Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Premjerlīgas testos konstatēti seši Covid-19 saslimšanas gadījumi

Premjerlīgas testos konstatēti seši Covid-19 saslimšanas gadījumi
Foto: PA/Scanpix

Anglijas Premjerlīga pirms kopējo treniņu atsākšanas veica koronavīrusa pārbaudes. Tajās piedalījās 19 no 20 klubiem, kopumā pārbaudot 748 personas, no kurām seši testi bija pozitīvi.

Līgas organizētajās pārbaudēs piedalījās 19 no 20 klubiem. Viens atlikušais klubs testus veica šodien, attiecīgi dati par to tiks iekļauti nākamajā ziņojumā, kas plānots sestdien. Visas saslimušās personas nākamās septiņas dienas ievēros pašizolāciju, rakstīts Premjerlīgas paziņojumā.

Sešu ar Covid-19 saslimušo personu gadījumā Premjerlīgā norāda, ka neizpaudīs ne viņu vārdus, ne klubu piederību, ne arī statusu savā klubā, proti, nav zināms, vai viņi ir spēlētāji vai klubu darbinieki. Zināms gan, ka vakar un aizvakar veiktajos testos konstatētie seši saslimšanas gadījumi ir no trim komandām.

Katram Premjerlīgas klubam bija dota iespēja veikt testus līdz 40 cilvēkiem, un ne visi klubi šo iespēju izmantoja maksimāli. Anglijas Premjerlīgas klubi šobrīd ir saņēmuši atļauju atsākt kopīgos treniņus, kuros nav fiziska kontakta un tiek ievēroti citi karantīnas noteikumi. Premjerlīgā tiek cerēts uz 12. jūniju kā sezonas atsākšanās datumu, taču britu mediji vēsta, ka pastāv bažas par šī scenārija piepildīšanos.

Jāpiemin, ka jau iepriekš vairāki Premjerlīgas spēlētāji pauduši rezervētu viedokli par plānoto sezonas atsākšanos, aicinot novērtēt mediķu rekomendācijas un rūpes par spēlētāju drošību. Šodien „Watford” kapteinis Trojs Dīnijs publiski pavēstīja, ka neatgriezīsies komandas treniņos, jo satraucas par savas ģimenes drošību pandēmijas laikā – viņa ģimenē ir mazulis, kuram ir elpošanas problēmas, un Dīnijs nevēlas darīt neko, kas palielinātu viņa veselības risku. „Watford” vadība apliecinājusi, ka treniņos piedalīsies tikai tie, kuri paši to vēlēsies, un kluba vadība to no saviem futbolistiem nepieprasa.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.