Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

FA kauss: "Southampton" izslēdz sensācijas autori, "Chelsea" papildlaikā pieveic Lesteru

Rolands Eliņš

FA kauss: "Southampton" izslēdz sensācijas autori, "Chelsea" papildlaikā pieveic Lesteru
Pedro atzīmē uzvaras vārtu guvumu
Foto: Empics Sport/Scanpix

Šodienas Anglijas FA kausa izcīņā aizvadīti pēdējie ceturtdaļfināli, kuros „Southampton” ar 2:0 pieveica „Wigan”, kamēr „Chelsea” tika galā ar „Leicester” (2:1).

„Southampton” šodien sacentās ar Anglijas pēc spēka trešās līgas pārstāvi „Wigan”, kuru gan bija aplami novērtēt par zemu. Galu galā, tieši „Wigan” astotdaļfinālā no turpmākās cīņas par titulu izslēdza Premjerlīgā dominējošo Mančestras „City”, bet pirms tam tika galā ar citu Premjerlīgas komandu „West Ham”.

Arī šodienas mačā „Wigan” turējās ilgi un pirmo puslaiku pabeidza ar neizšķirtu 0:0. „Wigan” uzbruka pat nedaudz vairāk, arī sitienu skaits bija līdzvērīgs (13 pret 14), taču savas iespējas labāk izmantoja „Southampton”, ko 62. minūtē vadībā izvirzīja dāņu pussargs Pjērs Emils Hojbjergs. „Southampton” pēc tam neiesita pendeli, taču kompensācijas laikā Alvess Sedriks pielika punktu mačam, nokārtojot savas komandas uzvaru ar 2:0.

Otrajā šodienas ceturtdaļfinālā sacentās pēdējo divu sezonu Anglijas čempiones „Leicester” un „Chelsea”. „Chelsea” vadībā izvirzījās 42. minūtē, kad pēc teicami iesākta Viljana uzbrukuma pie izgājiena viens pret vienu tika Alvaro Morata.

Otrajā puslaikā „Leicester” pakāpeniski kāpināja spēles tempu, arvien vairāk riskējot. Laba iespēja bija Džeimijam Vārdijam, kuru „Chelsea” aizsargi atstāja brīvu centrējuma laikā, taču Vārdijs sita neprecīzi. Par savu neveiksmīgo spēli Vārdijs pilnībā reabilitējās 76. minūtē, kad Rijads Mahrezs flangā tika garām Markosam Alonso, iespēlēja bumbu soda laukumā, kur „Leicester” pāris sekunžu laikā izdarīja trīs atkārtotus sitienus, līdz beidzot Vārdijs iedabūja bumbu vārtos, panākot neizšķirtu. Pašās pamatlaika beigās Moratam bija iespēja izraut „Chelsea” uzvaru, bet Lesteru glāba vārtsargs Kaspars Šmeihels.

Papildlaikā svaru kausi tomēr nosvērās „Chelsea” labā – 105. minūtē Šmeihels nospēlēja neveiksmīgi izgājienā no vārtiem, un pirmais pie Ngolo Kantē centrētās bumbas tika Pedro, izvirzot savu komandu vadībā. „Leicester” neizdevās vēlreiz atspēlēties, un „Chelsea” iekļuva finālā.

Vēl pusfinālā vakar iekļuva Mančestras „United” un „Tottenham”. Pusfinālu izlozē noskaidrojās, ka šīs komandas spēlēs savā starpā, kamēr „Chelsea” sacentīsies ar „Southampton”, un pusfināli tiks izspēlēti 21. un 22. aprīlī Vemblija stadionā, kur tradicionāli norisinās arī fināls.

     [+] [-]

, 2018-03-18 21:28, pirms 6 gadiem
VIDEO: Wigan - Southampton 0:2 - https://skaties.lv/sports/futbols/s...

     [+] [-]

, 2018-03-18 21:28, pirms 6 gadiem
VIDEO: Leicester City - Chelsea 1:2 - https://skaties.lv/sports/futbols/c...

     [+] [-]

, 2018-03-18 23:50, pirms 6 gadiem
"„Leicester” neizdevās vēlreiz atspēlēties, un „Chelsea” iekļuva finālā."
Nākamajā rindkopā tiek rakstīts, ka Spurs un MU tiksies 1/2 finālā, bet Čelsija ar Soton spēlēs (vai nav lieliski? ) Sanāk, ka Čelsijas pusfināla pāriniece tomēr jau ir finālā Vai tad ir grūti pārlasīt rakstus?