Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Belokoņs atstāj "Blackpool" direktora amatu, viņa vietā stājas Malnačs

Belokoņs atstāj "Blackpool" direktora amatu, viņa vietā stājas Malnačs
Normunds Malnačs (pa labi) 2013. gadā kopā ar LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas uzņēmējs Valērijs Belokoņs paziņojumā presē apliecinājis savu lēmumu atkāpties no Anglijas kluba „Blackpool” direktora amata. Šai pozīcijai viņš deleģējis Normundu Malnaču, bijušo Latvijas Futbola virslīgas izpilddirektoru.

„Belokoņa kungs uzskata, ka kluba attīstībai būs lietderīgāk, ja kluba ikdienas darba nodrošināšana būs brīva no emocionālām nesaskaņām starp „Blackpool” īpašniekiem. Nesaskaņas, kas krājušās ilgākā laika posmā, nu ir tiesas rokās, tām nav jātraucē kluba darbība. Lēmumu pieņemšanai jābūt balstītai tikai uz „Blackpool” sportisko mērķu sasniegšanu un profesionāliem argumentiem, ar skatu nākotnē, ne pagātnē,” vēstīts „Belokon Holdings” paziņojumā.

Belokoņs pirms desmit gadiem iegādājās daļu „Blackpool” akciju un palīdzēja šim klubam sasniegt Anglijas futbola augstāko līmeni – Premjerlīgu. Tajā gan neizdevās noturēties ilgāk par vienu sezonu. Bet pirms diviem gadiem Belokoņs iesūdzēja tiesā kluba vairākuma daļas īpašniekus Ouvenu un Karlu Oistonus par kluba kopējo līdzekļu nepiemērotu izlietojumu. Pirmajā tiesas prāvā Belokoņs uzvarēja un saņēma kompensāciju, taču Oistoni joprojām ir kluba īpašnieki.

„Belokoņa kungs ir ieinteresēts kluba mērķtiecīgā progresā, tāpēc darbam „Blackpool” komandā virza profesionālus speciālistus ar ilggadīgu pieredzi futbola vadībā. Valērija Belokoņa vietā darbu klubā direktora amatā atsāk Normunds Malnačs, turpina direktors Kaspars Vārpiņš,” vēstīts Belokoņa uzņēmuma paziņojumā.

„Blackpool” ir trīs direktori – papildus latviešiem Vārpiņam un Malnačam šajā amatā darbojas arī Ouvens Oistons. Savukārt Belokoņs ir arī kluba prezidenta amatā.

Malnačs jau iepriekš bijis aktīvs „Blackpool” darbinieks, sešu gadu laikā (no 2006. līdz 2012. gadam) palīdzot komandai sasniegt Premjerlīgu. Pēc tam Malnačs atgriezās Latvijā, kur ieņēma biedrības „Latvijas futbola Virslīga” izpilddirektora amatu, bet pēc tā atstāšanas strādāja LFF.

„Blackpool” aizvadītajā sezonā spēlēja Anglijas futbola ceturtajā līmenī, bet pārspēlēs izmantoja savu iespēju un pakāpās uz „League One”, trešo spēcīgāko līgu Anglijā. Sezonas pirmajās trīs spēlēs komanda iekrājusi četrus punktus un ieņem 11. vietu 24 komandu konkurencē.


, 2017-08-22 20:17, pirms 7 gadiem
Kas tajā foto ar to baso galvu? Belokoņs?
, 2017-08-22 20:42, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Kas tajā foto ar to baso galvu? Belokoņs?
Indriksons
, 2017-08-22 21:34, pirms 7 gadiem
biznesa ziņa, ar Latvijas futbolu tam nekāda sakara
, 2017-08-22 22:22, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Kas tajā foto ar to baso galvu? Belokoņs?
Ņiživijs
, 2017-08-22 22:51, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Kas tajā foto ar to baso galvu? Belokoņs?
Tas ir Mežeckis
, 2017-08-23 00:12, pirms 7 gadiem
Klasika kā noliet EPL klubu līdz Guņas Indriksona līmenim ...
, 2017-08-23 00:22, pirms 7 gadiem
spēlmanis rakstīja: Klasika kā noliet EPL klubu līdz Guņas Indriksona līmenim ...
Vispār jau zem Belokoņa Bleģpūle pacēlās no 3. līmeņa līdz PL un tad atkal lejā, bet nu kakā vien virsū tālāk bezjēgā cilvēkiem...
, 2017-08-23 10:21, pirms 7 gadiem
Tas Olstons B-pool tik talu novedis, ka vel drausmigaki par pelavam. Sanemto epl droshibas spilvenu izmaxaja sev ka algu. Tur vienu bridi bija baigais bardax,fani saka lembastu taisit utt. Vispar brinos ka neizkrita no L2 bet uzkapa uz augshu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.