Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kā lai apmierina Abramoviča vēlmes?

Kā lai apmierina Abramoviča vēlmes?
Žuzē Mourinju - tituliem bagātākais treneris Londonas "Chelsea" vēsturē
Foto: Photoshot/Scanpix

Trešdien Londonas "Chelsea" tikai pēc dažu mēnešu darba no amata atbrīvoja galveno treneri Roberto Di Mateo. Šis lēmums futbola sabiedrībā izraisītu lielu neizpratni un, iespējams, pat šoku – ja vien kluba īpašnieks nebūtu Romāns Abramovičs. Di Mateo ir kļuvis tikai par kārtējo skalpu krievu bagātnieka kolekcijā. Vienīgais jautājums – kurš būs nākamais?

Klaudio Ranjēri, 18.09.2000. – 31.05.2004.

Abramovičs par Londonas "Chelsea" īpašnieku kļuva 2003.gada jūnijā un uzreiz vēra vaļā maku. Spēlētāju iegādē londonieši iztērēja vairāk nekā 120 miljonus sterliņu mārciņu (Ernans Krespo, Klods Makelelē, Huans Sebastjans Verons, Deimians Dafs u.c.), kas pat mūsdienās būtu milzīga summa. Tobrīd galvenā trenera amatā bija Klaudio Ranjēri. Pavisam drīz pēc īpašnieku maiņas sāka baumot, ka tiks mainīts ne tikai sastāvs, bet arī treneris, tomēr itālietis palika amatā.

Viņa vadībā "Chelsea" izcīnīja augstāko punktu summu Premjerlīgā kluba vēsturē, ieguva augstāko vietu gandrīz 50 gadu laikā un sasniedza Čempionu līgas pusfinālu, taču ar to nebija gana, lai paliktu klubā. Pēc sezonas beigām baumas par to, ka Abramovičs vēlas kvalitatīvāku treneri, pārvērtās realitātē, un kā viens no iemesliem tika lēsts tieši starts Eirokausos – pusfinālā tika zaudēts necilajam "Monaco". FA kausā "Chelsea" izstājās astotdaļfinālā (1:2 pret Londonas "Arsenal", kas bez neviena zaudējuma triumfēja arī Premjerlīgā), bet Līgas kausā tika līdz ceturtdaļfinālam (1:2 pret "Aston Villa").

Turnīrs2003./04.
Premjerlīga2.vieta
Čempionu līga1/2 fināls
FA kauss1/8 fināls
Līgas kauss1/4 fināls

Žuzē Mourinju, 01.06.2004. – 20.09.2007.

Lai arī Ranjēri nepaturēšana bija diskutējama, treneru maiņa sevi pilnībā attaisnoja – Žuzē Mourinju nolīgšana ir labākais solis, kādu Abramovičs ir veicis "Chelsea" vadībā. Portugālis uz klubu līdzi paņēma gandrīz visu treneru korpusu un arī viņa rīcībā bija iespaidīgs transfēru budžets. Mourinju no "Porto" līdzi "paņēma" arī spēlētājus Rikardu Karvalju un Paulu Fereiru, bet viens no spožākajiem pirkumiem bija Didjē Drogbā. Tiesa, Ranjēri Londonā portugālim bija atstājis arī ievērojamu mantojumu – tādus Mourinju ērā nozīmīgus spēlētājus kā Džons Terijs, Frenks Lampards, Klods Makelelē, Viljams Galass un arī Petrs Čehs, kurš tika nopirkts Mourinju laikā, taču kuru noskatīja tieši Ranjēri.

Mourinju jau pirmajā sezonā izcīnīja pirmo čempiona titulu "Chelsea" vēsturē. Divu gadu laikā Mourinju Abramoviča trofeju kabinetā nogādāja divus Premjerlīgas titulus, kā arī Līgas kausu un "Community Shield". Trešajā sezonā "Chelsea" Premjerlīgā palika otrajā vietā un Čempionu līgā atkal izstājās pusfinālā, taču klubam izdevās iegūt FA kausu, tādējādi Mourinju bija izcīnījis visus iespējamos Anglijas titulus. "Chelsea" pēc ilgiem pūliņiem beidzot bija izdevies savā rīcībā iegūt Andriju Ševčenko, taču Abramoviča mīlulis savainojumu un Drobā lieliskā snieguma dēļ komandā palika ēnā.

Mourinju attiecības ar Abramoviču kļuva saspīlētas. Abramovičam nepatika Mourinju pragmatiskais spēles stils, taču lielākās nesaskaņas ar kluba vadību radās transfēru budžeta un Abramoviča laba drauga Avrama Granta iecelšanas direktora amatā dēļ. Jaunā sezona tika sākta ar zaudējumu "Community Shield" izcīņā, taču Premjerlīgā pirmo četru maču laikā tika iegūti 10 punkti. Kritiskais periods sākās piektajā kārtā, kad viesos ar 0:2 tika zaudēts "Aston Villa". Pēc tam mājās netika uzvarēta arī "Blackburn Rovers" (0:0), bet Čempionu līgā "Chelsea"mājās pustukšu tribīņu (nepilni 25 tūkstoši skatītāju) priekšā nespēja pieveikt "Rosenborg" (1:1). Pēc divām dienām notika valdes ārkārtas sēde, kurā tika lemts par sadarbības pārtraukšanu. Mourinju trīs gadu laikā bija ieguvis sešas trofejas un Premjerlīgā savā laukumā nezaudēja ne spēli - 60 mači, 46 uzvaras, 14 neizšķirti, vārtu bilance 123:28.

Turnīrs2004./05.2005./06.2006./07.2007./08.*
PremjerlīgaTitulsTituls2.vieta4.vieta
Čempionu līga1/2 fināls1/8 fināls1/2 fināls3.vieta gr.
FA kauss1/8 fināls1/2 finālsTitulsDNS
Līgas kaussTituls1/16 finālsTitulsDNS
Community ShieldTitulsFināls

*Pozīcija, kurā atstāja komandu.
DNS - turnīrs "Chelsea" vēl nebija sācies.

Avrams Grants, 20.09.2007. - 24.05.2008.

Par Mourinju aizvietotāju kļuva tieši Grants, kurš izpelnījās lielu publikas un pat spēlētāju kritiku. Pirmās divas Premjerlīgas spēles Granta vadībā beidzās bez gūtiem vārtiem (0:2 pret Mančestras "United" un 0:0 Londonas "Fulham"), taču uz to izraēliešu treneris atbildēja ar septiņām uzvarām visos turnīros pēc kārtas. Janvārī Abramovičs atkal atvēra maku - par aptuveni 25 miljoniem tika nopirkts Nikolā Anelkā un Branislavs Ivanovičs. Atskaitot FA kausu (ceturtdaļfināls), visos pārējos turnīros Grants bija ļoti tuvu titulam - tomēr "Chelsea" pēc vairāku gadu pārtraukuma palika sausā.

Līgas kausā finālā tika zaudēts pagarinājumā (1:2 pret "Tottenham"), savukārt Premjerlīgā "Chelsea" no "United" atpalika tikai par diviem punktiem (pirms pēdējās kārtas punktu skaits bija vienāds, bet Mančestras klubam bija krietni labāka vārtu starpība). Toties Čempionu līgā Grants paveica to, kas nebija pa spēkam ne Ranjēri, ne The Special One - pagarinājumā tika uzvarēta "Liverpool", un "Chelsea" beidzot sasniedza finālu. Tajā londonieši pēcspēles sitienu piektajā sērijā varēja nodrošināt triumfu, taču Terijs sitiena brīdī paslīdēja...Pēc tam pendelēs uzvarēja "United". Trīs dienas vēlāk Grants tika atstādināts no amata.

Turnīrs2007./08.
Premjerlīga2.vieta
Čempionu līgaFināls
FA kauss1/4 fināls
Līgas kaussFināls

Luizs Felipe Skolari, 01.07.2008. - 09.02.2009.

Par jauno galveno treneri kļuva 2002.gada Pasaules kausa ieguvējs Luizs Felipe Skolari, kurš 2008.gada jūnijā ar Portugāles valstsvienību piedalījās Eiropas čempionātā. Skolari starpsezonā atbrīvojās no Kloda Makelelē un Šona Raita-Filipsa, kā arī no Ernana Krespo, Halida Bulahrūza un Tala ben Aima, kuri "Chelsea" bija nevajadzīgi jau iepriekšējā sezonā. Vienīgie nozīmīgie Skolari papildinājumi bija Portugāles izlases spēlētāji Deku un Žuzē Bozingva (Skolari vēlējās arī brazīlieti Robinju).

Skolari pie "Chelsea" stūres sāka ar 12 nezaudētām spēlēm pēc kārtas, tomēr brazīlietis amatā noturējās knapi pusgadu - 2009.gada devītajā februārī viņš tika atlaists. "Chelsea" lēmumu pamatoja ar rezultātu pasliktināšanos ļoti svarīgā sezonas posmā. Tobrīd "Chelsea" bez uzvarām spēlēja tikai divus mačus - 0:2 Liverpūlē un 0:0 pret "Hull City"...Premjerlīgā "Chelsea" atradās ceturtajā vietā, par septiņiem punktiem atpaliekot no "United", FA kausā un Čempionu līgā komandai tuvojās astotdaļfināla cīņas. Vienīgais turnīrs, no kura londonieši bija izstājušies, bija Līgas kauss - 1/8 finālā zaudējums pendelēs pret "Burnley".

Turnīrs2008./09.*
Premjerlīga4.vieta
Čempionu līga1/8 fināls
FA kauss1/8 fināls
Līgas kaussIzstājās

*Pozīcija vai turnīra stadija, kurā atstāja komandu.

Gūss Hidinks, 11.09.2009. - 31.05.2009.

Divas dienas vēlāk par pagaidu galveno treneri līdz sezonas beigām tika apstiprināts slavenais nīderlandiešu speciālists Gūss Hidinks, kurš tobrīd bija arī Krievijas izlases galvenais treneris. FA kausā komandu gan vēl vadīja Rejs Vilkinss, bet Hidinks debitēja ar Čempionu līgas maču pret "Juventus" (1:0). Treneru maiņa komandai tiešām deva otro elpu. Premjerlīgā Hidinks no 39 iespējamajiem punktiem izcīnīja 34, taču ar to vienalga pietika tikai trešajai vietai turnīra tabulā - pat ar 13 uzvaru sēriju būtu pieticis vienīgi otrajai vietai aiz "United".

Čempionu līgā "Chelsea" bija ārkārtīgi tuvu finālam - skandalozajā pusfinālspēlē Londonā norvēģu tiesnesis Toms Henings Evrebe nepiešķīra vairākus acīmredzamus 11m soda sitienus, bet kompensācijas laika trešajā minūtē "Barcelona" izglāba Andresa Injestas vārti (1:1 spēlē un summā). Sezonu tika noslēgta ar uzvaru FA kausā, tomēr, par spīti teicamam komandas sniegumam, nīderlandietis nolēma nepalikt klubā. Hidinks joprojām ir vienīgais treneris, kurš Abramoviča ēras laikā aizgājis pats, nevis ticis atlaists.

Turnīrs2008./09.
Premjerlīga3.vieta
Čempionu līga1/2 fināls
FA kaussTituls

Karlo Ančeloti, 01.06.2009. - 22.05.2011.

Par jauno galveno treneri kļuva Karlo Ančeloti, ar kuru tika parakstīts trīs gadu līgums. Vasaras pāreju periodā komanda palika praktiski neskarta - ieskaitot Ševčenko un Klaudio Pisarro, prom devās nevajadzīgi spēlētāji, bet vietā no potenciāliem pamatsastāva futbolistiem nāca tikai Jurijs Žirkovs, kurš izmaksāja 18 miljonus. Jau augustā Ančeloti tika pie pirmās trofejas ("Community Shield" uzvara pendelēs pret "United"), un sezonas gaitā "Chelsea" pievienoja arī Līgas kausu un Premjerlīgas titulu - pēdējā kārtā "Chelsea" ar 8:0 sagrāva "Wigan" un par punktu apsteidza "United". Čempionu līgā "Chelsea" gan piedzīvoja neveiksmi, astotdaļfinālā divreiz zaudējot Mourinju vadītajam Milānas "Inter".

Pēc sezonas gan Ančeloti sāka sastāva tīrīšanu - prom devās pamatsastāva futbolisti Mihaels Ballaks un Rikardu Karvalju, kā arī uz maiņu nācēji Džo Kouls un Deku un rezervists Žulianu Beleti. Komandai pievienojās Ramirešs un Josi Benajuns. Otrā sezona Ančeloti pie "Chelsea" stūres bija krietni neveiksmīgāka. Vispirms tika zaudēts "Community Shield" finālā, bet septembrī sekoja izkrišana arī no Līgas kausa. Janvārī "Chelsea" Premjerlīgā atradās ceturtajā vietā un no līderes "United" atpalika par desmit punktiem. Neilgi pēc tam, kad klubs paziņoja par milzīgiem zaudējumiem iepriekšējā sezonā, Abramovičs janvāra pāreju perioda izskaņā šokēja visu Eiropu - par aptuveni 75 miljoniem sterliņu mārciņu tika nopirkts Fernando Toress un Davids Luizs. Taču spānis Londonā nekādi nespēja atgūt sportisko formu un 18 maču laikā guva tikai vienus vārtus...

"Chelsea" FA kausa astotdaļfinālā atkārtoti neuzvarēja "Everton", zaudējot pendelēs, aprīlī sekoja izstāšanās no Čempionu līgas (divi zaudējumi pret "United'), bet Premjerlīgas finiša spurtā londonieši tā arī neiesaistījās cīņā par titulu. "Chelsea" pēdējo trīs maču laikā ieguva tikai punktu, tabulā no "United" atpaliekot par deviņiem punktiem. Sezonas pēdējā kārtā "Chelsea" Liverpūlē ar 0:1 zaudēja "Everton", un pēc spēles nepagāja pat divas stundas, kad Ančeloti tika uzteikts darbs gadu pirms līguma termiņa beigām.

Turnīrs2009./10.2010./11.
PremjerlīgaTituls2.vieta
Čempionu līga1/8 fināls1/4 fināls
FA kaussTituls1/16 fināls
Līgas kauss1/4 fināls1/16 fināls
Community ShieldTitulsFināls

Andrē Vilašs-Boašs, 22.06.2011. - 04.03.2012.

Abramovičs un "Chelsea" turpināja cīnīties ar nostaļģiju no ziedu laikiem Mourinju vadībā. Varēja šķist, ka 2011.gada vasarā klubā patiesi sāksies jauna ēra. Par lielu naudu (13.3 miljoniem) no "Porto" tika nopirkts Andrē Vilašs-Boašs, kurš Mourinju laikos bija "Chelsea" skauts un kurš iepriekšējā sezonā ar "Porto" uguņoja Portugālē un Eiropas līgā. Tomēr talantīgajam portugālim pārmaiņas klubā ļāva veikt tikai daļēji. "Chelsea" iegādājās tādus spēlētājus kā Huans Mata un Rauls Meirelešs, taču Vilašam-Boašam nebija pilnīgas teikšanas par transfēriem - vairāki jaunie spēlētāji tika iegādāti bez viņa ziņas, bet, piemēram, Radamela Falkao pirkumam Toresa dēļ tika dota sarkanā gaisma. No lielās komandas prom devās tikai Žirkovs.

Sezonas gaitā portugālis sastapās ar trim lielām problēmām - pirmkārt, daudzi agrāko gadu līderi jau tuvojās lejupslīdei, bet viņu spēles laika samazināšana draudēja (un tā arī notika) ar mikroklimata pasliktināšanos, otrkārt, Toresa sniegums joprojām neatbilda milzīgajai iztērētajai summai, un, treškārt, Abramovičs paralēli pārmaiņām vēlējās arī saglabāt augstus rezultātus, kas neatbilda tā brīža resursiem. Janvārī "Chelsea" šķīrās no Anelkā un Aleksa un pastiprinājās ar aizsargu Geriju Keihilu, bet ceturtajā martā Vilašs-Boašs pēc zaudējuma WBA (0:1) tika atlaists. "Chelsea" Premjerlīgā tobrīd atradās 20 punktus no līderes "Manchester City", bet Čempionu līgas astotdaļfinālā tika ciests bezierunu zaudējums Neapolē (1:3).

Turnīrs2011./12.*
Premjerlīga5.vieta
Čempionu līga1/8 fināls
FA kauss1/8 fināls
Līgas kaussIzstājās

*Pozīcija vai turnīra stadija, kurā atstāja komandu.

Roberto Di Mateo, 04.03.2012. - 21.11.2012.

Par pagaidu galveno treneri kļuva Vilaša-Boaša asistents Roberto Di Mateo, kura vadībā sniegums un atmosfēra komandā patiesi mainījās. "Chelsea" ne tikai uzvarēja FA kausā, bet tieši itālietis bija tas, kurš Abramovičam pasniedza viņa tik ilgi gaidīto un loloto Čempionu līgas kausu. Vispirms "Chelsea" spēja pagarinājumā uzvarēt "Napoli" (4:1), pēc tam tika pārvarēta Lisabonas "Benfica" barjera, bet pusfinālā un finālā, par spīti nospiedošam pretinieku pārsvaram statistikas ailēs un arī laukumā, sensacionāli tika uzvarēta "Barcelona" un Minhenes "Bayern". Finālā pret bavāriešiem "Chelsea", izmantojot vienīgo (pret "Bayern" 20!) stūra sitienu spēlē, 1:1 panāca tikai divas minūtes pirms pamatlaika beigām un vēlāk uzvarēja pendelēs.

Premjerlīgā Di Mateo gan neklājās tik spoži. Punkti tika zaudēti pret visām tiešajām konkurentēm, un 11 spēlēs "Chelsea" ieguva tikai 18 punktus. Londonas grands sezonas noslēgumā ieņēma tikai sesto vietu, kas bija sliktākais sasniegums pēdējo desmit gadu laikā. Tomēr ar Čempionu līgas troni bija pietiekami, lai Di Mateo tiktu pie divu gadu līguma. Beidzot sākās arī jau sen nepieciešamā sastāva maiņa - prom devās Drogbā, Bozingva, Salomons Kalū un Meirelešs, bet nopirkti tika jauni un talantīgi spēlētāji ar beļģu brīnumbērnu Edenu Azāru priekšgalā. Atskaitot zaudējumus "Community Shield" un UEFA Superkausā (apkaunojums pret Madrides "Atletico" - 1:4), Premjerlīgā "Chelsea" sāka ar 22 punktiem no 24 iespējamajiem.

Čempionu līgas kauss dāvāja Di Mateo līgumu, taču pat ar to nebija pietiekami, lai uz kādu laiku apmierinātu Abramoviča ambīcijas un beidzot ļautu sākt veidot pavisam jaunu komandu un pavisam jaunu modeli. Pēdējo deviņu spēļu laikā "Chelsea" uzvarēja tikai divreiz un zaudēja četrreiz, Premjerlīgā noslīdot uz ceturto vietu (taču tikai četrus punktus aiz līderes Mančestras "City") un krietni samazinot izredzes uz izkļūšanu no Čempionu līgas grupas - londoniešiem mājās jāuzvar grupas pastarīši un jācer, ka "Juventus" zaudēs Doņeckā. Zīmīgi, ka arī Di Mateo liktenīga izrādījās sakāve Itālijā - šoreiz Turīnā (0:3). Jau nākamajā rītā tika paziņots par Di Mateo atstādināšanu. Līdz sezonas beigām par pagaidu galveno treneri kļuvis Rafaels Benitess, taču galvenā problēma paliek - Abramovičam joprojām trūkst pacietības un ilgtermiņa vīzijas, kas kādā dienā var realizēties atklāsmē, ka pasaules elite ir atrāvusies pārāk tālu.

Turnīrs2011./12.2012./13.*
Premjerlīga6.vieta4.vieta
Čempionu līgaTituls3.vieta gr.
FA kaussTitulsDNS
Līgas kauss1/4 fināls
Community ShieldFināls
UEFA SuperkaussFināls

*Pozīcija vai turnīra stadija, kurā atstāja komandu.
DNS - turnīrs "Chelsea" vēl nebija sācies.

Abramoviča ēras treneru statistika

TrenerisSUNZVārtiU%N%Z%Vārti/SP/S
Klaudio Ranjēri59361211102-4861.0%20.3%18.5%1.73-0.812.03
Žuzē Mourinju1851244021330-11967.0%21.6%11.4%1.78-0.642.23
Avrams Grants543613587-3666.7%24.1%9.2%1.61-0.672.24
Luizs Felipe Skolari362011566-2455.6%30.6%13.8%1.83-0.671.97
Gūss Hidinks22165141-1972.7%22.7%4.6%1.86-0.862.41
Karlo Ančeloti109672022241-9461.5%18.4%20.2%2.21-0.862.03
Andrē Vilašs-Boašs4019111069-4347.5%27.5%25.0%1.73-1.081.70
Roberto Di Mateo42249991-5657.2%21.4%21.4%2.17-1.331.93

izmantotie resursi:
Home | Official Site | Chelsea Football Club
BBC - Homepage


, 2012-11-26 20:02, pirms 11 gadiem
Lai kā tur nebūtu, treneriem liela škrobe visticamāk nav par atlaišanu. Abrahimovičs kopš stāšanās pie Chelsea stūres atlaistajiem treneriem kompensācijās ir izmaksājis 73 miljonus angļu mārciņu.
Цифра недели. Абрамович потратил 73 миллиона...
, 2012-11-26 20:14, pirms 11 gadiem
Kāpēc tāds dīvains jautājums? Vēl kādam nav saprotama Di Mateo atlaišana?

Chelsea rezultāti pēdējā mēneša laikā PL un ČL - mājās MU 2:3, Shahtar 3:2, Liverpool 1:1, MC 0:0. izbraukumā Shahtar 1:2, Swansea 1:1, West Brom 1:2, Juventus 0:3 - iespaidīga neveiksmju sērija.

Ņemot vērā sastāvu un iespaidīgos tēriņus vasarā par pastiprinājumu un pamatotās kluba ambīcijas - protams, ka treneris bija jādzen prom! Kā vienīgais iemesls minēts trenera panākums pagātnē un kautkāda ilgtermiņa vīzija - kamon tas nav nabaga Dinamo, bet ambiciozs bagāts klubs ar lieliskiem spēlētājiem, kam jādod rezultāts uzreiz!

ps - un vēl viens dīvainais jautājums - vai kāds treneris vēl grib iet uz Chelsea? rindā stāvēs - ar kompensāciju (tieši par nestrādāšanu) nodrošināts viss mūžs ..
, 2012-11-26 21:04, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Kāpēc tāds dīvains jautājums? Vēl kādam nav saprotama Di Mateo atlaišana?

Chelsea rezultāti pēdējā mēneša laikā PL un ČL - mājās MU 2:3, Shahtar 3:2, Liverpool 1:1, MC 0:0. izbraukumā Shahtar 1:2, Swansea 1:1, West Brom 1:2, Juventus 0:3 - iespaidīga neveiksmju sērija.

Ņemot vērā sastāvu un iespaidīgos tēriņus vasarā par pastiprinājumu un pamatotās kluba ambīcijas - protams, ka treneris bija jādzen prom! Kā vienīgais iemesls minēts trenera panākums pagātnē un kautkāda ilgtermiņa vīzija - kamon tas nav nabaga Dinamo, bet ambiciozs bagāts klubs ar lieliskiem spēlētājiem, kam jādod rezultāts uzreiz!

ps - un vēl viens dīvainais jautājums - vai kāds treneris vēl grib iet uz Chelsea? rindā stāvēs - ar kompensāciju (tieši par nestrādāšanu) nodrošināts viss mūžs ..
Jebkurai komandai ir kritumi! Lai sasniegtu fiziskās formas virsotni uz izšķirošajām spēlēm, kritums varētu būt tieši ap šo laiku, jo sezonu komanda iesāka fantastiski!

Un runājot par dīvaino jautājumu, atbilde ir jā - Guadiola pateica, ka ne par kādu naudu neies uz Chelsea, jo viņam galvenais nosacījums ir stabils darbs, kur viņam ar komandu ļauj strādāt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-26 21:10, pirms 11 gadiem
zigiss,
ČL di Mateo vinnēja ar tiešu un ievērojamu vecās gvardes ieguldījumu. Tas man liekas ir nebijis gadījums futbolā, kad 1 trenera (Mourinju) komandas kodols ir tik ilgi turējies kopā arī citu treneru vadībā. Tagad tur vnk notiek paaudžu maiņa, un dažādi satricinājumi tās laikā nav nekas ārkārtējs. Turklāt neraugoties uz savu neērto pozīciju ČL apakšgrupā, Čelsī pat vēl var kvalificēties, kas arī nav mazsvarīgi.
Plus ja sākotnējais uzstādījums ir obligāti likt pamatā musoru Toresu, Abramovičs pats vien ir daļēji vainojams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-26 21:42, pirms 11 gadiem
march, - jā ir arī populārs viedoklis, ka Di Mateo paveicās un izdevās ievākt augļus iepriekšējo treneru darba rezultātā, galvenais bija īpaši netraucēt vecajiem bukiem spēlēt.

YX, Chelsea nebūs kautkāds izņēmums grandu vidū, kas pieļaus ilgu krituma posmu - tāpēc ir trenera meistarība saplānot formu un rotēt sastāvu, superklubos rezervē sēž izsalkuši lieliski futbolisti nevis nepieredzējuši jaunieši. Šis ir futbols, nevis hokejs vai basketbols kur ir izšķirošās spēles pavasarī play-off un jābūt labākajā formā. Te 3 punktiem rudenī ir tāda pati nozīmē kā pavasarī, nerunājot par ČL un izkļūšanu no grupas ..
, 2012-11-26 21:44, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Kāpēc tāds dīvains jautājums? Vēl kādam nav saprotama Di Mateo atlaišana?

Chelsea rezultāti pēdējā mēneša laikā PL un ČL - mājās MU 2:3, Shahtar 3:2, Liverpool 1:1, MC 0:0. izbraukumā Shahtar 1:2, Swansea 1:1, West Brom 1:2, Juventus 0:3 - iespaidīga neveiksmju sērija.

Ņemot vērā sastāvu un iespaidīgos tēriņus vasarā par pastiprinājumu un pamatotās kluba ambīcijas - protams, ka treneris bija jādzen prom! Kā vienīgais iemesls minēts trenera panākums pagātnē un kautkāda ilgtermiņa vīzija - kamon tas nav nabaga Dinamo, bet ambiciozs bagāts klubs ar lieliskiem spēlētājiem, kam jādod rezultāts uzreiz!

ps - un vēl viens dīvainais jautājums - vai kāds treneris vēl grib iet uz Chelsea? rindā stāvēs - ar kompensāciju (tieši par nestrādāšanu) nodrošināts viss mūžs ..
Nu pirmkārt, nevajag visus cilvēkus vērtēt pēc savas - materiālās vērtību skalas! Tieši tāpēc jau tie treneri ir sasnieguši virsotnes, ka domāja ambiciozi, vēloties gūt panākumus darbā, kurš jau tāpat tiek lieliski atalgots.
Otrkārt, nevar prasīt no komandas tūlītējus rezultātus un nedomāt ilgtermiņa panākumu saistībā! Nevar izveidot jaunu komandu ar savu spēles filosofiju un taktiku pāris mēnešu laikā. Pēc tavas loģikas sanāk, ka Chelsea ir vienīgais klubs kuram vienmēr visi jāuzvar, bet pāris neveiksmes un treneris jau jāmaina.
Treškārt Chelsea tiešām joprojām nekas nav zaudēts un grūti noticēt, ka šobrīd Benitess sasniegs kaut ko būtiski augstāku nekā to varēja izdarīt DiMateo. Reālāki liekas Chelsea līdzjutēju secinājumi, ka Abramovičs vienkārši gribēja no viņa atbrīvoties un sagaidīja izdevīgu brīdi...
, 2012-11-26 22:04, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja:
Pirmkārt, tu runā par superklubiem ar lieliskiem sastāviem. Chelsea sastāvs attiecīgi Abramoviča ambīcijām ir slikti nokomplektēts un šobrīd (uzsvars - šobrīd) nav gatavs dot rezultātu. Pašreiz Chelsea ne ar ko nav stiprāka par Doņecku (kur nu vēl par Juventus), un tā nav nekāda milzu sensācija, ka londonieši, visticamāk, netiks tālāk (bet vēl pat nav teikts, ka netiks).

Otrkārt, pat tie superklubi, par kuriem tu runā, daudz tolerantāk izturas pret krituma brīžiem, kas ir pilnīgi normāla sezonas sastāvdaļa - jo īpaši, ja notiek paaudžu maiņa. Ja treneri tiktu atlaisti līdzīgās situācijās, kādā Di Mateo atstāja Chelsea, tad šosezon vai pagājušajā gadā sezonas gaitā darbu būtu zaudējis Fērgusons, Mančīni, Vengers, Mourinju, Gvardiola, Alegri, Konte, Ančeloti un daudzi citi. Izņēmums varētu būt Inter, kur Morati, tāpat kā Abramovičs Londonā, nepamanīja to brīdi, kad vecā gvarde jau sāka stagnēt, un nokavēja ar rekonstrukciju, un par to sodīja trenerus.
, 2012-11-26 22:53, pirms 11 gadiem
es nezinu ko vēl vairāk paskaidrot... saku tikai, ka atlaišana šajā klubā nav pārsteigums vai dīvaina - pārsteigums būtu ja neatlaistu, jo tas būtu kautkas jauns Abramoviča rīcībā.

nav visi jāuzvar, bet cienīgu stabilu spēli un normālus rezultātus var prasīt. un vajag. ņemot vērā algu kādu tur treneri saņem. teikšu, ka būtu muļķīgi domāt, ka Roma varētu maksāt miljoniem lielu algu ar domu ka rezultāts būs kautkad pēc 2 gadiem, bet tagad nav svarīgi. tur taču nav jātrenē džekiem skilli un jāmāca futbola iemaņas. trenerim jāizvēlas sastāvs no profesionāļiem, jāizdomā piemērotākā taktika un jāizskaidro spēlētājiem, lai to īsteno laukumā. nedēļas laikā grūti, bet ar pāris nedēļām/mēnešiem jāpietiek (to prasa arī zemākas klases klubos), ja nevari - brīvs. protams stabilitātei ir nozīme un to redzam atšķirībā MU. nesaprotu jūsu viedokļus, ka darba devējam bagātīgi jāatalgo darbinieks, kurš darbā nedod rezultātu.
, 2012-11-26 23:11, pirms 11 gadiem
RDM tika iedots ļoti labs materiāls, kuru pašam vajadzēja apstrādāt. Acīmredzami to viņš neprot pietiekami labā līmenī. Rezultāti ir slikti. Bet vēl sliktāka ir parādītā spēle pēdējā laikā. Kritums, ne kritums, bet esam ļoti tuvu tam, lai kā pirmā komanda-kausa ieguvēja ČL vēsturē netiktu ārā no grupas. Vajadzēja gaidīt fiasko arī pēdējā sezonas ČL spēlē? Vajadzēja iedot vēl lielāku handikapu MU, MC premjerlīgā? Tik ambiciozas komandas nevar un nedrīkst to atļauties.
Pārmaiņas ir tikai loģiskas. Es gan stipri šaubos, vai Benitezs būs tas, kurš pacels komandu.
, 2012-11-26 23:19, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: es nezinu ko vēl vairāk paskaidrot... saku tikai, ka atlaišana šajā klubā nav pārsteigums vai dīvaina - pārsteigums būtu ja neatlaistu, jo tas būtu kautkas jauns Abramoviča rīcībā.

nav visi jāuzvar, bet cienīgu stabilu spēli un normālus rezultātus var prasīt. un vajag. ņemot vērā algu kādu tur treneri saņem. teikšu, ka būtu muļķīgi domāt, ka Roma varētu maksāt miljoniem lielu algu ar domu ka rezultāts būs kautkad pēc 2 gadiem, bet tagad nav svarīgi. tur taču nav jātrenē džekiem skilli un jāmāca futbola iemaņas. trenerim jāizvēlas sastāvs no profesionāļiem, jāizdomā piemērotākā taktika un jāizskaidro spēlētājiem, lai to īsteno laukumā. nedēļas laikā grūti, bet ar pāris nedēļām/mēnešiem jāpietiek (to prasa arī zemākas klases klubos), ja nevari - brīvs. protams stabilitātei ir nozīme un to redzam atšķirībā MU. nesaprotu jūsu viedokļus, ka darba devējam bagātīgi jāatalgo darbinieks, kurš darbā nedod rezultātu.
Tas, ka maksā vairāk, nebūt nenozīmē, ka viņš spēj ar kkādu brīnumainu spēku ieskaidrot visu ātrāk nekā to var patiesībā. Ja Bolts skrien zem 9sek, tad iedodot viņam kaut miljardu, viņš ātrāk neskries.

Trenera kvalitāte nav tajā, cik ātri viņš pieradina komandu pie savas spēles psiholoģijas, bet gan kvalitāte ir tajā - ka viņš to spēj izdarīt un gūt rezultātu.

Pie tam, rezultātu Tu neiegūsi pāris nedēļu vai mēnešu laikā. Mauram vajadzēja divas sezonas, lai RM sāktu spēlēt. Šobrīd protams ir kritums, bet viņš vēl atrodas savā vietā.

Nosauc to treneri, kurš spēj nedēļu vai dažu mēnešu laikā mainīt pilnībā komandas spēli un spēj komandai likt spēlēt augstāk nekā to atļauj spēlētāju meistarība?
, 2012-11-26 23:27, pirms 11 gadiem
es jau savu viedokli uzrakstīju .. One Man, pajautāšu īsāk - vai tev Abramoviča lēmums atlaist treneri ir pārsteigums?
, 2012-11-26 23:50, pirms 11 gadiem
Ir tā, ka tagad Tu spied uz to, ka - Romāns jau tā dara un tas nav pārsteigums. Piekrītu.

Bet pirmajā savā komentārā Tu uzskatīji rezultātus. Rezultāti nav ne labi, ne slikti priekš komandas, kura veic pārkārtošanu. Tam ir vajadzīgs laiks.

Un skatoties no tava pirmā komentāra, es saku, ka šī atlaišana nav saprotama no loģiskās puses.
, 2012-11-26 23:54, pirms 11 gadiem
zigiss

nu skaidrs, ka Abramovičs kārtējo reizi rīkojās sev ierastajā stilā. Bet taču piekritīsi, ka īsti normāli arī tas nav, nu, ja protams mēs ņemam par piemēru visus pārējos eiropas top klubus. Un kapēc gan mēs nevaram par to diskutēt, ja to dara visā pārējā futbola pasaulē?

Fakts ir tāds, ka šoreiz Abramoviča lēmums tiešām bija negaidīts pat lielākajiem Chelsea līdzjutējiem, cik nu man nācies lasīt... Komandas pārbūve ir iekavējusies jau par vairākiem gadiem, bet sastāvu atjaunošana, kas ir tik ļoti iekavēta, nekad nenotiks bez "sāpēm". Un Tu maldies, neviens treneris neizveidos komandā savu spēles stilu un taktiku, kura darbosies pa visiem 100% pāris mēnešu un pat pusgada laikā. Galvenais šajā procesā ir komandas progress. Protams man ir grūti spriest vai RDM vadībā tas progress bija pietiekams, bet nu kopš sezonas sākuma ir pagājuši knapi četri mēneši. Nedrīkst aizmirst arī to, ka pret Chelsea arī nespēlēja bērnu dārza komandas, bet gan pārsvarā līdzīgu ambīciju klubi, kuriem treneri strādājuši tajos ilgāk... Nu un vēl jau ir labs jautājums par Chelsea sastāvu. Tur jau reāli no maiņas nav kas pastiprina spēli uzbrukumā. Faktiski vienā sastāvā spēlēts viss sezonas sākums. Tāda līmeņa komandā tikai viens uzbrucējs, kurš jau divus gadus mocās ar kaut kādām psiholoģiskām vai vēl velns zin kādām problēmām un nevar bumbu dabūt vārtos!!! Paliek vienīgi Staridžs kurš arī nespēj sev atrast vietu laukumā un Mozess, kurš pats tikai augusta beigās tika nopirkts. Ar to gribu teikt, ka visu vainu uzvelt tikai trenerim arī nedrīkst. Laikam jau problēmas slēpjas kaut kur citur, ja jau tie treneri tik bieži jāmaina bet nekas principā nemainās
, 2012-11-27 00:07, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: es jau savu viedokli uzrakstīju .. One Man, pajautāšu īsāk - vai tev Abramoviča lēmums atlaist treneri ir pārsteigums?
Nu bet vai tad par to arī nav raksts - ka Romka attiecībā uz treneriem ir tāds nedaudz tērēts?
, 2012-11-27 00:26, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Ir tā, ka tagad Tu spied uz to, ka - Romāns jau tā dara un tas nav pārsteigums. Piekrītu.

Bet pirmajā savā komentārā Tu uzskatīji rezultātus. Rezultāti nav ne labi, ne slikti priekš komandas, kura veic pārkārtošanu. Tam ir vajadzīgs laiks.

Un skatoties no tava pirmā komentāra, es saku, ka šī atlaišana nav saprotama no loģiskās puses.
Es komentēju rakstu, kur vijas doma, ka atlaišana ir pārsteigums, dīvaina un neloģiska un īpašnieks Abramovičs gadiem ilgi rīkojas muļķīgi (lai gan ir arī tituli). Viedokli pieņemu, bet domāju nedaudz savādāk. Un atbilde man arī ir - lai apmierinātu RA vēlmes visu laiku jāuzvar. Ja tērē simtiem miljonus, tad neredzu iemeslu priecāties par zaudējumiem.. Kā redzam pie tituliem var tikt pa abiem ceļiem - gan ilglaicīgi uzticoties vienam trenerim, gan regulāri tos mainot, tās ir īpašnieka/darba devēja tiesības.

Jūs nedaudz pretrunās, ka rezultāts jāpagaida ilgāk - lai gan paši arī rakstat, ka sezonas sākumā Chelsea taču spēlēja lieliski un bija labi rezultāti .. tagad Chelsea atrodas aiz West Bromvich (droši vien mazākas izmaiņas, bet neticu ka tur to nebija).. piekritīsiet ka Di Mateo ir labs treneris, taču nav supertreneris. Ja Chelsea tēme uz superkluba statusu, tad vajag kādu no dažiem TOP treneriem.
, 2012-11-27 00:41, pirms 11 gadiem
kāda pārbūve Chelsea,jūs ko smejaties,kurš normāls treneris EPL vai jebkurā citā līgā vadītu komandu ar tikai vienu izteiktu uzbrucēju un pie tam tik nestabilu kā Torres un neko kaut vai uz maiņu kaut cik šim līmenim atbilstošu nenopirkt,viss,ko Chelsea izdarīja,nopirka divus supertalantus,par kuriem siekalojās visa Eiropa,un viss,komandai reāli nav nekāda dziļuma,ar 14spēlētājiem EPL,CL un Anglijas kausos,kuros visos prasa uzvaras,neizvilksi
, 2012-11-27 09:10, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja:
Tu uz visu skaties diezgan vienpusēji - Abramovičs tērē lielu naudu, Di Mateo saņem miljonus, tādēļ Romāns ir tiesīgs prasīt lielu rezultātu. Bet rezultātu var prasīt tikai tad, ja ir atbilstošs sastāvs, kas Chelsea ir ļoti vājš. Pirmkārt, tas ir ļoti nesabalansēts - izteikts piemērs ir centra uzbrucēja pozīcija, kur Chelsea ir viens pats Toress. Tas, ka par viņu iztērēja milzu naudu, vēl viņu nepadara par, piemēram, Top3 uzbrucēju pasaulē.

Otrkārt, paskaties, kādi spēlētāji ir pirkti AVB un RDM laikā - atskaitot Meirelešu, kurš jau ir Stambulā, iztērēti aptuveni 140 miljoni mārciņu, bet pat puse nav iztērēta par spēlētājiem, no kuriem jau tagad var prasīt rezultātu - Mata, Azārs un Keihils. Visa pārējā summa ir iztērēta par ļoti jauniem spēlētājiem (un arī Azāram ir tikai 21 gads, bet Matam tikai 24), kuri vēl nav gatavi dot rezultātu un nav nobrieduši šim līmenim - vistuvāk tam ir Oskars (21), kuram vēl klāt nāk adaptācijas problēmas, bet pārējie ir Romeu (21), Pjazons (18), Marins (23), Aspilikueta (23) un Mozess (21). Kurtuā (20), Lukaku (19) un De Braune (21) šobrīd vispār nav komandā, bet ir izīrēti. Vēl jāatceras, ka tas pats Mata šovasar piedalījās gan EČ, gan OS, tāpēc nav nekāds brīnums, ka sezonas sākumā viņam trūkst svaiguma.

Ja tiek pirkti gados jauni talantīgi spēlētāji, tad viņi acīmredzot ir pirkti jaunā modeļa veidošanai - ja trenerim esi sagādājis šādu sastāvu, augstus rezultātus var prasīt pēc pāris sezonām, ne jau tagad. Cita lieta, ja rezultāti būtu vāji - jau būtu zaudētas izredzes izkļūt no grupas, bet Premjerlīgā komanda atrastos, piemēram, desmitajā vietā. Taču nekā tāda nav, un rezultāti ir normāli - nav labi, bet nav arī katastrofāli. Pie tam, ja paskatāmies uz pēdējā laika kritumu. Pēdējo deviņu maču laikā divreiz spēlēts ar Doņecku un MU, pa reizei ar MCity, Juventus un Liverpool, viesos brauca pie Swansea un WBA, kas šobrīd tabulā atrodas trešajā vietā. Ja uzskatām, ka Chelsea ir jāuzvar, piemēram, puse šo spēļu, tad atgriežamies pie komentāra sākuma - lai to izdarītu, vajag atbilstošu sastāvu. MU, City un Juventus ir labāks sastāvs, Doņeckai noteikti nav sliktāks, bet Liverpūle atpaliek samērā maz. Atkārtošu - bez krituma aizvadīt sezonu nav iespējams, un to nemainīs pat simts treneru maiņu.
, 2012-12-18 12:24, pirms 11 gadiem
Garmakita
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.