Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kīgans: ""Newcastle" īpašnieks vada klubu kā no citas planētas"

Kīgans: ""Newcastle" īpašnieks vada klubu kā no citas planētas"
Viena no "Newcastle United" līdzjutēju protesta akcijām pret īpašnieku Maiku Ešliju
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais "Newcastle United" galvenais treneris Kevins Kīgans pirms komandas izšķirošās cīņas par palikšanu Anglijas Premjerlīgā asi kritizējis kluba īpašnieku Maiku Ešliju par kluba vadīšanas stilu un slikto attieksmi pret kluba līdzjutējiem.

"Izjūta ir gandrīz vai tāda, it kā Maiks Ešlijs sev jautātu - kas ir sliktākais, ko varu klubam nodarīt?" Ņūkāslas kluba īpašnieka attieksmi raksturo bijušais komandas galvenais treneris Kevins Kīgans. 64 gadus vecais speciālists 2008. gada janvārī negaidīti atgriezās pie "Newcastle" stūres, bet jau septembrī, nākamās sezonas sākumā, pameta klubu, jo nespēja atrast kopēju valodu ar īpašnieku Ešliju.

"Newcastle" atrodas 17. pozīcijā, tikai divus punktus virs izkrišanas zonas. Šodien sezonas pēdējā spēlē jātiekas ar 11. vietā esošo "West Ham United", bet 18. vietā esošā "Hull City" mājās tiksies ar "Manchester United". Ja "Hull" nepaveiks zināmu brīnumu, Ņūkāslas komandai vajadzētu spēt saglabāt vietu Premjerlīgā.

Pēc Ešlija kļūšanas par kluba īpašnieku 2007. gadā komanda sākotnēji divu sezonu laikā izkrita no Premjerlīgas, pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezās tajā, bet šajā laikā tikai reizi izdevies kvalificēties starptautiskajiem turnīriem.

"Šī būs nervus kutinoša diena, un komandas līdzjutēji to nav pelnījuši," komandas neveiksmēs Kīgens par galveno grēkāzi sauc "Sports Direct" izveidotājus Ešliju. "Es ceru un lūdzos, ka viņiem izdosies tikt pie punktiem pret "West Ham" un tad varētu notikt kaut kas labs, kā piemēram, Maiks Ešlijs pārdot savas kluba daļas, jo viņš vienkārši nesaprot šo klubu."

"Maiks Ešlijs vada klubu kā no citas planētas. Tiek izrādīta milzīga necieņa pret līdzjutējiem. Šķiet bez maz vai tā, it kā viņš teiktu - sliktākais, ko varētu izdarīt, būtu nomainīt stadiona nosaukumu uz "Sports Direct". Neticami. Līdzjutēji nevēlas iet uz spēlēm, viņi vēlas protestēt," turpināja Kīgans.

50 gadus vecais Ešlijs nesen pēc ilgāka pārtraukuma apmeklēja komandas spēli klātienē, izpelnoties sanākušo līdzjutēju svilpienus un ūjināšanu. Izveidota pat speciāla organizācija, kas aicina apvienot spēkus, lai piespiestu Ešlijam pārdot klubu. Pats īpašnieks gan sezonas sākumā sacīja, ka negrasās to darīt ātrāk par 2016. gada vasaru.


, 2015-05-24 13:02, pirms 9 gadiem
Es par to, lai Newcastle paliek Premjerlīgā!
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".