Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju pirms pievienošanās "Chelsea" jau bija vienojies par "Liverpool" trenēšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Morinju pirms pievienošanās "Chelsea" jau bija vienojies par "Liverpool" trenēšanu
Žuzē Morinju. Foto: PA Wire/Scanpix

Slavenais portugāļu treneris Žuzē Morinju pirmo reizi par Anglijas Premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" galveno treneri kļuva 2004. gadā. Tagad noskaidrojies, ka viņš iepriekš bija vienojies ar "Liverpool".

2004. gadā Žuzē Morinju aizveda pārsteidzošo "Porto" līdz triumfam UEFA Čempionu līgā, finālā ar 3:0 sakaujot "Monaco". Jau pirms izšķirošās spēles bija zināms, ka portugāļu treneris nepaliks kopā ar komandu, jo viņš cerēja pārcelties uz Angliju. Vēlāk viņš kļuva par Londonas "Chelsea" vadītāju.

Kā atklājis Morinju padomdevējs Žorže Baideks, tad trenerim vajadzēja pievienoties "Liverpool". Kluba prezidents Riks Perijs jau bija panācis vienošanos, bet oficiāls līgums vēl netika parakstīts. "Mums pateica, lai pagaidām 15 dienas, jo komandu vēl vadīja Žerārs Uljē, un viņi gribēja, lai termiņš iztek," teica Baideks. Tikšanās starp Baideku un Periju notika ceturtdaļfinālu fāzē.

Tikmēr aģents Žorže Mendešs, ar kuru Morinju tobrīd vēl nestrādāja, piegādājis "Chelsea" piedāvājumu ar daudz labākiem finansiālajiem nosacījumiem. Vienību nesen bija iegādājies Romāns Abramovičs. Pirmā tikšanās starp viņiem notika laikā, kad norisinājās pusfināli. Morinju izdarīt izvēli par labu "Chelsea" palīdzējusi otrā tikšanās reize ar krievu biznesmeni – tā notika dienu pēc "Porto" triumfa uz Monako piestājušas jahtas klāja.

Pirmajā piegājienā pie "Chelsea" stūres (vēlāk Morinju atgriezās) portugāļu trenerim izdevās nodrošināt komandai divus Premjerlīgas titulus, kā arī uzvaru FA kausā. Savukārt par "Liverpool" treneri kļuva spānis Rafaels Benitess, un komanda 2005. gadā triumfēja Čempionu līgā, divus gadus vēlāk sasniedzot vēl vienu finālu.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/en...