Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas klubs pretinieku ģērbtuves nokrāso rozā krāsā, lai mazinātu testosterona līmeni

Agris Suveizda

Anglijas klubs pretinieku ģērbtuves nokrāso rozā krāsā, lai mazinātu testosterona līmeni
"Norwich" galvenais treneris Daniels Farke un sporta direktors Stjuarts Vebers
Foto: pinkun.com

LETA. Lai mazinātu pretinieku testosterona līmeni, Anglijas "Championship" jeb otrās spēcīgākās līgas klubs Noridžas "City" sava mājas stadiona pretinieku ģērbtuvi nokrāsojis rozā krāsā.

Šādu faktu kluba fanu forumā atklājis Noridžas "City" sporta direktors Stjuarts Vebers, norādot, ka viesu ģērbtuves nokrāsotas "dziļi rozā" krāsā. Šī krāsa tiek izmantota cietumos ASV, lai mazinātu ieslodzīto agresivitāti un vairotu empātiju.

Savulaik šāda taktika tika izmantota arī koledžu amerikāņu futbolā. Tiek uzskatīts, ka šāda rīcība bijusi tik iedarbīga, ka to nolemts aizliegt. Tikmēr Noridžas kluba ģērbtuve ir baltā krāsā ar vairākiem motivējošiem uzrakstiem. Noridžas klubs ar šādu paņēmienu cer uzlabot savas izredzes uz atgriešanos Anglijas Premjerlīgā.

Iepriekšējā sezonā "Norwich" ar 60 punktiem 46 spēlēs ieņēma 14. vietu 24 komandu konkurencē un trešo sezonu pēc kārtas spēlēs otrajā spēcīgākajā līgā. Jauno sezonu "Norwich" futbolisti sākuši neveiksmīgi, trīs spēlēs nopelnot tikai vienu punktu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +9 [+] [-]

, 2018-08-20 16:07, pirms 6 gadiem
Noridža?!?!
Nav Norvičas City!
Rīgā ar nav Rīdžas FC. Varbūt es ko nesaprotu...
';

  +8 [+] [-]

, 2018-08-20 16:33, pirms 6 gadiem
Ja jau sāk kropļot arī pilsētu nosaukumus ne tikai vārdus, tad vajadzētu ievērot konsekvenci un Maskavu saukt par Moskvu, Pēterburgu par Peķerburgu, utt...
Jo tas nu ir debīlisma augstākais lidojums, māžoties ar šito citvalstu izrunas atveidošanu latviski, bet krievu vārdus un pilsētas turpināt rakstīt kā līdz šim!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-20 16:37, pirms 6 gadiem
Njā. Diemžel šo Suveizdas kungs nav izdomājis (kā ar fošberjiem utt). Noridža ir lv valodnieku nopelns.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-20 17:12, pirms 6 gadiem
Noridža tak sen jau ir, tāpat kā ir Duvra, nevis Dovera.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-20 17:14, pirms 6 gadiem
Lietuviešiem ir Noridžas!

     [+] [-]

, 2018-08-20 17:17, pirms 6 gadiem
Diez vai Norwich Latvijā ir tik ievērojama pilsēta, lai tāds vai citāds atveidojums būtu uzskatāms par izteikti iesakņojušos.
Arī "Greenwich meridian" rakstība vedina to dēvēt par Grīnvičas meridiānu, bet vispārpieņemtā latviskā atveide - atbilstoši izrunai - ir "Griničas meridiāns".
Ir, protams, vēl citi britu vietvārdi ar specifisku izrunu (Leicester - Lestera, Gloucester - Glostera, Worcester - Vustera).

     [+] [-]

, 2018-08-20 17:18, pirms 6 gadiem
Noridža būtu - Noridge ... Kādreiz kad šis bija esporta forums, bija gan saturs, gan reklāmu nebija vairāk kā materiāla... Tagad tāds klaunu copy paste portāls. Gan jau kāds profesionāls cilvēks saņemsies un šis cirks pazudīs kā MySpace...

  +8 [+] [-]

, 2018-08-20 17:33, pirms 6 gadiem
Suveizdam ar vajadzētu savu dzīvokli izkrāsot rozā krāsā un garderobi ar nomainīt atiecīgos toņos...

  +5 [+] [-]

, 2018-08-20 18:07, pirms 6 gadiem
pilnīgs lāšonisms

  +3 [+] [-]

, 2018-08-20 18:14, pirms 6 gadiem

Sitas labs

Autors nevar piesaistit lasitajus un komentetajus ar rakstu, tad taisa sitos savus trikus.
Lidz pat beigam nesapratu, kas ta par jaunu komandu lidz ieraudziju Norwich.
Piedodiet lasitaji, mes visi esam dumji varena valodnieka prieksa.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-20 18:47, pirms 6 gadiem
Viltīgs , atjautīgs gājiens. Turklāt viss legāls. Uzslava par izdomu.

     [+] [-]

, 2018-08-20 20:50, pirms 6 gadiem
Ko nu Suveizdam šoreiz piesienas?! Tik pat labi varam sākt pērties, kāpēc mums nav Rusija, Estija vai pat Hellasija vai Doučlandija. Es pa lielam pat neesmu nekad zinājis kad, kur un kāpēc izmanto vietu nosaukumus pēc saviem noteikumiem. Piemēram, kāpēc ir Ņujorka, bet ir arī Jaunanglija...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-08-20 23:40, pirms 6 gadiem
Atkal aunu bara instinkts darbībā. Viens ieraksta un visi parejie pakaļ knābāt Suveizdu, jo tas tak gandrīz tikpat stilīgi, kā lamāt valdību pat, ja ne vienmēr tiešām ir par ko.

Ieguglējiet "Noridža".
Un tad ieguglējiet "Norvidža".

Jautājumi ir?
Un kāpēc jūs esat tik nenormāli tizli, ka paši nevarējāt pat tik daudz, kā vnk guglē pārbaudīt, kā tad latviski pieņemts, pirms bļaut par lāšoniem un autoru?

  -1 [+] [-]

, 2018-08-20 23:52, pirms 6 gadiem
TrīsdesmitDivi rakstīja: Ja jau sāk kropļot arī pilsētu nosaukumus ne tikai vārdus, tad vajadzētu ievērot konsekvenci un Maskavu saukt par Moskvu, Pēterburgu par Peķerburgu, utt...
Jo tas nu ir debīlisma augstākais lidojums, māžoties ar šito citvalstu izrunas atveidošanu latviski, bet krievu vārdus un pilsētas turpināt rakstīt kā līdz šim!
Viens pārgudrais piekasās, paŗējie tādi paši liek plusus.
https://lv.wikipedia.org/wiki/Norid...
https://www.flysiesta.lv/virzieni/r...

     [+] [-]

, 2018-08-21 14:07, pirms 6 gadiem
Ak, cilvēki mīļie...
Atver jebkuru vārdnīcu un apskaties, kā izrunā Noridžas nosaukumu un uzreiz būs skaidrs, kādēļ Latviešu valodā to tā pieraksta.
https://en.oxforddictionaries.com/d...

Un vecajiem bļāvējiem par Fošberijiem arī ir jāatcerās, ka: "Citvalodu personvārdus atveido latviešu valodā (izsaka ar latviešu valodas skaņām un burtiem atbilstoši citvalodu īpašvārdu atveides noteikumiem).
To paredz Valsts valodas likuma 19. panta pirmā daļa un Ministru kabineta 2004. gada 2. marta noteikumi Nr. 114 "Noteikumi par personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā, kā arī to identifikāciju"."

Tātad, ja kādam zviedram uzvārds ir Zetteberg, tad ir jāskatās, kā zviedri to izrunā, nevis amerikāņi un tad arī sanāk Setrberiji un tamlīdzīgi.