Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Sarri: "Pirmajos "Chelsea" mēnešos man bija konflikti ar daudziem spēlētājiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sarri: "Pirmajos "Chelsea" mēnešos man bija konflikti ar daudziem spēlētājiem"
Maurīcio Sarri un Edens Azārs. Foto: Reuters / Scanpix

Itāļu speciālists Maurīcio Sarri pameta Anglijas Premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea" tikai pēc vienas sezonas galvenā trenera amatā. Viņš atzinis, ka sākums bijis smags – ar daudziem futbolistiem izveidojušies konflikti.

2018./19. gada sezonu Londonas "Chelsea" sāka ar 12 nezaudētu spēļu sēriju, taču Maurīcio Sarri stāstīja, ka kopīgas valodas atrašana ar padotajiem bijusi sarežģīta. "Jo augstāks līmenis, jo grūtāk veidot attiecības ar spēlētājiem. Nemainās cilvēki, bet mainās apstākļi ap viņiem. Ir nepieciešams ilgāks laiks, lai veidotos attiecības, un ar to ir jātiek galā," teica Sarri.

"Pirmajos piecos sešos mēnešos man ar "Chelsea" ģērbtuvēm bija daudz konfliktu. Kad devos prom pēc uzvaras Eiropas līgas finālā, es raudāju, tāpat kā daudzi spēlētāji," atzinās galvenais treneris, kurš atgriezās dzimtenē, lai kļūtu par Turīnas "Juventus" galveno treneri. Viņa vadībā lielākais skandāls bija vārtsarga Kepas Arizabalagas brīvdomība – viņš nevēlējās tikt nomainīts pirms 11 metru sitienu sērijas Līgas kausa finālā pret "Manchester City".

"Neesmu treneris, kurš sit uz pleca. Esmu treneris, kurš dos tev zināt, ja būsi kļūdījies. Ja visu izdarīsi lieliski, lielākā atzinība no manis būs bravo garāmejot. Spēlētājiem šāda attieksme šķiet destabilizējoša, bet domāju, ka beigās viņi saprot manu nodomu skaidrību," prātoja Sarri.

"Labākās attiecības man izveidojās ar futbolistiem, kuri nespēlēja daudz. Viņi bija karjeras beigās, domāja par trenera arodu, tāpēc nāca pie manis un taujāja pēc padoma. Viņi prasīja par futbolu kopumā, konkrēti prasīja, kā kļūt par treneri," teica Sarri. Viņa vadītā "Juventus" sezonas apturēšanas brīdī bija Itālijas A Sērijas līdere.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2020-04-18 19:58, pirms 4 gadiem
Sarri trenē Juventus. Konte Inter. Abi trenējuši Chelsea.