Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Manchester United" atspēlējas un iekļūst Anglijas kausa finālā

"Manchester United" atspēlējas un iekļūst Anglijas kausa finālā
Romelu Lukaku mirkli pēc finālsvilpes
Foto: PA Wire / Scanpix

Sestdien Anglijas kausa izcīņas pusfinālā Vemblija stadionā Londonā "Manchester United" atspēlējās no 0:1 un ar rezultātu 2:1 pieveica "Tottenham Hotspur", iekļūstot finālā, kas paredzēts 19. maijā.

"United" ceļā uz pusfinālu apspēlēja "Derby" (2:0), "Yeovil" (4:0), "Huddersfield" (2:0) un "Brighton" (2:0), kamēr "Tottenham" savā zarā tika galā ar "AFC Wimbledon" (3:0), "Newport" (1:1, 2:0), "Rochdale" (2:2, 6:1) un "Swansea" (3:0).

Lai gan par favorīti pirms mača tika uzskatīta mančestriešu komanda, tieši "Toittenham" pirmā guva vārtus. Tas notika 11. minūtē, kad pretuzbrukumā Kristians Eriksens no labās malas pietuvojās vārtiem, spēcīgi piespēlēja garam tiem uz pretējo pusi, kur pieslēdzās Dele Ali, un 22 gadus vecais futbolists nekavējoties pāradresēja bumbu vārtos - 1:0. Tie bija pirmie "Manchester United" zaudētie vārti Anglijas kausa izcīņā kopš pagājušā gada 13. marta, kad ar 0:1 ceturtdaļfinālā tika zaudēts "Chelsea".

Uz atbildi gan nebija ilgi jāgaida, un jau 24. minūtē Aleksiss Sančess atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo. Pols Pogbā no kreisajā malā atbruņoja aizsargu, pietuvojās soda laukumam, uzcēla bumbu uz tālo vārtu pusi, un Sančess ar galvu sita bumbu vārtos, panākot 1:1. Totenhemai piederēja pārsvars bumbas kontrolē, taču bīstamāk visa mača garumā uzbruka "United", un 62. minūtē guva uzvaras vārtus.

Pretuzbrukumā Sančess no kreisās malas piespēlēja bumbu Romelu Lukaku. Beļģis ar vienu pieskārienu atdeva to tālāk uz labo pusi, Džese Lingārds bumbu palaida garām, tā nonāca pie Andera Erreras, un spāņu pussargs sita vārtos -2:1. Tas arī bija viss, uz ko komandas šovakar bija spējīgas, un "Manchester United" pēc viena gada pārtraukuma atgriezās kausa izcīņas finālā.

Otrais pusfināls starp "Chelsea" un "Southampton" risināsies rītdien.

Anglijas kausa izcīņa, pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Manchester United - Tottenham Hotspur2:1 (1:1)Sančess 24' Erera 62' - Ali 11'
Chelsea - Southampton

, 2018-04-21 21:45, pirms 6 gadiem
Lielisks futbola vakars
, 2018-04-21 21:46, pirms 6 gadiem
Ja vien varētu katru spēli tā spēlēt..
, 2018-04-21 21:57, pirms 6 gadiem
Vaiii, 2/2 vārtu realiziācija, patīkami, neko vairāk ManU nevarēja
, 2018-04-22 05:26, pirms 6 gadiem
anglijas futbols paliek aizvien vājaks.
, 2018-04-22 10:02, pirms 6 gadiem
, 2018-04-22 11:46, pirms 6 gadiem
nauris noviks rakstīja: anglijas futbols paliek aizvien vājaks.
Ko var gribēt, ja 1. viojles klubos ir ārzemnieki? BPL paliek spēcīgāka, izlase vajāka, jo nevar angļi paņemt top kluba angļus un izveidot gatavu komandu, kā tie paši spāņi dominances laika, kad pusi starting11 paņem no Barca un no pārejiem klubiem paņem atlikušos. Angļi neizmantoja deviņdesmitos gadus un šī gadsimta sākumu, kad zvaigžņu netrūka, tagad jāgaida, ko paveiks tie, kas U līmenī ir lieliski arī uz pasaules fona.
, 2018-04-22 13:51, pirms 6 gadiem
Džese nevis palaida garām bumbu, bet gan to lieliski apstrādāja, paripinot to tieši pa sitienam!
Autor! Ja atspoguļojam epizodes, tad darām to precīzi!
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.