Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pikfordam par van Deika savainošanu netiks piespriesta diskvalifikācija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pikfordam par van Deika savainošanu netiks piespriesta diskvalifikācija
Džordans Pikfords ielido kājās Virdžilam van Deikam. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas aizvadītās nedēļas aprunātākais notikums bija “Everton” vārtsarga Džordana Pikforda izklupiens derbijā pret “Liverpool” centra aizsargu Virdžilu van Deiku. Pikfords no sankcijām izvairījās gan mača laikā, gan arī pēc spēles - viņam netiks piespriesta diskvalifikācija.

Sestdien aizvadītajā Liverpūles derbijā uzvarētājs netika noskaidrots - mačs noslēdzās neizšķirti 2:2. Jau pirmajā puslaikā laukumu savainojuma dēļ nācās pamest “Liverpool” zvaigznei Virdžilam van Deikam. Vēlāk veiktajās pārbaudēs apstiprinājās sliktākās prognozes - centra aizsargam ir ceļgala krustenisko saišu trauma, jāveic operācija un bez futbola jāiztiek vismaz seši mēneši.

“Everton” vārtsargam Džordanam Pikfordam spēles laikā par bīstamo izklupienu netika piespriests nekāds sods. Sākotnēji VAR izvērtēja epizodi un lēma, ka van Deiks atradies aizmugurē, tāpēc uz mājinieku vārtiem netika nozīmēta pendele. Neskatoties uz aizmuguri, tiesnesim ir tiesības parādīt dzelteno vai sarkano kartīti, tomēr mača galvenais arbitrs Pikfordu nesodīja.

Pastāvēja iespēja, ka Futbola asociācija lems par Pikforda diskvalifikāciju, tomēr tā norādījusi, ka paļaujas uz tiesnešu un VAR apspriesto spēles laikā, tāpēc “Everton” vārtsargam nekāds papildus sods nesekos. Futbola asociācijai ir tiesības šādos gadījumos piespriest sodu, tomēr tas notiek ļoti retos gadījumos.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +3 [+] [-]

, 2020-10-19 20:12, pirms 3 gadiem
Nu, tagad vārtsargiem atgriezīsies Šūmahera laiki? ...var nesodīti traumēt pretinieku labākos spēlētājus?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-19 23:23, pirms 3 gadiem
Šogad lobēs Everton PL. Pilnīgi bezsakarīgi lēmumi.

     [+] [-]

, 2020-10-20 00:14, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Nu, tagad vārtsargiem atgriezīsies Šūmahera laiki? ...var nesodīti traumēt pretinieku labākos spēlētājus?
..to pašu vakar visu laiku domāju. katru reizi kā būs aizmugure vai kas cits , vārtsargs var nesodīti darīt, ko grib.

     [+] [-]

, 2020-10-20 01:36, pirms 3 gadiem
Vēl nav vakars, lēmums pārsūdzēts.

     [+] [-]

, 2020-10-20 05:47, pirms 3 gadiem
Ja es tiktu tam suudabraalim Pikfordam klaat...

     [+] [-]

, 2020-10-20 09:40, pirms 3 gadiem
Nekas jau tur arī tik briesmīgs nebija. Droši vien ja van Deiks nebūtu notraumēts, tad vispār šo situāciju neizskatītu. Ass izklupiens no Pikforda un viss. Tas pats van Daiks bieži vien rīkojas pat rupjāk un paliek nesodīts. Te vienkārši neveiksmīga apstākļu sakritība.