Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijā drīzumā atvērs tribīnes, atļaujot līdz 4000 apmeklētāju

Agris Suveizda

Anglijā drīzumā atvērs tribīnes, atļaujot līdz 4000 apmeklētāju
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņojis par ierosinājumu pēc Anglijas vispārējās karantīnas atcelšanas 2. decembrī mīkstināt ārtelpu pasākumu apmeklēšanas ierobežojumus. Parlamentam šie ierosinājumi vēl ir jāapstiprina balsojumā.

Kad Anglijā beigsies izsludinātā karantīna, atkal tiks atļauts ārtelpās nodarboties ar sportu, kas ārpus profesionālā sporta pašlaik ir liegts, un arī apmeklēt pasākumus. Tiesa gan, pulcēšanās ierobežojumi netiks mīkstināti pilnīgi visiem pasākumiem.

Piedāvājums paredz ļaut četru tūkstošu cilvēku pulcēšanos pirmās pakāpes zonās un divu tūkstošu cilvēku – otrās pakāpes zonāss, savukārt trešās pakāpes zonās pasākumu apmeklēšana joprojām būs liegta. Šīs pakāpes tiks dalītas atbilstoši inficēšanās riskam, taču pagaidām vēl nav publiskots konkrēts sadalījums un Džonsons brīdināja, ka tagad šo pakāpju dalīšana būs krietni stingrāka.

Jauniešu un amatieru sports Anglijā bijis liegts kopš 5. novembra, un pēc karantīnas stāvokļa beigām ārtelpu sports būs atļauts jebkura vecuma personām un jebkāda riska reģionos.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...