Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Džerārds atgriežas ''Liverpool'' un kļūst par jauniešu treneri

Krišs Upenieks

Džerārds atgriežas ''Liverpool'' un kļūst par jauniešu treneri
Stīvens Džerārds
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas vienības ''Liverpool'' leģenda Stīvens Džerārds atgriezies klubā, kurā aizvadījis karjeras lielāko un spilgtāko daļu, kļūstot par jaunatnes akadēmijas treneri.

Futbolista karjeras pēdējo posmu Džerārds noslēdza pagājušajā gadā ASV. 36 gadus vecais Džerārds Losandželosas ''Galaxy'' komandu pārstāvēja 18 mēnešus un pēdējā sezonā 19 spēlēs guva trīs vārtus. Īsi pēc tam vēl netika izslēgta iespēja, ka Stīvens varētu turpināt karjeru, taču tikpat reāla toreiz tika minēta Džerārda atgriešanās Liverpūlē.

Džerārds šobrīd mācoties, lai iegūtu UEFA A trenera licenci, bet trenera pienākumus jaunatnes akadēmijā Liverpūlē Stīvens sāks jau februārī. Jau iepriekš ''Liverpool'' leģenda pauda, ka būs priecīgs atgriezties klubā jebkādā statusā un darīs visu, lai sniegtu savu ieguldījumu kluba attīstībā.

''Sajūta ir kā pabeigtā aplī, kad atgriezies sākumā - vietā, kur profesionāli viss sākās. Lai nu kā, šis nav uz emociju pamata pieņemts lēmums, tas ir veids, kā es varu sniegt kaut ko ''Liverpool''. Domāju, ka man nav jāpaskaidro, ko šis klubs man nozīmē. Kad zināju, ka ir reāla iespēja atgriezties šajā klubā, svarīgi bija, lai man ir iespēja reāli palīdzēt šai organizācijai. Konkrētajā brīdī šī ir pareizā izvēle abām pusēm,'' tā Džerārds.

''Tagad man ir lieliska iespēja mācīties un attīstīties kā trenerim, bet tajā pašā laikā nodod savu pieredzi, zināšanas jaunajiem futbolistiem viņiem tik svarīgajā izaugsmes vecumā,'' turpināja Stīvens, kurš uzsāks darbu ar Liverpūles U16 komandu.

Pats Džerārds ''Liverpool'' akadēmijai pievienojās astoņu gadu vecumā, bet laika posmā no 1998. līdz 2015. gadam galvenās komandas rindās nospēlēja 504 spēles un guva 120 vārtus. Ilgus gadus Stīvens bija arī komandas kapteinis. Džerārdam arī 114 spēles un 21 vārti Anglijas izlases kreklā.

Izmantotie resursi:
Gerrard's back! Stevie G scores coaching role...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 00:59, pirms 7 gadiem
Coach G

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 02:18, pirms 7 gadiem
buutu tikai prieciigs,ja peec paaris gadiem ietu Gvardiolas un Luisa Enrikes peedaas,drusku patreneejam jaunieshus un tad pie lielaas komandas
P.S.nez kaads Karagheram par to viedoklis,Nevilu peec posma Valencijaa smuki nolika