Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" atklāj dīkstāves izraisīto zaudējumu lielos apmērus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mančestras "United" atklāj dīkstāves izraisīto zaudējumu lielos apmērus
Mančestras "United" "Old Trafford" stadions. Foto: Martin Rickett/PA/Scanpix

Viens no Anglijas futbola premjerlīgas lielākajiem "brendiem" Mančestras "United" atklājis, ka koronavīrusa pandēmijas rezultātā līdz trešā finanšu ceturkšņa beigām 31. martā klubs zaudējis kopumā 28 miljonus sterliņu mārciņu, kas ir apmēram 31,3 miljoni eiro. Paredzams, ka kopējie zaudējumi būs krietni lielāki.

No minētajiem 28 miljoniem mārciņu 20 miljonus "United" būs jāatdod atpakaļ Premjerlīgai, kas šādu summu piešķīra par spēļu pārraides tiesībām. Savukārt astoņi miljoni mārciņu zaudējumi sakrājušies par marta otrajā pusē trim atceltajām Premjerlīgas spēlēm. Četri no tiem par atcelto 15. marta spēli viesos ar Totenhemas "Hotspur".

Mančestras "United" galvenais finanšu pārvaldnieks Klifs Betijs atzina, ka pēc Premjerlīgas, Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas un UEFA Eiropas līgas turnīru apturēšanas klubs saņemot salīdzinoši mazākus līdzekļus gan no sponsoriem, gan būtiski samazinājies komandas atribūtikas pārdošanas apjoms. Tāpat "būtiski" samazināsies arī ieņēmumi no mājas spēlēm, ņemot vērā, ka pārredzamā nākotnē mači tiks aizvadīti aiz līdzjutējiem slēgtām durvīm.

Slavenā kluba vadība gan pagaidām atsakās publiski izteikt gaidāmos zaudējumus, ko "United" piedzīvos šajā finanšu ceturksnī, kas beigsies 30. jūnijā. Zināms, ka trešajā ceturksnī "United" ienākumi samazinājās par 18,7% - līdz 123,7 miljoniem mārciņu (138 miljoniem eiro), kā arī parādu apjoms pieauga no 124,4 līdz 429,1 miljonam mārciņu (479 miljoniem eiro).

Mančestras "United" valdes priekšsēdētāja vietnieks Eds Vudvords norādīja uz to, ka "jāsaprot to, ka krīze nebeigsies vienā dienā", kā arī atzina, ka šī krīze esot "viens no smagākajiem pārbaudījumiem kluba 142 gadu pastāvēšanas vēsturē", taču izteica pārliecību, ka vienība ir "būvēta uz stabiliem pamatiem", tādēļ grūtībām tiks pāri.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-05-22 09:43, pirms 4 gadiem
Lai brends nav jāliek pēdiņās, drīksti rakstīt latviski!
tas ir piz dec!

     [+] [-]

, 2020-05-25 18:26, pirms 4 gadiem
zaudējumi ir visiem, jāinformē par tiem, kuriem bankrots...nu, kas ir 28 mio priekš MU?...centra aizsargam vajag vismaz 50 mio...un vajag divus!