Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Jauni noteikumi un 200 tūkstoši: Bjelsas klubu soda par Lamparda izspiegošanu

Agris Suveizda

Jauni noteikumi un 200 tūkstoši: Bjelsas klubu soda par Lamparda izspiegošanu
Marselo Bjelsa. Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Futbola līga (EFL) pieņēmusi lēmumu ar 200 tūkstošu sterliņu mārciņu jeb gandrīz 228 tūkstošu eiro lielām sankcijām sodīt vienu no vadošajiem Championship jeb Anglijas otrās spēcīgākās līgas klubiem Līdsas "United".

Šā gada sākumā Līdsas "United" galvenais treneris Marselo Bjelsa atzina, ka pirms gaidāmās savstarpējās spēles aizsūtījis savu asistentu vērot Franka Lamparda vadītās "Derby County" treniņu. Argentīnieša asistentu pieķēra policija, tādējādi izraisot skandālu, pēc kura Bjelsa atklāja, ka šosezon spiegojis katru pretinieku un to darījis lielāko daļu savas trenera karjeras.

Līgas noteikumos nav konkrēta punkta, kas liegtu vērot sāncenšu treniņus, taču EFL pēc ilgstošas izmeklēšanas un pierādījumu iegūšanas secinājusi, ka Līdsas "United" rīcība nav atbildusi punktam 3.4., kas nosaka, ka pret citiem klubiem un līgu ir jāizturas ar cieņu un pēc labākās gribas. Līga klubam piespriedusi 200 tūkstošu sterliņu mārciņu sodu un izteikusi stingru brīdinājumu par neatbilstību līgas standartiem, piekodinot, ka tamlīdzīgi pārkāpumi nedrīkst atkārtoties.

Tāpat līgas reglamentā ieviests jauns noteikums par to, ka klubs nedrīkst klātienē vērot cita kluba treniņus 72 stundas līdz gaidāmajai spēlei, ja vien sāncenšu klubs pats neuzaicina uz savu treniņu. Līga piebilda, ka Līdsas "United" izmeklēšanas laikā pilnībā sadarbojās un atbalsta jaunā noteikuma ieviešanu.

Līdsas "United" par spīti skandālam savā laukumā "Derby County" uzvarēja ar 2:0 un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, taču kopš šā mača piecās spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras. Līdsas komanda ar 61 punktu 32 spēlēs tabulā no pirmās vietas noslīdējusi uz trešo, atpaliekot no "Norwich" (63) un Šefīldas "United" (61), taču konkurentes aizvadījušas par vienu cīņu vairāk.

Izmantotie resursi:
https://www.efl.com/news/2019/febru...