Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga cer atlikušās spēles aizvadīt piecu nedēļu nogrieznī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīga cer atlikušās spēles aizvadīt piecu nedēļu nogrieznī
Sadio Manē. Foto: PA/Scanpix

Anglijas Premjerlīga futbolā tika apturēta deviņas kārtas pirms sezonas beigām, un tuvākajām konkurentēm bija vairs tikai teorētiskas izredzes apsteigt līderi "Liverpool". Visticamāk, sezona neatsāksies ātrāk par 8. jūniju. Plānots, ka atlikušos mačus varētu aizvadīt piecu nedēļu nogrieznī.

Iepriekš bija izskanējusi ideja par Premjerlīgas sezonas izspēlēšanu līdz 30. jūnijam, tomēr piektdien notikušajā video zvanā, kurā bija pārstāvētas visas komandas, šis temats netika izskatīts. Vienības joprojām nav atmetušas cerības par sezonas atlikušo maču aizvadīšanu, un kā labākais scenārijs tiek uzskatīta sezonas atsākšanās 8. jūnijā.

Tiek uzskatīts, ka atlikušās spēles (lielākajai daļai komandu vēl palikušas deviņas, bet ir vienības, kurām jāaizvada desmit spēles) varētu izspēlēt piecu nedēļu logā. Komandām priekšā stādīti vairāki scenāriji, viens no tiem iekļāvis maču aizvadīšanu augustā. Premjerlīgas prioritāte ir drošība, un tā neatsāks darbu pirms nebūs saņemta zaļā gaisma no varasiestādēm.

Protams, mači tiktu aizvadīti aiz slēgtām durvīm, un viens no svarīgākajiem faktoriem ir plašāka testu pieejamība – būtu jāveic regulāras pārbaudes visiem spēlētājiem, treneriem un tiesnešiem. Tas gan būs iespējams tikai tad, kad ar testiem būs apgādāti visi frontes līnijās strādājošie cilvēki un vairāk apdraudētā sabiedrības daļa.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...