Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Van Gāls: "25 gadu laikā nekur neesmu saņēmis tik lielu atbalstu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Van Gāls: "25 gadu laikā nekur neesmu saņēmis tik lielu atbalstu"
Luiss van Gāls
Foto: AP/Scanpix

Pie komandas stūres aizvadot divas no līgumā paredzētajām trim sezonām, šķīrušies Nīderlandes speciālist Luisa van Gāla un titulētā Anglijas kluba "Manchester United" ceļi. Atvadoties pieredzējušais speciālists neskopojās labiem vārdiem.

"Esmu ļoti lepns, ka palīdzēju "Manchester United" 12. reizi uzvarēt FA kausa izcīņā. Trenera karjerā esmu izcīnījis 20 trofejas, bet vēstures apvītais FA kauss vienmēr būs viens no īpašākajiem sasniegumiem manā karjerā," kluba publicētajā paziņojumā citēts Luiss van Gāls.

"Ir vilšanās, ka nevarēšu pabeigt ieplānoto trīs gadu plānu. Taču ticu, ka esam ielikuši pamatus, lai klubs turpinātu attīstību un sasniegtu vēl lielākus panākumus. Ceru, ka FA kausa izcīnīšana būs platforma, uz kuras būvēt nākamās sezonas panākumus, kurus tik ļoti kāro kaislīgākie līdzjutēji."

Van Gāls par "Manchester United" galveno treneri kļuva pēc 2014. gada Pasaules kausa, kurā palīdzēja Nīderlandei spēlē par trešo vietu ar 3:0 pieveikt laukuma saimnieci Brazīlijas izlasi. Tomēr panākumi pie kluba stūres nesekoja - lai gan vienība piecās no pēdējām astoņām sezonām bija uzvarējusi Premjerlīgā, van Gāls finišēja ceturtajā un piektajā vietā.

"Gribu pateikties spēlētājiem un novēlēt veiksmi nākamajā sezonā. Bija patīkami strādāt kopā ar viņiem, un papildus atalgojums bija jauno spēlētāju iesaistīšana un panākumi pirmajā komandā," sacīja van Gāls, kurš piebilda, ka 25 gadus ilgajā trenera karjerā vēl nekad nebija saņēmis tik lielu atbalstu no kluba un līdzjutēju puses.

Par "Manchester United" jauno galveno treneri kļūs Žuzē Mourinju, kurš trīs reizes uzvarējis Anglijas Premjerlīgā, taču to paveicis pie konkurentes Londonas "Chelsea" stūres. Speciālista kontā arī Portugāles (kopā ar "Porto"), Itālijas (Milānas "Inter") un Spānijas (Madrides "Real") zelts. Tāpat Mourinju divreiz izdevies aizvest komandas līdz uzvarai Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
Official Manchester United Website

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 15:08, pirms 8 gadiem
Pareizais lēmums atlaist LVG,bet tāpat cilvēcīgi paliek žēl viņu.
Jautrs zellis tik žēl, ka viņa filozofija galīgi nejiet kopā ar MU.
Vismaz aizgāja ar kausu un tagad mierīgi varēs izbaudīt pensiju.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-24 15:36, pirms 8 gadiem
jauku taciņu mājup !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 15:47, pirms 8 gadiem
Van Gāls ir slavens ar to, ka ne no kurienes izvelk vietējos spēlētājus, gan arī nopērk tādus, kuri tikpat labi varēja arī nebūt. Tas bija gan Ajax, gan arī Bayern, gan arī tagad ManU, tomēr dēļ tā cieta kluba rezultāti, un par to viņu gānīja gan Bayern fani, gan ManU, un tāpēc viņš patiešām var uzskatīt, ka turpinājums būs labs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-05-24 16:18, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Neteiksim hop, bet izskatās, ka TSO varētu ieņemt Mu trenera amatu. Novēlēsim Mouram pilnībā nogremdēt Mančestras bijušo pirmo komandu!
Mančestrā vienmēr pirma bus MU,un tad sekos kaut kāds city

     [+] [-]

, 2016-05-25 07:20, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Van Gāla atlaišanu es jau paredzēju iepriekš!
Droši vien pirms Van Gals vel bija piedzimis visu jau paredzeji....

     [+] [-]

, 2016-05-25 07:22, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Neteiksim hop, bet izskatās, ka TSO varētu ieņemt Mu trenera amatu. Novēlēsim Mouram pilnībā nogremdēt Mančestras bijušo pirmo komandu!
Ko Tu grībi nogremdet United drīzak CITY nogrims ,,par ko tad fanosi jeb jau doma par Leičesteru fanot...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja