Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" par 43 miljoniem iegādājas portugāli Žotu, Beils atgriežas "Tottenham"

Agris Suveizda

"Liverpool" par 43 miljoniem iegādājas portugāli Žotu, Beils atgriežas "Tottenham"
Gerets Beils "Tottenham" kreklā. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas spēcīgākais futbola klubs pavēstījis par ilgtermiņa līguma parakstīšanu ar portugāli Djogu Žotu, kurš iepriekšējos trīs gadus pavadīja Vulverhemptonas "Wanderers". Pretējā virzienā devies nīderlandiešu aizsargs Kidžana Hūvers.

Lai arī "Liverpool" darījuma detaļas un līguma ilgumu neatklāj, britu mediji ziņo, ka nepilnus 24 gadus vecais Djogu Žota ir parakstījis piecu sezonu līgumu un ka viņa iegāde klubam izmaksās 43 miljonus eiro. Vulverhemptonas "Wanderers" portugāli pirms trim gadiem par 14 miljoniem nopirka no Madrides "Atletico", kur viņš pēc 7,2 miljonu transfēra gan neaizvadīja nevienu spēli un pirms pārcelšanās uz Angliju tika izīrēts "Porto".

Žota "Wanderers" pievienojās vēl Anglijas otrajā stiprākajā līgā un ar 17 vārtiem 44 spēlēs kaldināja ceļazīmi uz Premjerlīgu. Abās iepriekšējās Premjerlīgas sezonās Žota, kurš var spēlēt gan malējā pussarga, gan otrā uzbrucēja pozīcijās, bija otrais rezultatīvākais komandā, atpaliekot vienīgi no meksikāņa Raula Himenesa. Žota 67 spēlēs sakrāja 16 vārtus un sešas rezultatīvas piespēles. Portugāles izlasē Žota četrās spēlēs ir guvis vienus vārtus, šomēnes piedaloties abās Nāciju līgas spēlēs. Tikmēr pretējā virzienā, kā jau varēja gaidīt, devies 20 gadus vecais Kidžana Hūvers, kurš savu debiju Premjerlīgā vēl tikai gaida. Hūvers, kurš var spēlēt kā centra, tā arī malējā aizsarga lomā, iegādāts par summu, kas ar piemaksām var sasniegt gandrīz 15 miljonus eiro.

Savukārt aizsardzības kreiso malu pastiprinājusi "Tottenham", kas par 30 miljoniem eiro iegādājusies "Real Madrid" audzēkni Serhio Regilonu, kuram decembrī paliks 24 gadi. Madrides granda pirmajā komandā viņš Spānijas čempionātā gan ir aizvadījis tikai 14 spēles un iepriekšējā sezonā tika izīrēts "Sevilla", triumfējot UEFA Eiropas līgā. Šomēnes Regilons debitēja Spānijas izlasē. Piecas minūtes vēlāk "Tottenham" paredzami izziņoja arī sava kādreizējā līdera Gereta Beila atgriešanos gadu ilgā īrē no "Real Madrid". Pirms septiņiem gadiem pārgājis par 100 miljoniem eiro, Beils pirmajās trijās sezonās Spānijas čempionātā 91 spēlē izcēlās ar 47 vārtiem un 31 rezultatīvu piespēli, nākamajās divās sezonās 45 mačos sakrāja 23 vārtus un četras rezultatīvas piespēles, bet divos iepriekšējos gados 45 spēlēs nopelnīja tikai 10+5. Velsietim šovasar apritēja 31 gads.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/fi...
https://www.wolves.co.uk/news/first...
https://twitter.com/SpursOfficial/s...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-19 20:52, pirms 4 gadiem
Būtu Liverpool Krolli no Mettas nopirkusi. Liekas tas portugāls tās naudas nav vērts.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-19 21:46, pirms 4 gadiem
Beils pat uz jauno klubu dodas traumēts un nespēlēs mēnesi

     [+] [-]

, 2020-09-19 22:01, pirms 4 gadiem
Tikai 4,3 miljoni par Krolli un Krollis spēlē Liverpool. Čempionos.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-19 22:30, pirms 4 gadiem
30milj par Regiljonu!!!!!Taada sajuuta ka Maurinjo Peresam kopsh Madrides laikiem bija palicis paraadaa par vakarinjaam kaadaa daargaa restoraanaa un tagad pienaaca laiks atmaksaat.

     [+] [-]

, 2020-09-19 22:33, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Beils pat uz jauno klubu dodas traumēts un nespēlēs mēnesi
Lai spēlē Beils Tottenham. Tikko no Real. MU arī viņu gribēja.

     [+] [-]

, 2020-09-19 22:35, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: 30milj par Regiljonu!!!!!Taada sajuuta ka Maurinjo Peresam kopsh Madrides laikiem bija palicis paraadaa par vakarinjaam kaadaa daargaa restoraanaa un tagad pienaaca laiks atmaksaat.
Naudas ādere pamatīga Tottenham. Regiljons un arī Beils.