Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" aizraujošā cīņā izrauj neizšķirtu pret "United", Morinju iesaistas kautiņā

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Chelsea" aizraujošā cīņā izrauj neizšķirtu pret "United", Morinju iesaistas kautiņā
Ross Bārklijs sitot bumbu vārtos. Foto: AFP/Scanpix

Devītās kārtas pirmajā spēlē "Chelsea" spēlētājs Ross Bārklijs 90+6 minūtē izrāva aizraujošu 2:2 neizšķirtu pret bijušo Londonas kluba treneri Morinju un "Manchester United". Abus viesu vārtus guva Antonī Marsiāls.

Anglijas Premjerlīgā pēc izlašu pauzes startēja devītā kārta ar divu smagsvaru “Chelsea” un “Manchester United” savstarpējo spēli. Stamford Bridge stadionā, kas ir “Chelsea” mājvieta, agrāk par savējo uzskatīja arī vairāki pašreizējie “Manchester United” spēlētāji – Romelu Lukaku, Nemanja Matičs, Huans Mata, kā arī tās treneris Žuzē Morinju.

Mājiniecei šodien sākumsastāvā varēja doties visi labākie spēki, taču “United” bija jāiztiek bez Maruāna Felainī, Džeses Lingārda un Skota Maktominaja.

Spēles favorīte no Londonas sāka kā plānots, nemitīgi kontrolējot bumbu un cenšoties gūt ātrus vārtus. “Chelsea” uzbrucējs Edens Azārs 9. minūtē devās uzbrukumā pa kreiso flangu un atdeva piespēli Alvaro Moratam, tālāk spāņu uzbrucējs atspēlēja atpakaļ Azāram. Viņu nosegt nevarēja Matičs, tāpēc pārkāpa noteikumus pie paša soda laukuma. Tiešo brīvsitienu izpildīja Viljans, un viņš sita ļoti neprecīzi garām vārtiem.

Maurīcio Sarri vadītā “Chelsea” komanda turpināja apdraudēt pretinieku vārtus. Spēles 20. minūtē mājiniece tika pie iespējas izpildīt pirmo stūra sitienu šodien. Kā jau ierasts, arī šo standarta situāciju izpildīja Viljans. “Chelsea” aizsargs Antonio Rīdigers veica izrāvienu uz vārtu priekšu, kuru nogulēja “United” spēlētājs Pols Pogbā, tāpēc vācietis bija atstāts pilnīgi nepiesegts soda laukumā. Viljans ar centrējumu atrada Rīdigeru, kurš, sitot spēcīgi ar galvu, atklāja rezultātu ar 1:0.

Pēc gūtajiem vārtiem nesekoja iniciatīvas maiņa, jo bumbu turpināja kontrolēt Londonas klubs, bet, kad “Manchester United” centās veidot uzbrukumus, “Chelsea” spēlētāji sagaidīja ar augstu presingu. Problēmas aizsardzībā visiem turpināja sagādāt Azārs, uz kuru divas reizes tika pārkāpti noteikumi, par ko tika parādītas dzeltenās kartītes Matičam un Ešlijam Jangam. Vēlāk pats Azārs tika pie brīdinājuma, kā arī viņa komandas biedrs un pirmo vārtu guvējs Antonio Rīdigers. Ar 1:0 vadību “Chelsea” komandai un mierīgu futbolu noslēdzās pirmais puslaiks, taču Mančestra devās uz ģērbtuvēm ar cerībām mainīt spēli savā labā.

Jau otrā puslaika pašā sākumā “Chelsea” uzbrucējs Morata saņēma piespēli no Žoržinju pie soda laukuma. Viņš apspēlēja divus “United” aizsargus un tika pie labas sitiena pozīcijas, taču viņa mēģinājums palielināt pārsvaru bija neveiksmīgs, jo sita gandrīz virsū pretinieku vārtsargam Davidam De Hea.

Spēles 55. minūtē bīstams uzbrukums izveidojās “Manchester United” komandai, un tai bija vairākas izcilas iespējas gūt vārtus. Cīņā par bumbu cieta “Chelsea” aizsargs Markoss Alonso, taču, par spīti viņa gulēšanai uz zemas, “United” turpināja uzbrukumu, kurā Antonī Marsiāls tika pie bumbas vārtu priekšā un izlīdzināja rezultātu ar 1:1.

Pēc otrajiem spēles vārtiem abas komandas centās izraut uzvaru šajā smagsvaru duelī. Spēles 73. minūtē “United” spēlētājs Mata pa labo flangu apspēlēja Davidu Luizu un atdeva piespēli Markusam Rešfordam, kurš tālāk ar sameklēji Marsiālu. Franču uzbrucējs ar teicamu bumbas kontroli tika pie laba sitiena, ar kuru bumbu raidīja vārtu stūrī, kas deva “United” vadību ar 2:1.

Spēles pēdējā kompensācijas minūtē “Chelsea” komandai radās vairākas nevainojams vārtu gūšanas iespējas. Pirmos sitienus glāba De Hea vai vārtu konstrukcija, taču bumba pēc Rosa Bārklija sitiena lidoja vārtu tīklā, kas deva “Chelsea” komandai izlīdzinājumu spēlē, kad gandrīz viss jau bija zaudēts.

Pēc vārtu guvuma laukumā malā konfliktā iesaistījās Žuzē Morinju un kāds “Chelsea” trenera palīgs. Arī spēlētāji nespēja nomierināties, tāpēc spēli atsākt varēja vien pēc vairāk nekā trīs minūtēm. Pēc finālsvilpes Morinju rādīja “Chelsea” faniem trīs pirkstus, ar ko simbolizēja Premjerlīgas titulus, kurus izcīnīja ar šo Londonas klubu.

Abas komandas tika pie viena punkta, kas, visticamāk, uz neilgu laiku “Chelsea” dod pirmo vietu tabulā, taču “Manchester United” pagaidām paliks vien astotajā pozīcijā. Nākamā spēle "Chelsea" izbraukumā pret “Burnley”, un “Manchester United” pie sevis uzņems “Everton” komandu.

Anglijas Premjerlīga, devītā kārta

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Chelsea – Man United2:2 (1:0)Rīdigers 21’ Bārklijs 90+6’ – Marsiāls 55’ 73’
West Ham – Tottenham17:00
Newcastle – Brighton17:00
Bournemouth – Southampton17:00
Cardiff – Fulham17:00
Wolverhampton – Watford17:00
Man City – Burnley17:00
Huddersfield - Liverpool19:30
Everton – Crystal Palace18:00
Arsenal – Leicester22:00

     [+] [-]

, 2018-10-20 16:38, pirms 5 gadiem
Martiala un Reshforda mainja bija iespaidiigs teaatris MU izpildiijumaa.
Slēpts komentārs: Valdis Valdis

  +6 [+] [-]

, 2018-10-20 17:05, pirms 5 gadiem
Valdis Valdis rakstīja: VIDEO: Chelsea - Manchester United 2:2 https://skaties.lv/sports/futbols/pasaules-kauss-futbola/chelsea-grandu-dueli-maca-pedeja-uzbrukuma-izrauj-neizskirtu-pret-mancestras-united/
Tu piedava video,bet tur rakstits,lai atasledzu reklamu blokeshanas programu,tu un tavi moderatori doma ka mes atslegsim blokus lai lielako dalu skatitos tavas reklamas?
ej na*uj!

     [+] [-]

, 2018-10-20 17:22, pirms 5 gadiem
Chelsea izniekoja labus momentus, un knapi izglābās no zaudējums, bet Maurs savā elementā, jeb pareizāk sakot, uzmanības centrā.