Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Britu salās jaunie futbolisti treniņos nedrīkstēs spēlēt ar galvu

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Britu salās jaunie futbolisti treniņos nedrīkstēs spēlēt ar galvu
Foto: imago images/Zink/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija (FA) nākusi klajā ar paziņojumu, ka Anglijā, Ziemeļīrijā un Skotijā bērniem, kuri jaunāki par 12 gadiem, būs aizliegts treniņprocesā pielietot spēli ar galvu.

Šis ierobežojums neattieksies uz spēlēm, bet tikai uz treniņprocesu. Bērni no sešiem līdz 12 gadiem spēli ar galvu varēs izmantot tikai maču laikā. Šādas vadlīnijas izstrādātas, jo ir pierādīts, ka bijušie futbolisti mirst ar smadzeņu slimībām daudz biežāk nekā tie, kuri ar futbolu nenodarbojās. Ierobežojumi tiks noteikti arī vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

Pētījumos pierādīts, ka bijušajiem futbolistiem ir piecas reizes lielāka iespēja nomirt ar Alcheimera slimību, kā arī lielāka iespēja nomirt ar Parkinsona slimību. Pētījumi veikti Glāzgovas universitātē.

FA izpilddirektors Marks Bullingems sacīja: "Šīs vadlīnijas būs kā esošo vadlīniju papildinājums, kas palīdzēs treneriem un skolotājiem samazināt galvas izmantošanu bērnu un jauniešu futbolā."

"Pētījumi nepierāda, ka smadzeņu traumas radušās tieši jauniešu un bērnu vecumā, bet Skotijas futbola cilvēkiem ir jārūpējas par jauniem cilvēkiem, viņu vecākiem un tiem cilvēkiem, kuri ar viņiem strādā jauniešu futbola periodā," savu viedokli izteica Skotijas Futbola asociācijas izpilddirektors Īens Maksvels.

Organizācijas "Headway" vadītājs Pīters Makeibs: "Ir pilnībā saprotami tas, ka šādiem ierobežojumiem ir jābūt. Tikai aktuāls ir jautājums – vai pietiks ar to, ka tiks ierobežoti tikai bērni un jaunieši?"

Vadlīnijas šobrīd tiek izstrādātas, un to ieviešana varētu notikt šī gada laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  -2 [+] [-]

, 2020-02-25 15:18, pirms 4 gadiem
Nez kāpēc briti neaizliedz boksu - tur galvai ne tas vien jāiztur.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-25 15:50, pirms 4 gadiem
Mūsu Vilki atrodas progresa viļņa avangardā, - viņi bumbu nespēlē ne tikai ar galvu, bet arī ar kāju ne, un labāk atdod pretiniekam! Izrādās, tā ir stratēģija. Pretinieks saspēlēsies, saspēlēsies un dabūs Pārkinsonu. Mūsējie tad paņems bumbuli un netraucēti raidīs to vārtos!

     [+] [-]

, 2020-02-25 16:06, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: Nez kāpēc briti neaizliedz boksu - tur galvai ne tas vien jāiztur.
Tāpēc ka boksā riski ir zināmi, to zin gan sportisti gan līdzjutēji,un sportisti apzināti iet uz risku, futbolā izrādās nezināja, tāpat kā ar amerikāņu futbolu, kas ir tēmā zin par ko ir stāsts

     [+] [-]

, 2020-02-25 16:47, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Tāpēc ka boksā riski ir zināmi, to zin gan sportisti gan līdzjutēji,un sportisti apzināti iet uz risku, futbolā izrādās nezināja, tāpat kā ar amerikāņu futbolu, kas ir tēmā zin par ko ir stāsts
Tas ir viens. Bet salikties kopā ar galvām ir daudz bēdīgāk.
Pietam boksā, tikai pārejot uz pro tiek noņemta aizsargķivere.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-25 18:01, pirms 4 gadiem
Diez gan muļķīgi tad, ka neaizliedza arī spēļu laikā, jo tā ir ļoti svarīga spēles sastāvdaļa. Kā gan to pilnveidot, ja nedrīkst trenēt? Visdrīzāk jau paslepus tāpat visiem tiks trenēta spēle ar galvu, līdz ar ko ierobežojums tikai ķeksīša pēc līdzīgi kā NFL.

     [+] [-]

, 2020-02-26 13:11, pirms 4 gadiem
blah rakstīja: Diez gan muļķīgi tad, ka neaizliedza arī spēļu laikā, jo tā ir ļoti svarīga spēles sastāvdaļa. Kā gan to pilnveidot, ja nedrīkst trenēt? Visdrīzāk jau paslepus tāpat visiem tiks trenēta spēle ar galvu, līdz ar ko ierobežojums tikai ķeksīša pēc līdzīgi kā NFL.
Vai arī neoficiāli vienosies arī spēļu laikā saspēlēties pa zemi