Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" par 60 miljoniem oficiāli iegādājas Fredu, Džans pārceļas uz Turīnu

Rolands Eliņš

Mančestras "United" par 60 miljoniem oficiāli iegādājas Fredu, Džans pārceļas uz Turīnu
Freds nu jau Mančestras "United" treniņjakā
Foto: Manchester United

Anglijas Premjerlīgas klubs Mančestras “United” oficiāli apstiprinājis brazīliešu futbolista Freda pievienošanos savai komandai. Transfēra maksa, ko saņems Doņeckas “Shakhtar”, oficiāli netiek atklāta, bet britu mediji to lēš 52 miljonu mārciņu jeb 59.4 miljonu eiro apmērā. Savukārt Itālijas čempionvienība "Juventus" paziņojusi, ka noslēgusi četru gadu līgumu ar Emri Džanu.

Mančestras “United” jau jūnija sākumā bija panākusi vienošanos par 25 gadus vecā pussarga iegādi, taču oficiāli darījums apstiprināts tikai šajā pēcpusdienā. Fredam pēc panāktās vienošanās par pārcelšanos uz vienu no pasaules spēcīgākajiem un slavenākajiem klubiem gan uzreiz sekoja auksta duša – treniņā gūta savainojuma dēļ radās šaubas par viņa dalību Pasaules kausā Brazīlijas izlases sastāvā, taču Freds palika pieteikumā, tiesa, izlaida pirmo maču finālturnīrā.

Turklāt arī darījuma oficiāla apstiprināšana nedaudz aizkavējās, taču tagad “United” paziņojusi, ka Freds izgājis medicīniskās pārbaudes un parakstījis piecu gadu līgumu ar klubu, turklāt līgumā iestrādāta iespēja to pagarināt uz vēl vienu gadu.

“Freds ar savām īpašībām ļoti uzlabos mūsu vidējo līniju,” paziņojumā citēts “United” galvenais treneris Žuzē Morinju. “Viņa radošums un spēles redzējums ļaus mums pacelt savu spēli nākamajā līmenī. Esmu ļoti priecīgs, ka viņš pievienojies mūsu komandai, un ticu, ka pārējie spēlētāji zina, cik ļoti noderīgs Freds var būt mūsu komandai.”

Freds tikmēr nosauca “United” par lielāko klubu pasaulē un pauda savu prieku par pievienošanos komandai, kā arī īpaši uzsvēra iespēju strādāt kopā ar Morinju.

Freds Doņeckas “Shakhtar” pārstāvēja kopš 2013. gada un trīsreiz kļuva par Ukrainas čempionu, kopumā 101 spēlē vietējā līgā izceļoties ar desmit vārtiem. Freda transfērs līdz ar pārsitis Ukrainas čempionāta rekordu, pārspējot divus citus no Doņeckas pārdotus brazīliešus – Viljanu (47.8 miljoni) un Fernandiniju (44 miljoni).

Savukārt Turīnas "Juventus" šodien pielikusi punktu spekulācijām par Vācijas pussarga Emres Džana likteni. 24 gadus vecais Džans Vācijas izlasē aizvadījis 20 spēles un šodien ieradās Turīnā, lai iziet medicīniskās pārbaudes. Pēc tām ar viņu tika parakstīts četru gadu līgums.

Džans iepriekš bija pavadījis četras sezonas "Liverpool" rindās, izceļoties ar desmit vārtiem Premjerlīgā un palīdzot šosezon aizsniegt Čempionu līgas finālu. Liverpūles komandu Džans varēja atstāt kā brīvais aģents, jo "Liverpool" ar viņu nevienojās par līguma pagarinājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.manutd.com/en/news/deta...
Emre Can signs for Juventus! - Juventus.com

     [+] [-]

, 2018-06-21 18:51, pirms 6 gadiem
Džans! Bija jāizlasa raksts, lai saprastu par ko iet runa

  -2 [+] [-]

, 2018-06-21 19:46, pirms 6 gadiem
Kas pie velna tas par zvèru - Emri Džans? Jūs tur SC drusku neesat sapīpējušies!? Kur var šitādu stulbumu izdomāt?

     [+] [-]

, 2018-06-21 22:56, pirms 6 gadiem
ingus_ozolins_1204775139651277 rakstīja: Kas pie velna tas par zvèru - Emri Džans? Jūs tur SC drusku neesat sapīpējušies!? Kur var šitādu stulbumu izdomāt?
Turciski ir Emre Džans, kas tur nesaprotams? Amerikāņi tieši tāpat atveido aziātu vārdus un uzvārdus.

     [+] [-]

, 2018-06-22 02:11, pirms 6 gadiem
ingus_ozolins_1204775139651277 rakstīja: Kas pie velna tas par zvèru - Emri Džans? Jūs tur SC drusku neesat sapīpējušies!? Kur var šitādu stulbumu izdomāt?
Ja seko līdzi epl, tad nav iespējams nezināt Džanu. Ja neseko, tad kāda tev tur starpība- Džans, Kans, Cans, Sans whatever....ps. Kā gudri lai nodēvē latviski šveicieti Xhaka no Arsenāla, lai nesāktos kārtējā riešana