Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" grasās pagarināt līgumu ar Žirū un nelaist viņu prom par velti

Agris Suveizda

"Chelsea" grasās pagarināt līgumu ar Žirū un nelaist viņu prom par velti
Olivjē Žirū. Foto: imago images/Prime Media Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" plāno izmantot līgumā iekļauto iespēju pagarināt līgumu ar franču uzbrucēju Olivjē Žirū vēl uz vienu sezonu. 2018. gada pasaules čempions gan joprojām tiek saistīts ar iespējamu pāreju uz Milānas "Inter".

Žirū, kuram rudenī apritēs 34 gadi un kurš joprojām ir Francijas izlases pamatsastāva uzbrucējs, sezonas pirmajā pusē praktiski nespēlēja. Jaunajam galvenajam trenerim Frenkam Lampardam akcentu liekot uz jaunatni, izteikts pamatsastāva uzbrucējs bija anglis Temijs Eibrahams, bet rezerves uzbrucējs biežāk bija beļģis Mišī Bačuajī, nevis Žirū.

Ziemā Žirū jau bija vienojies ar "Inter" par pāreju, taču pēdējā brīdī veto darījumam uzlika Lampards. Francūzis ar to bija ļoti neapmierināts, taču pēc Eibrahama traumas par jauno sākumsastāva uzbrucēju kļuva tieši viņš. Vasarā Žirū beigsies pašreizējais līgums, un "Inter" galvenais treneris Antonio Konte joprojām vēlas viņu savā rīcībā, taču, kā ziņo britu mediji, "Chelsea" grasās izmantot kluba iespēju pagarināt līgumu, kas nozīmēs, ka "Inter" vai citiem klubiem Žirū būs jāpērk, nevis varēs iegūt kā brīvo aģentu.

Šajā Premjerlīgas sezonā Žirū ir sācis piecas no deviņām spēlēm un guvis divus vārtus. Šī ir jau piektā sezona pēc kārtas, kurā francūzis nav sava kluba pamatsastāva spēlētājs. Šajā laika posmā Žirū "Arsenal" un "Chelsea" rindās ir sācis 30 no 94 spēlēm un guvis 23 vārtus, bet pirmajās četrās sezonās Premjerlīgāsāka 107 no 135 cīņām un guva 57 vārtus.

Londonas "Arsenal" 2012. gadā Žirū no "Montpellier" iegādajās par 12 miljoniem eiro, bet 2018. gadā viņu pārdeva par 21 miljonu.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...