Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pārtraukta pazudušā futbolista Salas lidmašīnas meklēšana

Rolands Eliņš

Pārtraukta pazudušā futbolista Salas lidmašīnas meklēšana
Emiliano Salas attēls pie "Nantes" treniņu stadiona. Foto: SIPA/Scanpix

Gērnsijas ostas vadītājs Deivids Bārkers publiski paziņojis, ka starp Franciju un Lielbritāniju pazudušās lidmašīnas trīs dienu ilgā meklēšana ir noslēgusies neveiksmīgi. Lidmašīna, kurā atradās Argentīnas futbolists Emiliano Sala un lidmašīnas pilots Deivids Ibotsons, vairs netiks aktīvi meklēta, un par to informēti pazudošu personu piederīgie.

Deivids Bārkers savā paziņojumā apliecina, ka meklēšanā tikuši iesaistīti arī Francijas un Lielbritānijas resursi un glābšanas spēki, ar kuriem kopīgi tika pārmeklēta teritorija 1700 kvadrātjūdžu apmērā, turklāt liela šīs teritorijas daļa tika pārmeklēta vairāk nekā vienu reizi. Panākumus nenesa arī mobilo telefonu datu un satelīta attēlu analīze, un Gērnsijas varas iestādes nav spējušas atrast nekādas lidmašīnas, pilota vai Emiliano Salas pēdas.

„Teritoriju pārmeklēja ar trim lidmašīnām un pieciem helikopteriem,” paziņojumā citēts Bārkers. „Meklēšanā tika iesaistītas arī divas glābšanas laivas un netālu esošo kuģu palīdzība. Esam izpētījuši visu pieejamo informāciju, kā arī esam informēti par to, kāds ārkārtas situācijas aprīkojums bija lidmašīnā, kas viss ir novedis pie ļoti smagā lēmuma pārtraukt meklēšanu. Šobrīd iespējas, ka kāda no lidmašīnā bijušajām personām ir izdzīvojusi, ir pavisam mazas.”

Gērnsijas ostas vadītājs pavēstīja, ka par meklēšanas pārtraukšanu ir informēti pazudušo personu piederīgie, kuriem tiek izteikta līdzjūtība šajā grūtajā brīdī. Bārkers sava paziņojuma noslēgumā gan uzsver, ka, lai arī aktīva meklēšana vairs nenorisinās, šī lieta nav slēgta un visiem kuģiem un lidmašīnām, kas būs attiecīgajā teritorijā, tiek nodots aicinājums ziņot par jebkādām lidmašīnas avārijas pēdām.

28 gadus vecais Argentīnas futbolists Emiliano Sala šajā lidojumā devās no Nantes uz Kārdifu, kur bija plānota viņa pievienošanās Premjerlīgas kluba „Cardiff City”. Kārdifas kluba sastāvā Sala bija nonācis pēc pavisam nesen veiktā transfēra 17 miljonu eiro vērtībā no Francijas „Nante” vienības, un tas bija „Cardiff City” vēsturē lielākais transfērs. Nelielā lidmašīna pazuda 21. janvārī, sakarus ar gaisa kontroles torni zaudējot pirmdienas vakarā brīdī, kad atradās 700 metru augstumā. Argentīnas mediji vēlāk publicēja viņa „Whatsapp” aplikācijā ierakstīto ziņu draugiem, kurā viņš pauda bažas par lidmašīnas tehnisko stāvokli.

Sala Francijas čempionātā debitēja „Bordeaux” sastāvā, bet 2015. gadā pārcēlās uz „Nantes” par transfēra maksu apmēram viena miljona eiro apmērā. Kluba rindās viņš guva 42 vārtus, 12 no tiem šīs sezonas pirmajā pusē, kas viņam joprojām ļauj ieņemt dalītu piekto vietu Francijas futbola čempionāta labāko vārtu guvēju sarakstā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/GuernseyPolice/...