Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

57,5 miljoni eiro par Mendī - Mančestras "City" atkal labos aizsargu transfēru rekordu

Agris Suveizda

57,5 miljoni eiro par Mendī - Mančestras "City" atkal labos aizsargu transfēru rekordu
Benžamēns Mendī
Foto: Reuters/Scanpix

Pirms astoņām dienām parakstījusi piecu gadu līgumu ar Anglijas izlases labās malas aizsargu Kailu Vokeru, Mančestras "City" atkal grasās labot aizsargu transfēru rekordu, vienojoties ar "Monaco" par Francijas izlases kreisās malas aizsarga Benžamēna Mendī iegādi. Klubi šo informāciju vēl nav oficiāli apstiprinājuši.

Ja starpsezonas sākumā tika runāts, ka "Monaco" par Benžamēnu Mendī vēlas iekasēt 45 miljonus eiro, viņa cenu tirgū ietekmēja Vokera darījums, kurā "Tottenham" kopā ar bonusiem ieguva 57 miljonus eiro. Nu "Monaco" no Mančestras "City" prasīja vismaz tikpat lielu summu un, kā vēsta L'Equipe, noraidīja sākotnējos piedāvājumus 45 un 50 miljonu apmērā, beigu beigās piekrītot 57,5 miljoniem eiro. Vēlāk vienošanās panākšanu un darījuma vērtību apstiprināja arī Sky Sports. Līdz ar to Mančestras "City" rīcībā būs trīs dārgākie aizsargi futbola vēsturē – Mendī, Vokers un Džons Stounss, kurš pirms gada no "Everton" tika nopirkts par nepilniem 56 miljoniem eiro.

23 gadus vecais Mendī ir "Le Havre" audzēknis, kur arī uzsāka profesionālo karjeru, bet 2013. gadā viņš par četriem miljoniem tika pārdots Marseļas "Olympique". Iepriekšējā vasarā viņu par 13 miljoniem eiro iegādājās "Monaco", un Mendī čempionu sezonā aizvadīja 25 spēles un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. 25. martā kvalifikācijas spēlē Luksemburgā (3:1), kuru tiesāja Andris Treimanis, Mendī debitēja Francijas izlasē.

Mančestras "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola šovasar pilnībā nomainīs malējo aizsargu komplektāciju, un komandu jau par velti pametuši trīs pieredzējušie malējie aizsargi. Pablo Savaleta pārgāja uz "West Ham", Gaels Klišī pārcēlās uz Stambulas "Basaksehir", un arī Bakarī Saņā varētu doties uz Turciju, kur par viņu interesējas "Bursaspor". Vēl uz gadu līgums ir spēkā serbam Aleksandaram Kolarovam, taču viņš, visdrīzāk, pievienosies "Roma", kas ir gatava maksāt 5,0+1,5 miljonus eiro. Kolarovs savulaik pārstāvēja "Roma" ienaidnieci Romas "Lazio". Ļoti iespējams, ka Mančestras "City" drīzumā nopirks brazīliešu labās malas aizsargu Danilu – Madrides "Real" varētu iekasēt 30+5 miljonus eiro.

Mendī kļūs jau par ceturto nozīmīgo spēlētāju, kas "Monaco" pametis pēc titula izcīnīšanas. Kopā ar franču aizsargu Mančestras "City" spēlēs arī Bernardu Silva, kurš tika pārdots par 50+20 miljoniem eiro, Londonas "Chelsea" par 40-45 miljoniem eiro nopirka centra pussargu Tjemuē Bakajoko, bet uzbrucējs Valērs Žermēns par astoņiem miljoniem pārgāja uz Marseļas "Olympique". No pārējiem spēlētājiem visreālākā esot Fabinju pārdošana, taču brazīlietis gribot pāriet uz PSG – šādam darījumam kategoriski nepiekrīt "Monaco", kas balsta pussargu tādējādi tomēr varētu arī paturēt.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Art...
Man City agree fee in excess of £51m to...

1 2 3 78 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-22 17:25, pirms 7 gadiem
Tas viss jau sāk krist uz nerviem. Tādi klubi kā šitiji un PSG kropļo visu futbola tirgu + Ķīna, ierodas kaut kādi arābi kuriem pilnīgi nav kur naudu grūst un sāk trakot. Piemēram, tas kas notiek ar Neimaru nav nekādas baumas, tā ir reāla patiesība ko cenšās uzdot par baumām. Šodien jau lasīju ka Neimars ir jau saskaņojis savu līgumu ar PSG uz četriem gadiem un šie patiešām piķos. Bet vai kāds ir padomājis uz kurieni tādi transfēri ved visu futbolu kopumā? Pēc 5-6 gadiem cik tad maksās futbolisti - pat viduvēji savā meistarībā? Pāris bagāto klubi svaidīsies ar naudu pa labi un pa kreisi, pārējie vienkārši stāvēs pie ratiem. Kāds tur vēl finanšu fair play - tās ir pupu mizas priekš idiotiem FIFA un UEFA gaiteņos.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 17:37, pirms 7 gadiem
Gvardiola esot pasaules labākais treneris? Kā tad - sapērk uber spēlētājus visās līnijās par drausmīgu naudu un algām un tad prese viņu sāk uzdot par treneri - ģēniju. Tas jau nav kā ar kaut kādu tur viduvēju Porto uzvarēt ČL - kā to Maurs varēja izdarīt. Tak MC vairāk kā pussastāvu ir nomainījis - piepiķojiet klāt vēl Sančesu ar algu 390 tūkstoši nedēļā un vēl nezin ko - uz priekšu. Nav jau grūti būt par treneri tādos klubos kā Barcelona, Minhene vai MC - klubos kuru finansiālās iespējas ir faktiski bezgalīgas un nekādu limitu nepastāv. Bet pamazām jau sāk zust cieņa pret visu šito superbagāto klubiņu.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-22 17:59, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Pēc 5-6 gadiem cik tad maksās futbolisti - pat viduvēji savā meistarībā?
Kāds pamatojums, lai viduvēju futbolistu cenas tāpat vien uzaugtu griestos? Viduvēju futbolistu ir pilna pasaule, nedabūs vienu, dabūs citu.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 18:00, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Gvardiola esot pasaules labākais treneris? Kā tad - sapērk uber spēlētājus visās līnijās par drausmīgu naudu un algām un tad prese viņu sāk uzdot par treneri - ģēniju. Tas jau nav kā ar kaut kādu tur viduvēju Porto uzvarēt ČL - kā to Maurs varēja izdarīt. Tak MC vairāk kā pussastāvu ir nomainījis - piepiķojiet klāt vēl Sančesu ar algu 390 tūkstoši nedēļā un vēl nezin ko - uz priekšu. Nav jau grūti būt par treneri tādos klubos kā Barcelona, Minhene vai MC - klubos kuru finansiālās iespējas ir faktiski bezgalīgas un nekādu limitu nepastāv. Bet pamazām jau sāk zust cieņa pret visu šito superbagāto klubiņu.
Peps ieradaas peec-Raika Barcaa - totaali sagrautaa komandaa bez rakstura, ar zvaigzneem, kuras vairaak intereseeja balliites un pataisiit skandaalus. Vinsh radiija futbola veesturee labaako (IMHO), domineejoshaako komandu, mainiija Messi lomu laukumaa, atveda no B komandas un izveidoja par pasaules labaako balsta pussargu Busketu, mainiija Xavi un Injestas lomu. vinsh daudz izmantoja taadus speeleetaajus kaa Teljo, Kuenka, Bojans, kuri diemzheel citaas komandaas, pat viduveejaas, neatveeraas.
Pirms kritizeet Pepu, jaasaprot, ko vispaar vinsh ar MC meegjina izdariit. vinsh tur nav ieradies, lai atnestu titulus vai kaut kaadus tur kluba rekordus, vinsh maina kluba filozofiju, padara MC par superklubu. ja vinjam ljaus straadaat, tad viss notiks, vinsh radiis pamatu tam, lai MC buutu superklubs arii tad, kad sheihi aizies.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 18:05, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Gvardiola esot pasaules labākais treneris? Kā tad - sapērk uber spēlētājus visās līnijās par drausmīgu naudu un algām un tad prese viņu sāk uzdot par treneri - ģēniju. Tas jau nav kā ar kaut kādu tur viduvēju Porto uzvarēt ČL - kā to Maurs varēja izdarīt. Tak MC vairāk kā pussastāvu ir nomainījis - piepiķojiet klāt vēl Sančesu ar algu 390 tūkstoši nedēļā un vēl nezin ko - uz priekšu. Nav jau grūti būt par treneri tādos klubos kā Barcelona, Minhene vai MC - klubos kuru finansiālās iespējas ir faktiski bezgalīgas un nekādu limitu nepastāv. Bet pamazām jau sāk zust cieņa pret visu šito superbagāto klubiņu.
Tu idinj tici visam, ko lasi

  -2 [+] [-]

, 2017-07-22 18:07, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Piemēram, tas kas notiek ar Neimaru nav nekādas baumas, tā ir reāla patiesība ko cenšās uzdot par baumām. Šodien jau lasīju ka Neimars ir jau saskaņojis savu līgumu ar PSG uz četriem gadiem un šie patiešām piķos.
Cik tad, Tavuprāt, būtu jāmaksā par Neimaru? Tev ir kādi aprēķini, ka tas ir par daudz? Viņu var dabūt lētāk? Jeb Tev vnk izklausās daudz un tāpēc te bļausties?
Izskatās, ka vnk bārsti kārtējās klišejas.

     [+] [-]

, 2017-07-22 18:07, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Kāds pamatojums, lai viduvēju futbolistu cenas tāpat vien uzaugtu griestos? Viduvēju futbolistu ir pilna pasaule, nedabūs vienu, dabūs citu.
Neimara trensfērs - 222 miljoni ietekmē visu futbola tirgu un visu futbolistu cena automātiski kāpj augšā. Palasi ko saka futbola profi, es piemēram, šodien lasīju ko Inter menedžeris par to visu saka - Спортивный директор миланского Интера Вальтер Сабатини поделился мнением о работе трансферного рынка этим летом.

"Интер состоит из хороших игроков, но, возможно, команде не хватает характера и тактической подготовки. В первую очередь мы работаем над этим. Если завершим эту работу, то всё будет в порядке. Даже если на трансферном рынке возникнут сложности.

Трансферный рынок сейчас представляет собой опасный и спекулятивный пузырь. В Италии на сегодняшний день нерациональные цены на игроков. Всякий раз, когда за игрока даже топ-уровня, как Неймар, платят 222 миллиона евро, повышаются цены на всех остальных футболистов", - приводит слова Сабатини "Football Italia".

  +1 [+] [-]

, 2017-07-22 18:15, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Cik tad, Tavuprāt, būtu jāmaksā par Neimaru? Tev ir kādi aprēķini, ka tas ir par daudz? Viņu var dabūt lētāk? Jeb Tev vnk izklausās daudz un tāpēc te bļausties?
Izskatās, ka vnk bārsti kārtējās klišejas.
Nu ko tu lej - agrāk pasaules dārgākais futbola transfērs bija 110 miljoni par Pogbā a tagad jau būs 222 - 2x dārgāk? Nu uz priekšu ar tavu loģiku - pēc 5-6 gadiem piķosiet 300-555 miljonus par vienu vienīgu futbolistu. Ja tev tas liekas pilnīgi normāli un pieņemami - tad jau neko.

     [+] [-]

, 2017-07-22 18:19, pirms 7 gadiem
RB3025 rakstīja: Tu idinj tici visam, ko lasi
Tu jau idiņ vari neticēt nekam bet vienkārši parēķini - cik tāds MC šosezon jau ir iztērējis transfēros un cik vēl iztērēs. Un cik MC futbolisti jau ir izņemti no sastāva kopš tur atnāca Gvardiola. Var jau nekam nesekot līdzi un tukši d*rsties komentāros.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-22 18:28, pirms 7 gadiem
Skatoties uz transfēru summām miljonos, nav pareizi vienkārši skaitīt nulles un šausmināties. Pareizāk ir rēķināt, cik konkrētā transfēra summa ir procentuāli attiecībā pret kopējiem kluba gada finanšu ienākumiem. Piemēram visi pirms gada šausminājās par Pogbā transfēru. Bet tie bija tikai 15% no kopējiem MU gada ienākumiem, un 10-15 gadus atpakaļ MU pirka Rūniju, Ferdinandu par summām, kas bija visi 20% no kluba gada ienākumiem. Futbola klubos ienāk arvien vairāk naudas, spēlētāji ir galvenie kluba aktīvi lai ienākumi turpinātu kāpt. Loģiski, ka arī spēlētāju transfēri un algas aug proporcionāli. Kādēļ tu edviin nešausminies par spēlētāju algām?!?

     [+] [-]

, 2017-07-22 18:29, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Nu ko tu lej - agrāk pasaules dārgākais futbola transfērs bija 110 miljoni a tagad būs 222 - 2x dārgāk? Nu uz priekšu ar tavu loģiku - pēc 5-6 gadiem piķosiet 300-555 miljonus par vienu vienīgu futbolistu.
Un tas ir Tavs arguments - vnk savā starpā salīdzināt no konteksta izrautus cipariņus?
Konkrēti par Neimaru runājam - tev ir kādi pētījumi, ka viņš ar visu savu komerciālo potenciālu nav 222 (+pārējās figņas) vērts? PSG ar viņu iebrauks neglābjamos mīnusos?

Paskaties atpakaļ uz CR transferu - noteikti arī biji no tiem, kas taurēja visas šitās banalitātes par pārspīlēto cenu. Tev tagad kādas šaubas, ka arī par 500 miljoniem tas būtu bijis izdevīgs pirkums? Jau vārds pats par sevi cik nopelnījis, nerunājot par tīri sportisko.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 18:44, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Un tas ir Tavs arguments - vnk savā starpā salīdzināt no konteksta izrautus cipariņus?
Konkrēti par Neimaru runājam - tev ir kādi pētījumi, ka viņš ar visu savu komerciālo potenciālu nav 222 (+pārējās figņas) vērts? PSG ar viņu iebrauks neglābjamos mīnusos?

Paskaties atpakaļ uz CR transferu - noteikti arī biji no tiem, kas taurēja visas šitās banalitātes par pārspīlēto cenu. Tev tagad kādas šaubas, ka arī par 500 miljoniem tas būtu bijis izdevīgs pirkums? Jau vārds pats par sevi cik nopelnījis, nerunājot par tīri sportisko.
Tu gribi teikt ka Neimars kā spēlētājs ir 222 miljonus vērts? Es šeit nerunāju ne par ko citu. Kas viņā ir tik īpašs? Viņa kājas ir no zelta un briljantiem? Okay, tad tas pats PSG vai MC vēl samaksās 190 miljonus (Monaco šo atlaidīšot tikai par vismaz tādu cenu) par Mbappe - vot tā būs tad hohma.

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:08, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tu gribi teikt ka Neimars kā spēlētājs ir 222 miljonus vērts? Es šeit nerunāju ne par ko citu. Kas viņā ir tik īpašs? Viņa kājas ir no zelta un briljantiem?
Neesmu gaišreģis, lai paredzētu viņa sportisko izaugsmi un arī konkrēti aprēķini par tirgu man nav, bet tīri uz izjūtām - jā, es domāju, ka Neimars pilnīgi noteikti ir 222 miljonus vērts.

Pat tīri sportiski viņš var uznest PSG pašā topā pie Real, barsas, bayern.
Bet tīri sportiskais ir tikai daļa. Pirkt Neimaru - priekš tāda PSG tas nozīmē nopirkt klubam identitāti. Superzvaigznes vārds, reklāmas seja. Un Neimars jau tagad tajā populārāko sportistu sarakstā bija 4.vieta, aiz CR, Džeimsa un Messi, kas visi ir par viņu vecāki. Potenciāli populārākais sportists nākotnē. Ar to vien viņš būs visas tās naudas vērts, pat ja PSG nekad neizcīnīs ČL kausu.

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:19, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Neesmu gaišreģis, lai paredzētu viņa sportisko izaugsmi un arī konkrēti aprēķini par tirgu man nav, bet tīri uz izjūtām - jā, es domāju, ka Neimars pilnīgi noteikti ir 222 miljonus vērts.

Pat tīri sportiski viņš var uznest PSG pašā topā pie Real, barsas, bayern.
Bet tīri sportiskais ir tikai daļa. Pirkt Neimaru - priekš tāda PSG tas nozīmē nopirkt klubam identitāti. Superzvaigznes vārds, reklāmas seja. Un Neimars jau tagad tajā populārāko sportistu sarakstā bija 4.vieta, aiz CR, Džeimsa un Messi, kas visi ir par viņu vecāki. Potenciāli populārākais sportists nākotnē. Ar to vien viņš būs visas tās naudas vērts, pat ja PSG nekad neizcīnīs ČL kausu.
Piekrītu!

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:24, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Neesmu gaišreģis, lai paredzētu viņa sportisko izaugsmi un arī konkrēti aprēķini par tirgu man nav, bet tīri uz izjūtām - jā, es domāju, ka Neimars pilnīgi noteikti ir 222 miljonus vērts.

Pat tīri sportiski viņš var uznest PSG pašā topā pie Real, barsas, bayern.
Bet tīri sportiskais ir tikai daļa. Pirkt Neimaru - priekš tāda PSG tas nozīmē nopirkt klubam identitāti. Superzvaigznes vārds, reklāmas seja. Un Neimars jau tagad tajā populārāko sportistu sarakstā bija 4.vieta, aiz CR, Džeimsa un Messi, kas visi ir par viņu vecāki. Potenciāli populārākais sportists nākotnē. Ar to vien viņš būs visas tās naudas vērts, pat ja PSG nekad neizcīnīs ČL kausu.
Manas domas ir tādas ka Neimars nav divreiz labāks spēlētājs par Pogbā. Un ar visu Neimaru PSG var arī neuzvarēt ČL nekad - man liekas ka viņš tomēr nav tajā Ronaldo un Messi statusā kas vienatnē var klubu pacelt citā augstākā statusā. Ir jau viņš vērtīgs spēlētājs bet ne jau 222 miljonus - tas ir pārspīlēti un neadekvāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:29, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tu jau idiņ vari neticēt nekam bet vienkārši parēķini - cik tāds MC šosezon jau ir iztērējis transfēros un cik vēl iztērēs. Un cik MC futbolisti jau ir izņemti no sastāva kopš tur atnāca Gvardiola. Var jau nekam nesekot līdzi un tukši d*rsties komentāros.
Bet patiesībā tas ir bijis nepieciešams. Tur bija spēlētāji, kuri vairs nebija tie, kuri uzlabos spēli. Mendy un Walker ir nepieciešami, jo principā tajās pozīcijās nekā laba nav baigi. Bernado Silva nezinu, cik labs pirkums bija, jo midfieldā viņiem ir daudzi labi spēlētāji. Sanchez viņiem tiešām nav nepieciešams, jo tur ir Sane, Sterlings flangos, kuri ir tiešām labi, it īpaši, Sane. Principā tie pirkumi ir bijuši vajadzīgi. Un Gvardiola ir labs treners, ja gribi pretendēt uz kko Eiropā un tajā pašā Anglijā tad vajag world class teamu. Nav variantu savādāk.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 19:33, pirms 7 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Neimārs ir vērtīgāks par Pogbā.
Pogbā ir milzīgs potenciāls nākotnei. Un ceru ka MU šogad MC arābiem parādīs velnu ar visiem viņu superpirkumiem un sastāva tīrīšanu. Un ja MC dabūs vēl Sančesu no mana Arsenal tad es MC vienkārši ienīdīšu. Man ir visas tiesības uz to.

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:44, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Manas domas ir tādas ka Neimars nav divreiz labāks spēlētājs par Pogbā. Un ar visu Neimaru PSG var arī neuzvarēt ČL nekad - man liekas ka viņš tomēr nav tajā Ronaldo un Messi statusā kas vienatnē var klubu pacelt citā augstākā statusā. Ir jau viņš vērtīgs spēlētājs bet ne jau 222 miljonus - tas ir pārspīlēti un neadekvāti.
Kas tas par tādu "divreiz labāks spēlētājs" Tu vispār lasi, ko Tev raksta? Kā reklāmas seja viņš ir ne tikai divas, bet visas desmit reizes vērtīgāks par Pogba. Cik tad ir jāmaksā par potenciāli populārāko sportistu pasaulē?
A Tev tikai taisnvirziens ieslēgts - ieraudzījis ciparu 222 un šausminies, cik tas milzīgs. Ne Tu zini, cik ar Neimara vārdu var nopelnīt, nekā. ABa dotos argumentus, ka futbolā vispār naudas ir vairāk, kā agrāk, arī neņem vērā.

Kā jau teicu, CR būtu atmaksājies arī par visiem 500milj. Kas zin, varbūt vēl krietni vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 19:45, pirms 7 gadiem
Kas gan tur ko brīnīties par to, ka ja pirms astoņiem gadiem maksāja 110, bet tagad maksā 220... inflācija saliktajos procentos 8 gadu laikā cenu vispārīgo līmeni par saviem līdz pat kādiem 35% būs cēlusi worldwide kā dabīgo segumu cenu kāpumam, tirgus kļuvis vēl piesātinātāks ar Ķīnas parādīšanos... nav par ko brīnīties.

Bet burbulis gan šeit agrāk vai vēlāk būs.

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:52, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tev lēni pielec vai kā??? Es jau palieku dusmīgs. Es runāju tikai par meistarību un sportisko pusi.
Da labi, Lamborghini arī var nebūt ne par kripatiņu labāks par kaut kādu sprintam uztjūnētu Hondu. Nepārvērs nu diskusiju par farsu. Vari palikt dusmīgs, kamēr slikti paliek Lērums preču pasaulē savu tirgus vērtību iegūst tieši nebalstoties uz savu praktisko kvalitāti un praktisko pārsvaru pār citām šī tipa precēm. Tā vienkārši ir un nav te ko pat runāt no sērijas "kāpēc debesis ir zilas, ja varētu būt zaļas"

Farss!!!

     [+] [-]

, 2017-07-22 19:52, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Kas tas par tādu "divreiz labāks spēlētājs" Tu vispār lasi, ko Tev raksta? Kā reklāmas seja viņš ir ne tikai divas, bet visas desmit reizes vērtīgāks par Pogba. Cik tad ir jāmaksā par potenciāli populārāko sportistu pasaulē?
A Tev tikai taisnvirziens ieslēgts - ieraudzījis ciparu 222 un šausminies, cik tas milzīgs. Ne Tu zini, cik ar Neimara vārdu var nopelnīt, nekā. ABa dotos argumentus, ka futbolā vispār naudas ir vairāk, kā agrāk, arī neņem vērā.

Kā jau teicu, CR būtu atmaksājies arī par visiem 500milj. Kas zin, varbūt vēl krietni vairāk.
Tev lēni pielec vai kā??? Es jau palieku dusmīgs. Es runāju tikai par meistarību un sportisko pusi. Man visādi būtu atmaksājies un visa cita figņa galīgi neinteresē. Jo tāds klubs kā PSG ja gribētu varētu arī 4 miljardus samaksāt par vienu spēlētāju - nu un?

  +4 [+] [-]

, 2017-07-22 19:58, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tev lēni pielec vai kā??? Es jau palieku dusmīgs. Es runāju tikai par meistarību un sportisko pusi.
nu tad apsveicu, Tu esi vēl daudzreiz stulbāks, nekā man sākumā likās. Tev kā mazam bērnam izskaidro, ka tīri sportiskā prasme ir tikai daļa no tā, kas veido cenu, bet tu kā cirvis mal atkal to pašu - 222 ir neadekvāti, es tikai par sportisko runāju

Kādā sakarā jārunā tikai par sportisko!? Ja spēlētājs ar savu vārdu vien reālu naudu pienesīs klubam, tas neiet klāt pie cenas??? Tie, kas Neimaru pērk un pārdod, neko nav dzirdējuši par viņa komerciālo potenciālu un tikai tīri par prasmēm uz laukuma dod 222?
Tu tak esi garīgi nedaudz atpalicis, goda vārds.

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:01, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Kas gan tur ko brīnīties par to, ka ja pirms astoņiem gadiem maksāja 110, bet tagad maksā 220... inflācija saliktajos procentos 8 gadu laikā cenu vispārīgo līmeni par saviem līdz pat kādiem 35% būs cēlusi worldwide kā dabīgo segumu cenu kāpumam, tirgus kļuvis vēl piesātinātāks ar Ķīnas parādīšanos... nav par ko brīnīties.

Bet burbulis gan šeit agrāk vai vēlāk būs.
Tur jau tā lieta - kas tādiem kā Swordsman nepielec. Tādi klubi kā PSG, MC var samaksāk jebkuru cenu par spēlētāju - kaut 10 miljardus par vienu spēlētāju. Ne jau par to ir runa. Bet tas rada spekulatīvas, pārspīlētas, neadekvātas cenas VISĀ FUTBOLA TIRGŪ + Ķīna arī izkropļo situāciju. Tas rada burbuli kas agri vai vēlu plīsīs - cik ilgi vēl futbola transfēri spēs pieaugt ģeometriskā progresijā? Cik gadus? Un kas būs tad kad tas burbulis plīsīs? Krahs? Un kur tad paliek visi finanšu fair play principi par ko tā mīl runāt UEFA un FIFA? Kaķim zem astes?

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 20:02, pirms 7 gadiem
Kāpēc Teilore Svifta pelna miljonus un cilvēki viņai labprātīgi maksā miljonus, ja dzied viņa pēc suņa (pieņemsim, NESAKU ka tā ir) un tepat Latvijā varētu atrast kādu, kurš kā dziedātājs meistarīgāks? Tāpēc ka viens ir attīstīts brends, bet otrs ir sādžas čīgātājs...

Nu tad par Neimaru, Ronaldu un tāda kalibra spēlētājiem ir šis + vēl pārākajā pakāpē, jo atšķirībā no augstākminētā piemēra, šie pat arī viennozīmīgi ir pārliecinoši meistarīgākie savā arodā.

Te arī nonākam pie tirgus cenas... ja ražoju Apple (labākā kvalitāte + lielākais brends), man ir Apple tirgus cena, ja ražoju Galaxy (samērā draņķīga kvalitāte, bet maksimāli attīstīts brends), man ir Galaxy tirgus cena...
Un tā var tālāk... nezinu, pat līdz konfektēm "gotiņa" aizrunāties un nonākt līdz tam, kādēļ šajai konfektei dažādu ražotāju kontekstā pamatoti atšķirsies cena

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:07, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: nu tad apsveicu, Tu esi vēl daudzreiz stulbāks, nekā man sākumā likās. Tev kā mazam bērnam izskaidro, ka tīri sportiskā prasme ir tikai daļa no tā, kas veido cenu, bet tu kā cirvis mal atkal to pašu - 222 ir neadekvāti, es tikai par sportisko runāju

Kādā sakarā jārunā tikai par sportisko!? Ja spēlētājs ar savu vārdu vien reālu naudu pienesīs klubam, tas neiet klāt pie cenas??? Tie, kas Neimaru pērk un pārdod, neko nav dzirdējuši par viņa komerciālo potenciālu un tikai tīri par prasmēm uz laukuma dod 222?
Tu tak esi garīgi nedaudz atpalicis, goda vārds.
Nav vērts runāt ar cilvēku kas dzird vienīgi sevi. Un svaidīties ar vārdiem stulbs un garīgi atpalicis - tā ir tipiska SC lietotāja pozīcija un viņa vienīgie argumenti konstruktīvā diskusijā. Tev pašam nepieiet ka PSG var samaksāt jebkuru cenu par futbolistu, ja grib? Kāda tur nauda klubam, atmaksāšanās un vēl nezin kāda figņa? Arābam nosauc vajadzīgo summu un viņš tādu summu arī tev noliks uz galda. Jo tādas ir viņa personiskās ambīcijas un arī iespējas?

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:10, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: nu tad apsveicu, Tu esi vēl daudzreiz stulbāks, nekā man sākumā likās. Tev kā mazam bērnam izskaidro, ka tīri sportiskā prasme ir tikai daļa no tā, kas veido cenu, bet tu kā cirvis mal atkal to pašu - 222 ir neadekvāti, es tikai par sportisko runāju

Kādā sakarā jārunā tikai par sportisko!? Ja spēlētājs ar savu vārdu vien reālu naudu pienesīs klubam, tas neiet klāt pie cenas??? Tie, kas Neimaru pērk un pārdod, neko nav dzirdējuši par viņa komerciālo potenciālu un tikai tīri par prasmēm uz laukuma dod 222?
Tu tak esi garīgi nedaudz atpalicis, goda vārds.
Protams, ka tas ne tikai iet klāt pie cenas, bet var sastādīt lielāko daļu no cenas. Tāds Neimārs pats par sevi ir tāds pats brends kā Apple telefons vai Porsche garāžā, atšķirība tikai tajā, ko tas dod īpašniekam - naudu, kuru viņš piesaistīs tālāk kā īpašnieks, vai sevis paša statusa apliecināšana.

Nopērkot Apple, Jūs jau lielākoties nemaksājat par to, ka tas ir tik labs un sarežģīti izstrādāts telefons (un tādēļ tā maksā), bet gan tāpēc ka tas ir Apple (uz ko arī tālāk norādīs Apple tīrā peļņa). Un runāt par brendu un funkcionālo kvalitāti atsevišķi jau var, kāpēc ne. Bet tad vairs nav jēgas funkcionalitātes diskusiju censties savilkt kopā ar kaut kādu preces cenu.

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:13, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Nav vērts runāt ar cilvēku kas dzird vienīgi sevi.
Kārtējais tukšais apgalvojums? Vai tad tie nebija Tavi vārdi, ka Tu runā tikai par sportisko?
Un kāpēc ir jārunā tikai par sportisko?

Tātad, bez liekas muldēšanas - Tavuprāt Neimara 222 transfers klubam (īpašniekam) nesīs tikai lielus finansiālus zaudējumus, tā? Tu vnk bārsti skaļas frāzes, bet lai konkrēti Neimara transferu sauktu par NEADEKVĀTU, tam ir jābūt konkrētam pamatojumam ciparos.
Neadekvāti tas var būt tikai tad, ja tad nes lielus zaudējumus.

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:18, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Protams, ka tas ne tikai iet klāt pie cenas, bet var sastādīt lielāko daļu no cenas. Tāds Neimārs pats par sevi ir tāds pats brends kā Apple telefons vai Porsche garāžā, atšķirība tikai tajā, ko tas dod īpašniekam - naudu, kuru viņš piesaistīs tālāk kā īpašnieks, vai sevis paša statusa apliecināšana.
Man liekas ka tas vienkārši notiek tāpēc ka viens šeihs grib padižoties citu šeihu priekšā ka ir nopircis Neimaru, tas tev nav nopirkt kaut kādu tur Ferrari kas ir visiem. Un ka viņam vispār nekāda summa nav šķērslis. Un PSG neuzvarēja vietējā čempī, šiem no tā nedaudz norāva jumtu. Un viņi arī tādejādi atriebjas Barcelona par notikumiem ČL. PSG sapņo beidzot uzvarēt šajā turnīrā. Bet es nebrīnīšos ja Barcelona joprojām būs priekšā PSG pasaules futbolā - vienalga - ar Neimāru vai arī bez viņa.

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:19, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Nav vērts runāt ar cilvēku kas dzird vienīgi sevi. Un svaidīties ar vārdiem stulbs un garīgi atpalicis - tā ir tipiska SC lietotāja pozīcija un viņa vienīgie argumenti konstruktīvā diskusijā. Tev pašam nepieiet ka PSG var samaksāt jebkuru cenu par futbolistu, ja grib? Kāda tur nauda klubam, atmaksāšanās un vēl nezin kāda figņa? Arābam nosauc vajadzīgo summu un viņš tādu summu arī tev noliks uz galda. Jo tādas ir viņa personiskās ambīcijas un arī iespējas?
Vārdus "konstruktīva diskusija" uzrakstīt esi iemācījies, bet jēgu gan neesi sapratis. Tā tava vispārīgā muldēšana točna nav konstruktīva diskusija.

Kurš no visiem šiem teikumiem argumentē to, ka 222miljoni par Neimaru ir par daudz? Kaut ko te bļausties par nejēdzībām pasaulē, pin iekšā ķīnas un pogba, bet kāpēc Neimara cipars ir neadekvāts? Jo neatpelnīsies?

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:22, pirms 7 gadiem
Esmu pārlaimīgs. Esmu Mendī fans. By the way visvairāk krosu ČL pagājšgad.

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:24, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Kārtējais tukšais apgalvojums? Vai tad tie nebija Tavi vārdi, ka Tu runā tikai par sportisko?
Un kāpēc ir jārunā tikai par sportisko?

Tātad, bez liekas muldēšanas - Tavuprāt Neimara 222 transfers klubam (īpašniekam) nesīs tikai lielus finansiālus zaudējumus, tā? Tu vnk bārsti skaļas frāzes, bet lai konkrēti Neimara transferu sauktu par NEADEKVĀTU, tam ir jābūt konkrētam pamatojumam ciparos.
Neadekvāti tas var būt tikai tad, ja tad nes lielus zaudējumus.
Tieši tā. Ja precei, kurai esi uzstādījis konkrēto cenu, ir pircējs (un masveida tirdzniecībā - pietiekams pircēju apjoms, ar kuru iegūstam vēlamo apgrozījumu un tālāk peļņu), tad cena nav neadekvāta. Ja, tajā pat laikā, to par šādu cenu nevar atļauties 99% no subjektiem, kuri teorētiski uzskatāmi par pircēju pēc sev raksturīgajām vienojošajām pazīmēm, tā ir vienkārši luksuss prece.

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:25, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Man liekas ka tas vienkārši notiek tāpēc ka viens šeihs grib padižoties citu šeihu priekšā ka ir nopircis Neimaru, tas tev nav nopirkt kaut kādu tur Ferrari kas ir visiem. Un ka viņam vispār nekāda summa nav šķērslis. Un PSG neuzvarēja vietējā čempī, šiem no tā nedaudz norāva jumtu. Un viņi arī tādejādi atriebjas Barcelona par notikumiem ČL. PSG sapņo beidzot uzvarēt šajā turnīrā. Bet es nebrīnīšos ja Barcelona joprojām būs priekšā PSG pasaules futbolā - vienalga - ar Neimāru vai arī bez viņa.
Tev saka, kas veido cenu, a Tu atbildi ar spriedelējumiem, KĀPĒC pērk, it kā tas būtu pretarguments

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:27, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Vārdus "konstruktīva diskusija" uzrakstīt esi iemācījies, bet jēgu gan neesi sapratis. Tā tava vispārīgā muldēšana točna nav konstruktīva diskusija.

Kurš no visiem šiem teikumiem argumentē to, ka 222miljoni par Neimaru ir par daudz? Kaut ko te bļausties par nejēdzībām pasaulē, pin iekšā ķīnas un pogba, bet kāpēc Neimara cipars ir neadekvāts? Jo neatpelnīsies?
Kāds sakars tādiem klubiem kā PSG, MC, MU ar kaut kādu tur atpelnīšanos? Tu domā ka PSG īpašnieks domā par tādām lietām? Viņi tak nav nekāds Liepājas futbola klubs kam par to ir jādomā. Viņam PSG ir statusa lieta, popularitāte, mediju uzmanība, dārga spēļmantiņa. Un cik grib tik arī tērē. Vienīgā šādu klubu problēma lai šiem neuzliek kādu transfēra banu par pārāk lieliem tēriņiem vienlaicīgi un tas arī viss.
1 2 3 78 komentāri