Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jedlins pievienosies "Tottenham", taču nekļūs par Latvijas pilsoni

Jedlins pievienosies "Tottenham", taču nekļūs par Latvijas pilsoni
Diandrē Jedlins žurnālistu ielenkumā
Foto: AP/Scanpix

ASV izlases aizsargs Diandrē Jedlins nākamā gada janvārī beidzot pievienosies "Tottenham", savā mājaslapā vēsta Anglijas un ASV futbola klubi. Britu prese gan lēš, ka Jedlins, kuram ir latviešu saknes, ir saņēmis darba atļauju, tādējādi Latvijas pilsonība viņam tomēr nebūs nepieciešama.

"Diandrē ir jauns spēlētājs ar lielu potenciālu, kurš jau ir daudz sasniedzis MLS," angļu kluba mājaslapā citēts "Tottenham" galvenais treneris Maurisio Poketīno. "Viņa attīstībai ir svarīgi, ka viņam ir dots laiks, lai adaptētos jaunajiem apstākļiem gan laukumā, gan ārpus tā."

"Esam neizsakāmi lepni, ka Diandrē šeit pavadītajā laikā ir guvis panākumus, un vēlam viņam veiksmi, sperot nākamo soli savā karjerā," Sietlas "Sounders" mājaslapā citēts kluba īpašnieks un ģenerālmenedžeris Eidrians Hanauers.

"Tottenham" un "Sounders" vienošanos par Jedlina transfēru panāca vienošanos jau šā gada augustā. 21 gadu vecais aizsargs, baidoties, ka viņam varētu atteikt darba atļauju, bija gatavs nokārtot Latvijas pilsonību, taču Mirror un Sky Sports ziņo, ka atļauja ir apstiprināta un ka Latvijas pase viņam tomēr nebūs nepieciešama.

Pat gadījumā, ja Jedlins būtu kļuvis par Latvijas pilsoni, pašreizējie FIFA noteikumi viņam liegtu pārstāvēt Latvijas izlasi, jo viņš ASV valstsvienības sastāvā jau ir piedalījies A līmeņa mačā (viņa gadījumā – spēlējis šā gada Pasaules kausa finālturnīrā).

Jedlins visu līdzšinējo profesionālo karjeru ir pavadījis Sietlas "Sounders". 2013. gadā labās malas aizsargs tika iekļauts visas līgas simboliskajā izlasē, kļūstot par pirmo debitantu kopš 2005. gada, kuram tas bija izdevies. Arī šogad Jedlins tika iekļauts simboliskajā izlasē. ASV valstsvienībā Jedlins aizvadījis desmit spēles, ieskaitot trīs mačus Pasaules kausa finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
DeAndre to join in January 23 December 2014 -...
DeAndre Yedlin Completes Transfer to Tottenham...
Transfer news: DeAndre Yedlin to join Tottenham...
USA defender DeAndre Yedlin granted work permit...


, 2014-12-24 10:19, pirms 9 gadiem
Nu bet loģiski, tad jau labāk spēlēt ASV izlasē vai ne.
, 2014-12-24 10:48, pirms 9 gadiem
Man vairāk intresē kapēc Rumānu bijusi zvaigzne Gerge Hadži savu dēlu nosaucis par Jāni?16 gadīgais Jānis Hadži nesen ar kā nonācis Spēņu klubu redzeslokā.
, 2014-12-24 11:25, pirms 9 gadiem
Kārklu latvietis.
, 2014-12-24 11:40, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Man vairāk intresē kapēc Rumānu bijusi zvaigzne Gerge Hadži savu dēlu nosaucis par Jāni?16 gadīgais Jānis Hadži nesen ar kā nonācis Spēņu klubu redzeslokā.
drīzak jau Janis - arī grieķiem ir tāds izplatīts vārds. Hadži varētu būt grieķu saknes vai kāds no senčiem ar tādām, Rumānijā tas nav retums. Citāts no wiki: "Hagi was born in Săcele, Constanța County to an Aromanian family". Aromūni (vlahi) tauta tagad izkaisīta pa Balkāniem, kam interesē palasīs.
, 2014-12-24 11:46, pirms 9 gadiem
Krizhanek rakstīja: Nu bet loģiski, tad jau labāk spēlēt ASV izlasē vai ne.
hmm LV jau labu laiku ir atlauta dubultpilsoniiba
, 2014-12-24 11:50, pirms 9 gadiem
Toļiks pasaules čempja laikā solījās noskaidrot, kāpēc Deandre Jedlins sauc sevi pa pusei par latvieti, droši vien, ka aizmirsis, kā nekā pie rocenes komentēšanas ar ik pa brīdim tiek un tad jau viss pārējais tā sacīt...
Kāds kaut ko varbūt vairāk zin, kas tieši Deandre saista ar Latviju? Cik tagad pameklēju uz ātru roku, tad vecvecāki no Latvijas, bet kas un kā nav īsti zinams, jo bija infa, ka audzis bez senčiem, pieņemts ģimenē, nekā konkrēta un izsmeļoša...
, 2014-12-24 12:28, pirms 9 gadiem
Priekš Spurs labs papildinajums
, 2014-12-24 12:38, pirms 9 gadiem
sramli rakstīja: Toļiks pasaules čempja laikā solījās noskaidrot, kāpēc Deandre Jedlins sauc sevi pa pusei par latvieti, droši vien, ka aizmirsis, kā nekā pie rocenes komentēšanas ar ik pa brīdim tiek un tad jau viss pārējais tā sacīt...
Kāds kaut ko varbūt vairāk zin, kas tieši Deandre saista ar Latviju? Cik tagad pameklēju uz ātru roku, tad vecvecāki no Latvijas, bet kas un kā nav īsti zinams, jo bija infa, ka audzis bez senčiem, pieņemts ģimenē, nekā konkrēta un izsmeļoša...
Māte cēlusies no Latvijas ebrejiem. Cik var noprast no periodika.lv, Jedļinu dzimta diezgan aktīvi atbalstījusi latviešu kultūru trimdā.
, 2014-12-24 12:53, pirms 9 gadiem
uzmeta
, 2014-12-24 12:57, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: hmm LV jau labu laiku ir atlauta dubultpilsoniiba
Jā, bet šāda situācija jau ir bijusi ar vairākiem sportistiem un beigās nekā, izņēmums Rejs jauniešu izlasē.
, 2014-12-24 13:22, pirms 9 gadiem
Krizhanek rakstīja: Jā, bet šāda situācija jau ir bijusi ar vairākiem sportistiem un beigās nekā, izņēmums Rejs jauniešu izlasē.
WTF?
Jedlins pat ar Latvijas pasi nevarētu pārstāvēt mūsu izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-24 13:38, pirms 9 gadiem
Jūs reāli domājāt, ka viņš pieņems Latvijas pilsonību?
, 2014-12-24 16:36, pirms 9 gadiem
Žēl, tā Mežeckis varētu lepoties, ka latvietis spēlē EPL, tātad LFF ir līmenī.
, 2014-12-24 17:00, pirms 9 gadiem
tad nav ko kladzināt ka lepns būt pa pusei Latvietim
, 2014-12-24 18:16, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: hmm LV jau labu laiku ir atlauta dubultpilsoniiba
Tikai ar normaalaam valstiim taa ir atlauta, par laimi.
, 2014-12-24 18:16, pirms 9 gadiem
Latvietis viņš nav un nekādā gadījumā nevar būt. Latvijā dzīvojušu ebreju pēctecis, tas gan.
Par pilsonības jautājumu - laikam jau saprata, ka nemaz tik viegli to izkārtot šeit nesanāks, kā iedomājās. Vai arī vietējā ebreju diaspora viņu kaut kādu iemeslu dēļ negrib atzīt.
, 2014-12-25 01:41, pirms 9 gadiem
Tad lai negaida atbalstu!!
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.