Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju pēc kļūšanas par "Tottenham" galveno treneri pārvilina divus "Lille" asistentus

Agris Suveizda

Morinju pēc kļūšanas par "Tottenham" galveno treneri pārvilina divus "Lille" asistentus
Žuau Sakramentu, būdams "Lille" pagaidu galvenā trenera amatā. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Tottenham" paziņojis par piecu asistentu pievienošanos jaunajam komandas galvenajam trenerim Žuzē Morinju, kurš amatā aizstās atlaisto argentīnieti Maurisio Početino.

Būtiskākie jaunumi Morinju asistentu sakarā ir divu portugāļu pārvilināšana no Francijas vicečempiones "Lille". Pēc atlaišanas no Mančestras "United" Morinju bieži viesojās "Lille" mājas spēlēs, un nu par viņa palīgs kļūs 30 gadus vecais Žuau Sakramentu, kurš būs viņa galvenais asistents, un 41 gadu vecais Nunu Santušs, kurš būs vārtsargu treneris. Abi šādos amatos strādāja arī "Lille". Sakramentu iepriekš pārstāvējis arī "Monaco", bet Santušs ir bijis "Gil Vicente" jauniešu komandas treneris. Kā var noprast no "Lille" preses relīzes, "Tottenham" par abiem treneriem visdrīzāk ir piekritusi maksāt kompensāciju.

Tikmēr pārējie trīs treneru štāba pārstāvji agrāk jau ir strādājuši kopā ar Morinju. Taktiskais analītiķis Rikardu Formozinju ar Morinju ir bijis kopā Mančestras "United", bet tehniskais analītiķis no Itālijas Džovanni Čerra bija Morinju asistents gan Londonas "Chelsea", gan arī Mančestras "United". Formozinju karjeras laikā ir bijis arī galvenais treneris un strādājis arī Āfrikā un Āzijā. Visbeidzot, pie Morinju atgriezīsies fiziskās sagatavotības treneris Karloss Lalins, kurš viņam palīdzēja "Chelsea", "United" un arī Madrides "Real".

Izmantotie resursi:
https://www.tottenhamhotspur.com/ne...
https://www.losc.fr/content/losc-co...