ko vietā vajadzēs, jo pēdējā laikā savas akadēmijas produktiem United biežāk pārdod, nevis iekļauj sastāvā - Kriss Īglss, Denijs Simpsons, Freizers Kempbels..
Tāpēc es saku, ka vasarā redzēs, ko pirks, cik tērēs, un varēs pateikt, vai cenšas ierobežot transfēru izdevumus vai ne.
, 2010-02-27 20:16, pirms 14 gadiem
Nu Ouvenu jau nevar nosaukt par transfēru Kapēc nepaņemt Augstas klases uzbrucēju pa brīvu? Domāju ka jebkura komanda vēlētos Ouvenu sastāvā, un kā pats esot teicis, kaut arī piedāvājumi protams bija no daudziem klubiem, kolīdz SAF piedāvāja kontraktu tā tulīt arī visas citas sarunas tika izbeigtas. Lai arī Ouvens vairs nav agrākais, tomēr joprojām var būt ļoti noderīgs un to ir pierādījis. Šeit arī īsti nesaskatu saistību ar naudu, jo nebij jau kam maksāt! Tad jau drīzāk par naudas problēmām varētu liecināt atteikšanās no sarunātā Ljajiča transfēra. Bet tas ar ir nosacīti...

Gan jau Skoulzs parakstīs jaunu līgumu, ja vien neiejauksies kādi nepatīkami blakus apstākļi. Tāpat arī Giggs vēl vienu sezonu norukās. Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai pieslīpētu maiņas. Bet nu jā, daudz ko skaidrāku varēs secināt vasarā.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
4

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".