Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju par interesi no Ķīnas: "Nevaru garantēt, ka Rūnijs paliks"

Agris Suveizda

Morinju par interesi no Ķīnas: "Nevaru garantēt, ka Rūnijs paliks"
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

Jau pēc pāris nedēļām sāksies Ķīnas Superlīgas jaunā sezona, un, pāreju periodam tuvojoties beigām, arvien nopietnākas kļūst runas par Veina Rūnija, kurš ir izstumts no Mančestras "United" pamatsastāva, palikšanu vai nepalikšanu komandā. Galvenais treneris Žuzē Morinju nevarēja garantēt Rūnija nepārdošanu, tomēr Sky Sports ziņo, ka angļu futbolists, visticamāk, nekur nedosies.

"Tas jums jāprasa viņam pašam," Žuzē Morinju atbildēja uz jautājumu par Rūnija iespējamo transfēru. "Nevaru garantēt, ka viņš būs šeit arī nākamsezon. Ja nevaru garantēt pat to, ka nākamnedēļ pats vēl būšu šeit, tad kā gan varu garantēt, ka spēlētājs paliks komandā arī nākamsezon?! Varu garantēt tikai to, ka, ja Veins kādu dienu pametīs klubu, tas nenotiks tādēļ, ka vēlos, lai viņš aizietu. Nekad neizstumšu kluba leģendu. Tas jums jāprasa viņam pašam, vai viņš sevi redz paliekam klubā visu atlikušo karjeru."

"Tas nav jautājums man, jo esmu priecīgs, ka viņš ir manā komandā. Tas jums ir jāvaicā viņam, nevis man. Atbildot uz jautājumu, esmu bijis ļoti atklāts – nevēlos, lai viņš aizietu," sacīja Morinju, kurš gan atzina, ka bez Rūnija vienība pēdējā laikā spēlējusi labāk nekā ar viņu: "Komanda šobrīd ir labā formā. Pēdējo četru mēnešu laikā esam zaudējuši tikai vienu spēli. Un zaudējām spēli, kuru varējām atļauties zaudēt, jo uzvarētāju noteica divu spēļu summā. Mums pietiek spēlētāju priekšējā līnijā, un viņi spēlē labi."

Tiek baumots, ka Ķīnas klubi Rūnijam varētu piedāvāt vairāk nekā vienu miljonu eiro nedēļā, kas Rūniju padarītu par vislabāk apmaksāto futbolistu pasaulē, un ka Mančestras "United" par transfēru saņemtu 35 miljonus eiro. Viens no klubiem, kas tiek minēts iespējamo precinieku sarakstā, ir "Tianjin", kā galvenais treneris Fabio Kannavaro gan tikai daļēji apstiprināja interesi par Rūniju: "Bijām ar viņu runājuši, taču viņš vienkārši neiederas mūsu spēles stilā un piedāvājumu neizteicām. Papildu diskusijas nebija nepieciešamas."

"Patiesība ir tāda, ka daudz biežāk kontaktējāmies ar Obamejangu. Diemžēl Dortmundes "Borussia" piedāvājumu noraidīja, sakot, ka viņš ir nepieciešams šajā Čempionu līgas sezonā," Kannavaro turpināja. "Mūsu galvenais mērķis joprojām ir Kaliničs, taču "Fiorentina" šobrīd būtu diezgan sarežģīti viņu palaist vaļā. Šādos apstākļos esam nokļuvuši dilemmas priekšā."

Sky Sports ziņo, ka par Rūniju piedāvājumu izteikuši vairāki Ķīnas klubi, ieskaitot čempionvienību Guandžou "Evergrande", kuru vada brazīliešu speciālists Luiss Filipi Skolari, kā arī Pekinas "Guoan", kas iepriekšējā sezonā finišēja piektajā vietā. 31 gadu vecais Rūnijs šosezon Premjerlīgā aizvadījis 17 spēles, tikai astoņas sācis pamatsastāvā un guvis divus vārtus. Pēdējās četras spēles Rūnijs izlaida neliela savainojuma dēļ un nebūs sastāvā arī šovakar paredzētajā Eiropas līgas 1/16 fināla atbildes spēlē Sentetjēnā.

Izmantotie resursi:
Tianjin deny Rooney bid but admit Aubameyang...
Wayne Rooney to stay at Manchester United...
https://www.theguardian.com/footbal...
Europa League: Wayne Rooney misses...

  -1 [+] [-]

, 2017-02-22 11:10, pirms 7 gadiem
cerams ka neaizies ...

  -1 [+] [-]

, 2017-02-22 11:27, pirms 7 gadiem
Ruunijam jau tapat skiet karjera iet uz otru pusi,bet nu skiet ,lai nu veel paliek . Uz Kiinu varees kaut 40 gados aizbraukt un speleet pa miljonu.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-22 11:57, pirms 7 gadiem
besii aarā taa ķiina kas bojaa eiropas futeni

  -1 [+] [-]

, 2017-02-22 13:07, pirms 7 gadiem
sanco31 rakstīja: besii aarā taa ķiina kas bojaa eiropas futeni
Kas tieši besī ,redz angļu ,spāņu klubi var pārpirkt spēlētājus par lielām naudām ,bet Ķīna nevar ... kā teikt ,vienmēr kāds būs bagātāks ,stiprāks ,lielāks. Lai jau viņi veido savu spēcīgāko līgu ar tādiem spēlētājiem kādus nopērk. Ko tad nesūdzies par tiem pašiem arābiem no M. City. Ķīnas domu gājiens labs , tā pat naudas viņiem ir pārēm ,tagad nosmeļot lābākos spēlētājus iegūs top līgas statusu ,kuru varēs vēlāk izmantot naudas atpelnīšanai ,ja pareizi darbosies. Man tieši patīk ,tas ka redz lieli klubi sabijušies ,ak no viņiem nopērk labākos spēlētājus ,bet viņi to iepriekš ir darījuši savās intresēs , izpērkot netikai mazajiem klubiem ,bet tie kuriem nav tādas naudas .

     [+] [-]

, 2017-02-22 13:21, pirms 7 gadiem
Tāpat kā Eiropa izpirka visu Dienvidameriku, tagad Eiropu izpērk Ķīna. Viss notiek dabiski! Kā Rainis teicis - pastāvēs, kas mainīsies.
Un Ķīna malači, ne tikai pērk talantus no citām zemēm, bet vēl paziņo, ka atvērs 50k futbola akadēmijas! 50k!!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-22 13:37, pirms 7 gadiem
Neesmu baigi sekojis līdzi un analizējis, taču man šķiet, ka Rūnijs sāka pazust brīdī, kad no EPL TOP "tīrā" uzbrucēja tika pārkvalificēts par centra pussargu. Kāpēc tas bija nepieciešams, tā arī nesaprotu.

     [+] [-]

, 2017-02-22 13:57, pirms 7 gadiem
Nu ja,ar varu jau neviens nevienu nekur nedzen,futbolu spēlē netikai Eiropā

  -2 [+] [-]

, 2017-02-22 14:11, pirms 7 gadiem
sanco31 rakstīja: besii aarā taa ķiina kas bojaa eiropas futeni
Ķīna neko nebojā Eiropas futbolā, nauda un cilvēku mantkārība bojā Eiropas futbolu. Neviens uz Ķīnu braukt nespiež, vari palikt savā klubā, deldēt soliņu un saņemt 10x mazāk kā Ķīnā vai kaut kādā Katarā.

     [+] [-]

, 2017-02-22 16:57, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Neesmu baigi sekojis līdzi un analizējis, taču man šķiet, ka Rūnijs sāka pazust brīdī, kad no EPL TOP "tīrā" uzbrucēja tika pārkvalificēts par centra pussargu. Kāpēc tas bija nepieciešams, tā arī nesaprotu.
Paskaties pasē , smailes uzbrucēji lielākā daļa ir tā saucamie mazie nazīši ,vai arī Klozes gadījuma vai Millera ,kas atrodas īstajā brīdī ,īstajā vietā. Ronijam asums uz vecumu paliek tikai mazāks ,kas arī ir saprotams.

     [+] [-]

, 2017-02-22 17:18, pirms 7 gadiem
sasmeejos rakstīja: Paskaties pasē , smailes uzbrucēji lielākā daļa ir tā saucamie mazie nazīši ,vai arī Klozes gadījuma vai Millera ,kas atrodas īstajā brīdī ,īstajā vietā. Ronijam asums uz vecumu paliek tikai mazāks ,kas arī ir saprotams.
Man jau šķiet, ka, ja Rūnijs netiktu pārveidots un paliktu savā dzimtajā pozīcijā, tad viņa pienesums laukumā būtu daudz lielāks. Ok, varbūt ne kā smailes uzbrucējs, bet kā otrais... A tagad viņu pat lāgā neliek kā uzbrūkošo pussargu - iemet kaut kādā centrā un, davaj - taisi spēli. Taisa jau - tomēr klase viņam gana augsta, bet nu - es vienalga uzskatu, ka viņa pozīcija ir uzbrukumā.