Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Sautgeits par Anglijas futbolu: "Mums jātiek prom no salas un jāmācās no citiem"

Agris Suveizda

Sautgeits par Anglijas futbolu: "Mums jātiek prom no salas un jāmācās no citiem"
Gerets Sautgeits
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Anglijas futbola izlase šovakar plkst. 21:45 pēc Latvijas laika Dortmundē tiksies ar Pasaules kausa īpašnieci Vāciju. Pirms cīņas neizpalika arī kārtējie salīdzinājumi starp abu valstu futbola saimniecībām, un angļu galvenais treneris Gerets Sautgeits uzskata, ka Anglija pamazām sper soļus Vācijas virzienā, lai kļūtu par tikpat regulāri uzvarošu futbola nāciju.

"Dažas no šīm lietām jau ir sākušās – piemēram, akadēmiju reforma un lielāka uzsvara likšana uz trenēšanas kvalitāti. Tieši šādam procesam savulaik cauri gāja arī Vācija," sacīja Sautgeits.

"Mums droši vien būs jāpieliek pūles, lai iegūtu tādu pašu saikni starp Vācijas Futbola savienību un Bundeslīgu, kas ir ārkārtīgi stipra. Vācu jaunajiem spēlētājiem ir lielas iespējas spēlēt Bundeslīgā. Viņi tam pievērš lielu vērību – daļēji klubu īpašnieku modeļa dēļ," uzskata Sautgeits. "Lai izceltu atšķirību, viņi pārcēla Bundeslīgas sākumu, jo [U23] izlase startēja olimpiskajās spēlēs. Viņiem ir tik nopietna sadarbība. Bet mēs pat nevaram kvalificēties olimpiskajām spēlēm."

"Mēs esam citādi. Mums ir jātiek ārā no savas salas un jāmācās no citurienes. Mums ir vairāki lieli trumpji, un, ja mēs tos papildinātu ar citām īpašībām, mēs varētu būt spēcīgāki par visiem pārējiem. Taču mums būs jāiegulda daudz darba, lai sasniegtu šo līmeni," Sautgeits turpināja.

Tāpat treneris uzskata, ka tieši lielu panākumu trūkums ir viens no galvenajiem faktoriem, kas traucējis Anglijas futbola izaugsmi: "Domāju, ka ne vienmēr esam pietiekami rūpīgi uz sevi paskatījušies spogulī. Mums kā futbola nācijai tas ir jāizdara. Esam sasnieguši panākumus jebkurā citā sporta veidā, bet gūt panākumus šajā droši vien ir visgrūtāk. Un, ja mums izdosies to izdarīt, tam būs tūlītēja ietekme uz valsti un cilvēkiem."

Izmantotie resursi:
Germany v England: Gareth Southgate says...

     [+] [-]

, 2017-03-22 19:33, pirms 7 gadiem
Gudrs treners. Domā pareizi.

     [+] [-]

, 2017-03-22 19:43, pirms 7 gadiem
Tā jau izsenis bijusi problēma britiem. Tur kur iet lieliski, tur sevi slavē, bet kur pompozi sevi liela (radīja futbolu, daudz spēcīgu klubu), tur nevar objektīvi paskatīties uz sevi.
Premjerlīgā 5 grandi (MU, MC, Chelsea, Arsenal, Liverpool), bet cik spēlētāji ir no akadēmijām? Daži.
Tikmēr Vācijā talantus audzē no bērna kājas, tādējādi arī parādot, ka ir iespēja tikt lielajās komandās.
Briti paši negrib ņemties, izīrē, pārdod vājākiem klubiem un tad par lielu naudu pērk atpakaļ, kad arods rokā. Neskaitot dažus izņēmumus.