Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" iegādājas Anfield vārtus guvušo Zalcburgas uzbrūkošo pussargu Minamino

Agris Suveizda

"Liverpool" iegādājas Anfield vārtus guvušo Zalcburgas uzbrūkošo pussargu Minamino
Takumi Minamino. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kausa sargātāja un Anglijas Premjerlīgas līdere "Liverpool" pavēstījusi par vienošanos ar japāņu futbolistu Takumi Minamino, kurš oficiāli par kluba spēlētāju kļūs 1. janvārī. "Liverpool" vienošanās detaļas neatklāj, bet britu mediji ziņo, ka līgums tiks parakstīts uz četrarpus gadiem un "Salzburg" par transfēru saņems 7,25 miljonus mārciņu jeb 8,60 miljonus eiro.

"Tas ir sapņa piepildījums," kluba mājaslapā citēts 24 gadus vecais pussargs. "Spēlēšana Premjerlīgā bija viens no maniem mērķiem. Domāju, ka šī ir augstākā līmeņa līga pasaulē. Domāju, ka, ja mana karjera attīstīsies raiti, kādu dienu varēšu spēlēt Premjerlīgā. Taču nekad nebiju iedomājies, ka varēšu spēlēt šajā komandā. Esmu ļoti laimīgs."

Profesionālo karjeru Minamino sāka dzimtenē, divas pilnas sezonas aizvadot "Cerezo Osaka" rindās, bet 2015. gada ziemā viņš par 800 tūkstošiem eiro pārgāja uz Zalcburgas "Red Bull". Šosezon "Liverpool" un "Salzburg" bija vienā apakšgrupā Čempionu līgā. "Liverpool" uzvarēja abās spēlēs (4:3, 2:0), bet Minamino abos mačos aizvadīja visas 90 minūtes. Izbraukuma spēlē viņš izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Minamino piecas reizes ir kļuvis par Austrijas čempionu, Bundeslīgā 136 spēlēs gūstot 42 vārtus un pusotru gadu spēlējot kopā ar pašreizējo "Liverpool" pussargu Nabī Keitā, kurš starp Zalcburgu un Liverpūli spēlēja arī Leipcigā. Šosezon Minamino rēķinā 14 mačos ir pieci precīzi sitieni, bet Čempionu līgas grupu turnīrā viņš sešos mačos guva divus vārtus. Japānas izlasē Minamino 22 spēlēs ir guvis 11 vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/fi...

     [+] [-]

, 2019-12-19 13:11, pirms 4 gadiem
Super

     [+] [-]

, 2019-12-19 14:30, pirms 4 gadiem
kaut kā pa lēto izskatās .. tikai tāpēc, ka no Austrijas?

bet interesantāk protams, kurš un pa cik nopirks Halandu, vai pārsitīs 50 mlj ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-12-19 15:49, pirms 4 gadiem
Tad jau kāds midfīlders jālaiž vaļā būs?? Džidžī, Fabinjo + Hendersons/Milners ir sākumsastāvs. Čemberleins, Keita un tagad Minamīno pirmie aiz strīpas. Ar Shaqiri un Lallanu laikam vairs nerēķinās pārāk, jo vēl jau ir Pūles audzēkņi, kas uz vietu sastāvā cer.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 16:49, pirms 4 gadiem
zigiss rakstīja: kaut kā pa lēto izskatās .. tikai tāpēc, ka no Austrijas?

bet interesantāk protams, kurš un pa cik nopirks Halandu, vai pārsitīs 50 mlj ?
Viņam bija tāda izpirkuma maksa noteikta līgumā, tādēļ klubs neko nevarēja darīt.

     [+] [-]

, 2019-12-20 08:31, pirms 4 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Tad jau kāds midfīlders jālaiž vaļā būs?? Džidžī, Fabinjo + Hendersons/Milners ir sākumsastāvs. Čemberleins, Keita un tagad Minamīno pirmie aiz strīpas. Ar Shaqiri un Lallanu laikam vairs nerēķinās pārāk, jo vēl jau ir Pūles audzēkņi, kas uz vietu sastāvā cer.
Forumos minēts ka Lalana ticamāk dosies prom jo vairs ne tuvu nav pamatsastāvam un pēdējie gadi bijuši nekādi.Domāju vel vajag nopirkt DL (maiņa Robertsonam) un beidzot norm labu AMC.