Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ančeloti: "Iekļūšana Čempionu līgā ar "Everton" – tā nav neiespējamā misija"

Ančeloti: "Iekļūšana Čempionu līgā ar "Everton" – tā nav neiespējamā misija"
Karlo Ančeloti. Foto: Reuters/Scanpix

Pieredzējušais itāļu speciālists Karlo Ančeloti stājies pie Anglijas Premjerlīgas kluba Liverpūles "Everton" stūres, noslēdzot līgumu līdz 2024. gadam. Viņa mērķis ir finišēt pirmajā četriniekā, dodot iespēju komandai startēt Čempionu līgā.

"Iekļūšana Čempionu līgā – tas ir mūsu ilgtermiņa mērķis un uzdevums. Futbolā nekas nav neiespējams," pauda 60 gadus vecais Ančeloti, kurš "Everton" pārņēmis nepateicīgā brīdī. Komanda ieņem tikai 15. vietu, par četriem punktiem apsteidzot izslēgšanas zonu. Jāizceļ, ka kopš Premjerlīgas izveides "Everton" tikai vienu reizi spējusi tikt pirmajā četriniekā – tas notika 2005. gadā.

"Vilinājums stāties pie šāda kluba stūres ir tā bagātīgā vēsture un tradīcijas. Tas ir viens no lielākajiem klubiem Anglijā," cildinošus vārdus jaunajai darba vietai teica Ančeloti. Viņš trenera karjeras laikā trīs reizes uzvarējis Čempionu līgā. Divas reizes viņš to paveica kopā ar "Milan", bet vēl vienu reizi – ar Madrides "Real".

Ančeloti savas bagātīgās karjeras laikā uzvarējis Vācijas (Minhenes "Bayern"), Francijas (PSG) un Anglijas (Londonas "Chelsea") čempionātos. Bijušas tikai divas komandas, kurās Ančeloti nav uzvarējis vismaz 50% spēļu – "Parma" un "Reggiana". Tas notika pagājušā gadsimta beigās.

Pirms mēneša Ančeloti tika atlaists no "Napoli" galvenā trenera amata, kaut gan komanda sasniedza Čempionu līgas izslēgšanas cīņas. "Jā, esmu strādājis top klubos. PSG projekts bija ļoti labs. Domāju, ka šeit ir tāpat. Vakar devos uz treniņu laukumu, un tas ir fantastisks. Fakts, ka klubs vēlas būvēt jaunu stadionu, nozīmē, ka viņiem ir skaidrs, kā sasniegt panākumus," vērtēja Ančeloti.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2019-12-26 05:13, pirms 4 gadiem
Ak šie bezjēdzīgie komplimenti
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
2

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".
"Liverpool" futbolisti. Foto: AP/Scanpix
1

Klops atpūtina līderus, tālsitieni atnes ''Liverpool'' trīs punktus pret ''Fulham''

Anglijas Premjerlīgas 34. kārtā ''Liverpool'' svinēja svarīgu uzvaru Londonā pār ''Fulham'', bet cita Liverpūles komanda ''Everton'' atstāja sausā Notingemas ''Forest''. Drošas uzvaras arī Birmingemas ''Aston Villa'' un ''Crystal Palace'' klubiem.