Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Salāhs tiek atzīts par Premjerlīgas labāko spēlētāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Salāhs tiek atzīts par Premjerlīgas labāko spēlētāju
Mohameds Salāhs
Foto: PA Wire/Scanpix

Profesionālo futbolistu asociācijas balsojumā lemts, ka 2017./2018. gada Anglijas Premjerlīgas labākā spēlētāja balva pienākas "Liverpool" uzbrucējam Mohamedam Salāham.

"Esmu lepns par saņemto atzinību, it īpaši tāpēc, ka par galvu balsoja citi futbolisti. Esmu laimīgs un lepns," teica Mohameds Salāhs, kurš Liverpūlei pievienojās pagājušajā vasarā. Tas bija viņa otrais mēģinājums ielauzties Premjerlīgā, jo pirms tam ēģiptietis pārstāvēja arī Londonas "Chelsea". "Netiku pie īstās iespējas, taču jau tad bija skaidrs, ka atgriezīšos un visiem parādīšu savu futbolu. Atgriezos kā cits cilvēks un spēlētājs."

Par uzbrucēja iegādi pagājušajā vasarā tika samaksāti 39 miljoni eiro, taču ar bonusiem summa var sasniegt 50 miljonus. Salāhs debijas sezonā spīdējis ļoti spoži – Premjerlīgā viņš 33 spēlēs guvis 31 vārtus un ir labākais snaiperis. Tāpat ēģiptietis izcēlās UEFA Čempionu līgas abos ceturtdaļfināla mačos, palīdzot Liverpūlei pārvarēt "Manchester City" barjeru, un pusfinālā pretī stāsies Salāha bijusī komanda "AS Roma".

Svētdien Salāhs guva 31. vārtus Premjerlīgas sezonā, atkārtojot rekordu – tikpat savulaik iespēja Alans Šīrers, Krištianu Ronaldu un Luiss Svaress. Tāpat Salāhs ir tikai piektais spēlētājs, kurš vienas sezonas laikā piedalījies 40 vārtu guvumos – viņa kontā ir 31 rezultatīvs sitiens un deviņas piespēles.

"Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops norādīja, ka Salāha trenēšana ir privilēģija, bet balvas iegūšana ir neticams gods. Protams, vācietis neiztika bez sev ierastā humora: "Mums aiz muguras ir fantastiskas spēles, taču svarīgākie mači vēl tikai priekšā. Lūdzu, ņem trofeju un brauc mājās – mums otrdien jāspēlē!" Rīt "Liverpool" aizvadīs pirmo pusfināla maču pret Romu.

Balsojumā 25 gadus vecais Salāhs apsteidza Kevinu de Breini, Hariju Keinu, Leroju Sanē, Davidu Silvu un Davidu de Hea. Par ēģiptieša galveno konkurentu tika uzskatīts čempiones "Manchester City" pussargs de Breine, kurš šajā sezonā guvis astoņus vārtus, izdarījis 15 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs Premjerlīgā) un izveidojis 104 vārtu gūšanas iespējas (arīdzan labākais rādītājs līgā).

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-23 10:22, pirms 6 gadiem
Pelnīti! Pūli citā līmenī pacēla!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-23 11:08, pirms 6 gadiem
''...tāpēc, ka par galvu balsoja citi futbolisti.''

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 11:46, pirms 6 gadiem
Lielisks spēlētājs, šķiet ļoti piezemēts.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-23 12:06, pirms 6 gadiem
Kurš gan cits, pelnīti!

     [+] [-]

, 2018-04-24 19:00, pirms 6 gadiem
Ņuhs uz golu ir, bet spēles stils nebaudāms.