Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lielākais sponsorlīgums Lielbritānijas dāmu sportā: Barclays pārņems Anglijas Superlīgu

Agris Suveizda

Lielākais sponsorlīgums Lielbritānijas dāmu sportā: Barclays pārņems Anglijas Superlīgu
Londonas "Chelsea" pret Mančestras "City". Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas investīciju banka Barclays, kas sponsorē arī vīriešu Premjerlīgu, nākamajās trīs sezonās būs sieviešu Superlīgas ģenerālsponsors, vēsta Anglijas Futbola asociācija.

Vienošanās ir panākta no 2019. līdz 2022. gadam, un līguma kopējā vērtība pārsniegšot desmit miljonus sterliņu mārciņu jeb 11,7 miljonus eiro. Ja līdz šim čempiones oficiālas prēmijas nesaņēma, nākamsezon balvu fonds būšot ap 500 tūkstošiem mārciņu jeb nepilni 600 tūkstoši eiro.

"Tas ir lūzuma brīdis sieviešu sporta attīstībā," BBC citē FA sieviešu futbola direktori Kelliju Simonsu. "Mēs neapšaubāmi vēlamies piesaistīt vairāk fanu un palielināt ienākumus, panākot, ka līgas nākotne kļūst stabilāka. Taču tāpat vēlamies investēt skolās, lai nodrošinātu, ka arvien vairāk meiteņu būs iespēja nodarboties ar futbolu."

Anglijas Superlīgā sievietēm šajā sezonā piedalās 11 komandas un līdere ar 41 punktu 17 spēlēs ir Mančestras City", apsteidzot Londonas klubus "Arsenal" (39 punkti 15 spēlēs) un "Chelsea" (35 punkti 17 spēlēs). Arī iepriekšējā sezonā šāds bija labāko trijnieks, taču secība mainījās: "Chelsea", "City" un "Arsenal". Šovakar sāksies UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli, un Anglijas vienīgā pārstāve "Chelsea" rītvakar tiksies ar PSG. Pašreizējā trofejas sargātāja un turnīra titulētākā komanda ir Lionas "Olympique", kas spēkosies pret "Wolfsburg".

Pirms trim dienām "Barcelona" Spānijas čempionātā ar 2:0 izbraukumā pārspēja Madrides "Atletico". Spēli klātienē vēroja 60739 skatīji, labojot Eiropas sieviešu klubu futbola rekordu. Iepriekšējais rekords piederēja Bilbao "Athletic" un Madrides "Atletico spēlei janvārī (48121). 2018. gada maijā FA kausa spēli starp "Chelsea" un "Arsenal" Vemblijā vēroja 45423 interesentu, taču Anglijas Superlīgas rekords ir vien 5052 skatītāji.

Izmantotie resursi:
Barclays unveiled as title sponsor of FA WSL
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +3 [+] [-]

, 2019-03-20 14:54, pirms 5 gadiem
Tik turpināt attīstību, sievietes arī pelnījušas uzmanību