Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Klops pirms savstarpējās spēles: ""Chelsea" atgādina manu Dortmundes komandu"

Klops pirms savstarpējās spēles: ""Chelsea" atgādina manu Dortmundes komandu"
Jirgens Klops. Foto: AFP/Scanpix

Nedēļas nogalē Anglijas Premjerlīgas centrālā spēle norisināsies starp "Liverpool" un Londonas "Chelsea". Jirgens Klops atzina, ka viņam gaidāmie pretinieki atgādina Dortmundes "Borussia" – komandu, ko viņš trenēja pirms pārvākšanās uz Angliju.

"Tā ir ļoti aizraujoša komanda, un tā man atgādina manu Dortmundi pirms vairākiem gadiem, kad spēlētāji bija ļoti jauni, iespējams, pat jaunāki, nekā tagad ir "Chelsea" futbolisti. Cilvēki no malas parasti runāja par to, cik jauna ir mūsu komanda, bet viņi laukumā gāja tāpēc, ka bija labi, nevis tikai tāpēc, ka bija jauni," skaidroja Liverpūles galvenais treneris Klops. Viņa kolēģis Frenks Lampards uzticējies Tamijam Eibrahamam un Meisonam Mauntam, un viņi pierādījuši sevi kā komandas līderi.

Iemesls "Chelsea" jaunajam sastāvam ir aizliegums iegādāties spēlētājus, taču šovasar komandas rindas papildināja amerikānis Kristians Pulisiks, jo viņš bija iegādāts jau iepriekš, turklāt tieši no Dortmundes "Borussia". "Viņi nopirka Pulisiku. Neesmu drošs, cik liela bija summa, laikam 50 vai 60 miljoni mārciņu. Visi spēlētāji viņam apkārt ir vērti tikpat," pārliecināts bija Klops.

"Eibrahams pēc labā sezonas sākuma ir vērts 60 miljonus. Maunts pavisam noteikti ir 60 miljonus vērts, ja ne vairāk. Kalums Hadsons-Odoi jau iepriekš bija tik dārgs," pretinieku izaudzināto jauno maiņu slavēja Klops. "Žoržinju nav tik jauns, bet viņš pie mums spēlē neilgi. Un vēl ir Ngolo Kantē – izskatās, ka viņš taisās spēlēt vēl 20 gadus.

"Viņiem vēl ir Mateo Kovačičs, Ross Bārklijs, kā arī pieredzējušie futbolisti – Pedro, Viljans, Olivjē Žirū, uz soliņa atrodas Mičī Matšuaji. Ja ir viena komanda pasaulē, kurai transfēru aizliegums nebūtu liels trieciens, tad tā ir "Chelsea"," pauda Klops.

Lai gan "Liverpool" atrodas Premjerlīgas vadībā bez zaudētiem punktiem, izbraukuma spēles pret vadošajām komandām allaž sagādājušas problēmas – uzvarēta tikai viena no pēdējām 12, kas aizvadīta pret "top 6" komandu. "Manchester City" šajā posmā ir septiņas uzvaras, bet "Crystal Palace" – piecas.

"Iemesls varētu būt tas, ka mums pretī stājas labas komandas. Ir dažādi veidi, kā uzvarēt izbraukumā, un mums svētdien būs jāatrod viens no tiem. Mums nepieciešams labs rezultāts. Nevar doties pie "Chelsea" un garantēt, ka būs uzvara – tā ir pārāk spēcīga komanda, lai solītu ko tādu. Šķiet, 2016. gadā uzvarējām visas citas vadošās komandas, bet mums tāpat bija problēmas. Tagad labāk spēlējam pret pretiniekiem, kurus vajadzētu uzvarēt," atzīmēja Klops.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.