Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Argentīnietis Pellegrino kļūst par Anglijas kluba "Southampton" galveno treneri

Agris Suveizda

Argentīnietis Pellegrino kļūst par Anglijas kluba "Southampton" galveno treneri
Maurisio Pellegrino
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Southampton" savā mājaslapā paziņoja par trīs gadu līguma parakstīšanu ar argentīniešu treneri Maurisio Pellegrino.

"Mums bija iespaidīgs kandidātu saraksts, taču Maurisio ātri vien kļuva par mūsu prioritāti. Lai arī viņam bija vēl citas izvēles iespējas, esam priecīgi, ka tieši mūs viņš uzskata par pareizo vietu, kur turpināt darbu," kluba mājaslapā citēts vadītāja vietnieks Less Rīds.

"Esmu ļoti priecīgs par to, ka esmu kļuvis par "Southampton" galveno treneri, un domāju, ka mana filozofija un kluba kultūra ļoti labi saskanēs," sacīja 45 gadus vecais Pellegrino. Pagājušajā sezonā "Southampton" vadīja franču treneris Klods Puels, taču pēc sezonas beigām viņš negaidīti tika atlaists. "Southampton" ar 46 punktiem 38 mačos Premjerlīgā ieņēma astoto vietu un no septītajā pozīcijā esošās "Everton" atpalika par iespaidīgiem 15 punktiem.

Pellegrino trenera karjeru sāka Spānijas klubā "Valencia", bet pēc tam atgriezās dzimtenē, trenējot "Estudiantes" un "Independiente". Pirms gada viņš kļuva par Spānijas kluba "Alaves" galveno treneri, palīdzot tam 38 spēlēs sakrāt 55 punktus un iegūt devīto vietu. "Alaves" sensacionāli sasniedza Karaļa kausa finālu, kur ar 1:3 atzina "Barcelona" pārākumu. Spēlētāja karjeras laikā Pellegrino neilgi pārstāvēja "Liverpool".

Izmantotie resursi:
https://southamptonfc.com/news/2017...