Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Hull" pussargs Meisons pret "Chelsea" iedzīvojies galvaskausa lūzumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Hull" pussargs Meisons pret "Chelsea" iedzīvojies galvaskausa lūzumā
Gerija Keihila un Raiena Meisona sadursme
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Hull City" pussargs Raiens Meisons vakar notikušajā duelī pret Londonas "Chelsea" iedzīvojās galvaskausa lūzumā. Viņš no laukuma tika nogādāts slimnīcā, kur tika veikta operācija, un futbolists atrodas stabilā stāvoklī.

Anglijas Premjerlīgā notikumus turpina diktēt Londonas "Chelsea", kas uzvarējusi 12 no pēdējām 13 spēlēm. Svētdien izdevās savā laukumā ar 2:0 pieveikt 19. vietā esošo "Hull City", pirmā puslaika beigās komandu vadībā izvirzot Djēgu Kostam, bet pārsvaru desmit minūtes līdz noslēgumam dubultojot Gerijam Keihilam.

Keihils spēles ievadā cieta nopietnā incidentā, tomēr maču varēja turpināt. Viņš 13. minūtē ar galvām sadūrās ar "Hull City" pussargu Raienu Meisonu, abiem futbolistiem saļimstot. Viesu futbolistam astoņas minūtes tika sniegta palīdzība, līdz viņš, elpojot no skābekļa maskas, tika aizvests prom no stadiona.

Meisons devās taisnā ceļā uz slimnīcu, kur viņam tika konstatēts galvaskausa lūzums un veikta operācija. "Raiens atrodas stabilā stāvoklī, un plānots, ka viņš nākamās dienas pavadīs slimnīcā," teikts "Hull City" izplatītajā paziņojumā. Klubs pavēstīja, ka plašāka informācija tiks sniegta pirmdien, un izteica pateicību mediķiem par profesionālo darbu.

Incidents notika, kad Meisons centās ar galvu izsist bumbu ārpus savas komandas soda laukuma. Viņš pie bumbas nonāca pirmais, tomēr Keihils nespēja izvairīties no sadursmes. "Novēlu viņam visu labāko," pēc mača teica Londonas "Chelsea" aizsargs.

25 gadus vecais Meisons "Hull City" pievienojās pirms sezonas un 16 mačos izcēlies ar vienu vārtu guvumu. No 2008. līdz 2016. gadam viņš bija "Tottenham Hotspur" īpašums, tomēr pirmajā komandā aizvadīja tikai pussimts spēļu, vairāk tiekot izīrēts citām komandām.

2015. gada 31. martā Meisons debitēja Anglijas izlases rindās, pārbaudes spēlē pret Itāliju laukumā pavadot pēdējās 16 minūtes un ar rezultatīvu piespēli palīdzot gūt komandas vienīgos vārtus – 1:1.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage