Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Sunderland" turpina lidot uz leju un uzstāda jaunu Anglijas antirekordu

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

"Sunderland" turpina lidot uz leju un uzstāda jaunu Anglijas antirekordu
2017. gads bijis viens no smagākajiem ''Sunderland'' atbalstītājiem

Foto: AP/Scanpix

Bijusī Anglijas Premjerlīgas komanda ''Sunderland'' šovakar, 18. novembrī, spēlēja neizšķirti savā laukumā ''Championship'' ietvaros pret ''Millwall'' (2:2). Tādējādi Sanderlendas vienība uzstādījusi jaunu antirekordu, kļūstot par pirmo komandu Anglijas profesionālā futbola vēsturē, kas nav spējusi uzvarēt 20 mājas spēlēs pēc kārtas.

''Sunderland'' pērn finišēja Premjerlīgas pašās beigās 16 punktus no drošības, noslēdzot desmit secīgus gadus Anglijas Augstākajā līgā. Lai arī valsts ziemeļrietumos bāzētā komanda sezonu ''Championship'' sāka pieņemami, iegūstot četrus punktus pirmajās divās spēlēs, pēc tā sekojušas vienas vienīgas neveiksmes. ''Sunderland'' pirms šodienas nebija uzvarējusi 14 līgas spēlēs pēc kārtas (0-6-8, kopā 1-7-8), kas tai lika atrasties pēdējā pozīcijā.

Šodien komanda cerēja pārtraukt neveiksmju sēriju pret ''Millwall'' un izcīnīt šī gada pirmo mājas uzvaru. Tomēr divas katastrofālas vārtsarga kļūdas maksāja ''Sunderland'' kārtējos punktus (2:2). Šosezon klubs nav spējis uzvarēt jau deviņas spēles savu skatītāju priekšā, kas, summējoties ar pagājušās sezonas 11 mājas mačiem Premjerlīgā, nozīmē, ka ''Sunderland'' kļuvusi par pirmo komandu Anglijas vēsturē, kas nav uzvarējusi 20 spēles pēc kārtas savā stadionā.

Sanderlendieši šajā gadsimtā trīsreiz izkrituši no Premjerlīgas, visās paliekot sevišķi pārliecinoši pašās beigās (septiņi, 15 un četri punkti no pirmspēdējās pozīcijas). Pēc 2003. gada kritiena ''Sunderland'' vajadzēja divas sezonas lai atgrieztos (trešā un tad pirmā vieta), bet pēc 2006. klubs atgriezās ar pirmo piegājienu (atkal kā pirmā). Šosezon komandai, protams, ir vēl visas iespējas paveikt sensacionālu atspēlēšanos līdz top seši, bet vairāk ''Sunderland'' jāuztraucas, lai pirmo reizi pēc 30 gadiem neatgrieztos pēc spēka trešajā līgā...