Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gvardiola aizstāv Hārta izstumšanu: "Klubam jāspēlē tā, kā to gribu es"

Agris Suveizda

Gvardiola aizstāv Hārta izstumšanu: "Klubam jāspēlē tā, kā to gribu es"
Žuzeps Gvardiola
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases vārtsargs Džo Hārts vakar, ļoti iespējams, aizvadīja pēdējo spēli Mančestras "City" kreklā. Pagaidām Hārts pats nezina, kur turpinās karjeru, savukārt komandas galvenais treneris Žuzeps Gvardiola vēlreiz aizstāvēja savu izvēli, no pamatsastāva izstumt vienu no kluba pēdējo gadu simboliem.

Hārts: "Arī cūkas mēdz lidot, vai ne?"
"Šis man bija īpašs vakars," pēc uzvaras pār Bukarestes "Steaua" (1:0) sacīja Džo Hārts. Angļu vārtsarga sakarā klīdušas baumas arī par iespējamo pāreju uz "Everton", tomēr pagaidām Hārts nevar atbildēt, kurā klubā atradīsies septembrī: "Tas nav atkarīgs no manis. Situācija ir tāda, kāda tā ir. Jūs droši vien to zināt labāk par mani."

"Mums ir augstākās klases galvenais treneris, kuru klubs vēlējās ilgu, ilgu laiku, un viņam ir viedoklis par lietām gan laukumā, gan ārpus tā," Hārts atbildēja uz jautājumu, vai nav ticis norakstīts pārāk ātri. "Ar visām tām muļķībām, kas tiek runātas par un ap šo lietu, mēs tiekam galā kā vīri un nokļūsim līdz situācijas risinājumam. Šovakar es spēlēju Mančestras "City", un es to izbaudīju – gluži kā katru reizi, kad esmu pārstāvējis šo komandu."

Kā galvenais Hārta izstumšanas iemesls tiek minēts viņa nepietiekami labā spēle ar kājām, un pēc vakardienas uzvaras žurnālisti vārtsargam ironiski piebilda, ka Hārta piespēļu precizitāte šajā spēlē bija 100%. "Arī cūkas mēdz lidot, vai ne?" smejot atbildēja Hārts.

Gvardiola: "Biju godīgs gan pret Džo, gan pārējiem"
Mančestras "City" vārtsargu situācija jau vairākas nedēļas ir viena no karstākajām tēmām britu medijos, un komandas galvenais treneris Žuzeps Gvardiola vēlreiz aizstāvēja savu izvēli: "Esmu šeit ieradies, lai pieņemtu lēmumus. Tāpat es pieļauju daudz kļūdu. Daži mani lēmumi ir labi, daži – slikti, bet es cenšos būs godīgs. Nevaru noliegt to, ko jūtu. Biju godīgs gan pret Džo, gan visiem spēlētājiem komandā. Džo šobrīd ir Mančestras "City" spēlētājs, un, ja viņam būs jāspēlē, viņš spēlēs. Esmu ļoti priecīgs, ka šodien viņš nospēlēja savā līmenī."

"Zinu, ka Džo ir šā kluba leģenda. Viņš ir viens no iemesliem, kāpēc šis klubs ir tāds, kāds tas ir. Zinu, ka viņš palīdzēja šai komandai pāriet citā līmenī, tādēļ esmu ļoti priecīgs, ka komandas biedri pret viņu izturas ar lielu cieņu un mīlestību," sacīja Gvardiola. Viņam arī tika vaicāts,, vai Mančestras publika, zaudējusi vienu no saviem elkiem, labi uzņems jauno pamatvārtsargu Kladio Bravo: "Nezinu. Viņi drīkst izpaust visas savas sajūtas. Es gribētu, lai visi mani lēmumi katru darītu laimīgu, bet tas nav iespējams. Man ir jāpieņem lēmums, kas ietekmēs spēlētāju dzīves. Mums ir 28 spēlētāji, bet 17 no viņiem nevar spēlēt."

"Jau sākumā ierados šeit ar lielu devu informācijas, kas ir jāanalizē. Man ir jāpieņem lēmumi, un es nevaru noliegt to, ko jūtu. Ja fani nav sajūsmā par Hārta situāciju, es to varu saprast. Viņš šā kluba labā ir izdarījis vairāk, nekā es esmu paveicis mēneša laikā. Un vairāk nekā es, iespējams, šeit paveikšu. Jo šajā klubā ir daudz spēlētāju, kuri ir ārkārtīgi svarīgi. Tādi spēlētāji kā Jaja [Turē], Samirs [Nasri], Davids Silva, Gaels Klišī, [Aleksandars] Kolarovs šo klubu padarīja tādu, kāds tas ir tagad."

Gvardiola gan atgādināja, ka viens no viņa pašreizējiem uzdevumiem ir Mančestras "City" pacelt vēl augstākā līmenī: "Šis klubs tikai vienreiz vēsturē ir sasniedzis Čempionu līgas pusfinālu. Tas notika pagājušā gadā Manuela [Pellegrini] vadībā. Tā ka šis nav klubs ar lielu Eiropas vēsturi. Šie puiši ir tie, kuri ļāva spert iepriekšējo soli, un es viņus par to ļoti cienu. Bet es esmu šeit un lēmumi ir jāpieņem man. Laiks ir rādījis, ka es pieļauju kļūdas. Bet man ar tām ir jāsamierinās. Ja es pieņēmu Mančestras "City" piedāvājumu, tad jums man ir jāseko. Jums ir jāspēlē tā, kā spēlēt vēlos es."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Guardiola stands by unpopular Hart decision

Slēpts komentārs: chubaki

     [+] [-]

, 2016-08-25 10:57, pirms 8 gadiem
Gan jau City tūlīt tiks papildināts ar prāvu skaitu spāniski runājošo.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-25 12:15, pirms 8 gadiem
nu nez... man neliekas, ka šādi veidot savu tēlu ir labi... šķiet, pat Mourinjo māk publiski labāk iziet no situācijām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-25 15:13, pirms 8 gadiem
Labi ka tas plikpauris ir prom no FC Bayern!! Cik špilerus vinjs pazudinaja pa 3 gadiem!!!! Nevienam nenovelu to treneri

     [+] [-]

, 2016-08-25 17:27, pirms 8 gadiem
Respekts Gvardiolam par drosmi pieņemt grūtus lēmumus.

Hārts, protams, jau ir City leģenda un tāds vienmēr paliks, neatkarīgi no turpmākā.

     [+] [-]

, 2016-08-25 17:27, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-08-25 17:28, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: nu nez... man neliekas, ka šādi veidot savu tēlu ir labi... šķiet, pat Mourinjo māk publiski labāk iziet no situācijām...
Viņš neveido savu tēlu. Viņš skaidro situāciju. Viņa tēls jau sen ir izveidots.