Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju gribējis sasist Vengeram seju, vēsta portugāļa jaunā autobiogrāfija

Agris Suveizda

Morinju gribējis sasist Vengeram seju, vēsta portugāļa jaunā autobiogrāfija
Arsēns Vengers un Žuzē Morinju
Foto: AFP/Scanpix

Žurnālists Roberts Bīslijs sadarbībā ar Sportsmail laidis klajā jaunu grāmatu par portugāļu treneri Žuzē Morinju. Britu medijos lielu rezonansi izraisīja apgalvojums, ka Morinju savulaik gribējis iesist vienam no saviem galvenajiem konkurentiem, kuru regulāri kritizējis un apvainojis preses konferencēs – Arsēnam Vengeram.

Minētais incidents sācies pēc tam, kad franču treneris pārmeta Morinju tobrīdējam klubam "Chelsea", kas 2014. gada janvārī pārdeva Huanu Matu Mančestras "United". "Chelsea" jau bija aizvadījusi abas spēles pret "United", un Mata tādējādi nevarētu kaitēt savam bijušajam klubam, toties varētu atņemt vērtīgus punktus "Arsenal".

Abi treneri apmainījās ar virkni repliku par otra kluba izredzēm uz titulu, un Morinju franču treneri nosauca par zaudēšanas speciālistu. Tomēr portugāļa jaunākajā autobiogrāfijā teikts, ka ar to Morinju dusmas neaprobežojās un ka Morinju sacījis: "Kādu dienu viņu satikšu ārpus futbola laukuma un sasitīšu seju." 2014. gada oktobra savstarpējā spēlē, kad abi treneri saķērās tehniskajā zonā, Morinju esot teicis Vengeram: "Šeit tu vari tā darīt, jo zini, ka nedrīkstu reaģēt. Bet kādu dienu mēs tiksimies uz ielas."

Šodien notika "Arsenal" pirmsspēles preses konference pirms rītvakar gaidāmās tikšanās ar Antonio Kontes vadīto "Chelsea", un Vengers nevēlājās turpināt vārdu karu ar Morinju: "Es neesmu lasījis to grāmatu un noteikti, ka nelasīšu. Nevaru to komentēt. Runāju par futbolu un nevaru to komentēt, jo koncentrējos rītdienas spēlei un tam, kā gribam spēlēt futbolu."

"Pārsteidzošākais ir tas, ka šai lietai nav nekāda sakara ar gaidāmo spēli. Negribu to komentēt, jo rīt spēlēsim pret "Chelsea", un man ne ar vienu nav nekādu personisku problēmu," teica Vengers. "Cienu jebkuru personu un, domāju, nekad pārāk daudz nerunāju par citām komandām. Kādreiz pasaku to, ko domāju, taču tāds es esmu. Godīgi sakot, cīņa pret "Chelsea" man vienmēr vienkārši ir liela spēle. Svarīga spēle. Bet personiskā sāncensība, kura, jūsuprāt, agrāk bija spēcīgāka, manā prātā nekad nebija faktors."

"Man vienmēr svarīgākais bijis tas, ka cīņa pret "Chelsea" ir liela spēle. "Chelsea" pēdējo desmit gadu laikā bijušas ļoti, ļoti stipras komandas. Arī tagad. Pirms tam mēs viņus allaž sakāvām, bet pēc tam vairākus gadus vienmēr uzvarēja viņi," Vengers turpināja. "Tagad izskatās, ka ir sākusies jauna ēra, kurā abas komandas ir kļuvušas līdzīgākas. Un uzskatām, ka mēs šobrīd progresējam, tāpēc mums ir laba iespēja izmainīt pēdējo gadu iedibināto nepatīkamo kārtību."

Izmantotie resursi:
Mourinho wanted to 'break Wenger's face', new...
Arsene Wenger: I'm not going to read Mourinho's...

     [+] [-]

, 2016-09-23 17:49, pirms 8 gadiem
Vot būtu cirks😄 Abus MMA krātinjā iebāzt😄

     [+] [-]

, 2016-09-23 19:10, pirms 8 gadiem
Da neko viņs neizdarītu Vengeram. Zīmuls un mutes bajārs

     [+] [-]

, 2016-09-23 20:58, pirms 8 gadiem
jā,jā! Re,kur ir lielais mutē devējs. Vengers grūsta kā puiku
https://twitter.com/STREAM_CENTRE/s...

     [+] [-]

, 2016-09-24 09:00, pirms 8 gadiem
da kursh gan dusmu uzpluudaa nav staastiijis ka kaadam izsmeerees gjiimi, lai gan saprot ka realitaatee neko taadu nedariis,jo labi saprot kaadas tam vareetu buut sekas

     [+] [-]

, 2016-09-24 12:32, pirms 8 gadiem
Maurinjo vienmēr ir bijis meistars trokšņa sacelšanā medijos. It īpaši brīžos, kad komandai neveicas tik labi, kā gribētos, Maurs vienmēr izceļas ar kaut ko, lai mediji koncentrētos uz viņu, nevis ēstu nost spēlētājus. Un, manuprāt, tā nav tā sliktākā stratēģija, jo spēlētājiem ir jākoncentrējas futbolam, nevis jāstreso par mediju ķengām.