Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vengers un "Monaco" vaino tiesnešus: "Viņus aizsargā kā lauvas zoodārzā"

Agris Suveizda

Vengers un "Monaco" vaino tiesnešus: "Viņus aizsargā kā lauvas zoodārzā"
Arsēns Vengers
Foto: AP/Scanpix

Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers pēc zaudējuma Mančestras "City" (1:2) bija ļoti neapmierināts ar tiesnešu darbību, norādot, ka abi vārti tika ielaisti no aizmugures stāvokļa. Savukārt "Monaco" viceprezidents Vadims Vasiļjevs pēc sakāves pret Lionas "Olympique" atzina, ka komanda desmit vīru sastāvā spēlējusi pret 12 cilvēkiem.

"Divus vārtus ielaidām no aizmugures, ko šādas nozīmes spēlē ir ļoti grūti pieņemt," pikts bija Arsēns Vengers. "Kas par daudz, tas par daudz. Apskatījos abus vārtus, un tajos abos bija aizmugure. Otrajos vārtos tā bija piecmetrīga aizmugure. Taču ko gan es varu padarīt? Tiesneši tiek aizsargāti kā lauvas zoodārzā, tādēļ mums nākas ar to samierināties. Vēlos, lai viņi ir ļoti labi aizsargāti, lai viņi ir drošībā."

Lūgts paskaidrot sīkāk savu repliku, Vengers no detalizētāka komentāra atturējās: "Tā ir pārāk gara tēma, nevēlos, lai tiesneši kļūtu par galveno tēmu preses konferencē. Tas ir pareizi, ka viņi ir drošībā un tiek aizsargāti, taču būtu vēl labāk, ja viņi pieņemtu pareizos lēmumus." Tāpat Vengers kritizēja sastādīto kalendāru, uzskatīdams, ka Eirokausu komandām spēlēšana otrdienā nav taisnīga, kamēr vairākas Eiropā nespēlējošas komandas iepriekšējo Premjerlīgas kārtu aizvadīja trešdienā: "Jutu, ka kontrolējam spēli, un nešķita, ka mēs varētu zaudēt."

"Spējām apturēt viņu uzbrukumus un neļaut izveidot bīstamas epizodes, taču otrajā puslaikā izgājām auksti, ielaidām ātrus vārtus un fiziskajā ziņā vairs nespējām noturēt savu līmeni. No pēdējām piecām spēlēm četras aizvadījām izbraukumā, un pēc spēles pret "Everton" mums bija par vienu dienu mazāk laika, lai atjaunotos, nekā pārējām komandām. Uzskatu, ka ir pietiekami daudz komandu, kuras nespēlē Eiropā, lielas komandas, kuras varēja spēlēt otrdien. Un mēs varējām spēlēt trešdien."

Pēc zaudējuma savā laukumā pret Lionas "Olympique" (1:3) par tiesnešiem sūdzējās arī "Monaco" viceprezidents Vadims Vasiļjevs. Spēlē netrūka ļoti sarežģītu un lielu lēmumu. Ja "Monaco" aizsarga Benžamēna Mendī noraidījums pirmā puslaika beigās pie rezultāta 0:1 par nekaunīgo spērienu Korentēnam Toliso bija acīmredzams, tad otrā puslaika sākumā galvenais tiesnesis Rudī Bukē vairākus ļoti strīdīgus lēmumus pieņēma par labu lioniešiem. Vispirms 49. minūtē viesu pussargs Tuzārs vārtu priekšā ar roku bloķēja bīstamu sitienu, taču svilpe klusēja un tā vietā Bukē dažas minūtes vēlāk uz "Monaco" vārtiem nozīmēja šaubīgu pendeli par Aleksandra Lakazeta nogāšanu. Pats Lakazets to gan nerealizēja.

"Neko nevaru pārmest saviem spēlētājiem, izņemot nepieņemamo Mendī rīcību, kurai nav nekāda sakara ar futbolu – tiesa, tiesnesis pirms tam nefiksēja pārkāpumu," mikszonā sacīja Vasiļjevs. "Godīgi, domāju, ka spēles iznākumu izšķīra tiesāšana. Parasti par to nerunāju, bet šodien pateikšu skaļi to, ko čukstus runā visi – Lionas "Olympique" saņem tiesnešu palīdzību, vairākkārt uzvarot vairākumā. Man palika iespaids, ka mēs spēlējām ar desmit spēlētājiem pret divpadsmit. Pirms trīs gadiem ierodoties līgā, jau no vairākiem prezidentiem, kurus vārdā nesaukšu, dzirdēju, ka tā notiek. Tādā čempionātā kā "Ligue 1" tas nav pieņemams. Ir jāveic izmeklēšana, un pārmaiņas ir jūsu – mediju, ceturtās varas – rokās."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Monaco: Vasilyev réclame « une investigation »...

     [+] [-]

, 2016-12-19 11:46, pirms 7 gadiem
jā, jābūt muļķim, lai noliegtu, ka City sasita golus pēc aizmugurēm

     [+] [-]

, 2016-12-19 12:52, pirms 7 gadiem
...Apskatījos abus vārtus, un tajos abos bija aizmugure. Otrajos vārtos tā bija piecmetrīga aizmugure. Taču ko gan es varu padarīt? /A. Vengers/

Nu jau, nu jau. Lai arī kāds es būtu Arsenal fans, bet šis no Vengera jau ir par daudz. Kāda 5m aizmugure otrajos vārtos? Varbūt par pirmajiem vārtiem varētu pastrīdēties, bet ne jau otrajiem. Ko viņš tur ir skatītjies?

https://www.youtube.com/watch?v=xHV... Te ir apskats. Otrajos vārtos aizmugures atkārtojums no 7:00 minūtes. Kādi 5 m? Stērlings ir pusotru metru pirms pēdējā aizsarga. Starp citu Sančesam pašam pret Westham netika fiksēta aizmugure hetrikā. Tā kā nav ko sūdzēties un jācīnās tālāk!

     [+] [-]

, 2016-12-19 13:05, pirms 7 gadiem
Tīri teorētiski pirmajos vārtos varbūt dažus cm korpuss bija aizmugurē, bet otrajos nekādu diskusiju - tīrs gols.

  +5 [+] [-]

, 2016-12-19 13:21, pirms 7 gadiem
Pie otrajiem vārtiem Silva bija tīrā aizmugurē un, esot vārtsargam tieši priekšā, centās ar kāju aizsniegt bumbu, lai mainītu tās virzību. Bumbu neaizniedza, bet mēģinājums to aizsniegt bija, līdz ar to tā nav vairs pasīvā aizmugure.

     [+] [-]

, 2016-12-19 14:26, pirms 7 gadiem
Tā nav laba zīme, ka treneris sāk vainot tiesnešus...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-19 14:30, pirms 7 gadiem
Par Silvas, iespējamo pasīvo aizmuguri varētu padiskutēt. Viņš neaizsedza Čeham skatu uz sitienu, un ar savām darbībām viņam netraucēja. Es, protams, te nevaru būt objektīvs, bet, manuprāt tur aizmuguri nevajadzētu fiksēt.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-19 14:52, pirms 7 gadiem
Nuuu pirmajā golā stabila aizmugure, es domāju, tur par vienu līniju ir muļķīgi runāt.. un

otrajā situācijā, diemžēl to nevar saukt par pasīvo aizmuguri, jo spēlētājs aktīvi piedalas spēlēt.. pasīvā aizmugure tomēr ir, tad kad spēlētājs netraucē nevienam...Čeham tomēr nācās arī uzmanīties, jo kāds no spēlētājiem skrien tieši priekšā viņam un cenšas aizsniegties līdz bumbai...

Šoreiz piekritīšu Arsēnam, ka abi šie goli skatoties futbola noteikumus varēja arī nebūt, taču tiesnešiem īsti nav ko pārmest...pirmajā golā tur tikai uz centimetriem var redzēt, ka aizmugure un otrajā, tak Stērlings iesita no distance, kad priekšā aizsargs, bez video atkārtojama izspriest šīs aizmugures,manuprāt, viennozīmīgi nevar.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-19 15:47, pirms 7 gadiem
Silva bija spēlē un gribēja spēlēt bumbā, tāpēc manuprāt vārtus nevajadzēja skaitīt.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-19 19:08, pirms 7 gadiem
Oasis rakstīja: Pie otrajiem vārtiem Silva bija tīrā aizmugurē un, esot vārtsargam tieši priekšā, centās ar kāju aizsniegt bumbu, lai mainītu tās virzību. Bumbu neaizniedza, bet mēģinājums to aizsniegt bija, līdz ar to tā nav vairs pasīvā aizmugure.
Kepkas to nesaprot!