Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pogbā kārtējais gols nodrošina "United" uzvaru pret vāji spēlējošo "Chelsea"

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Pogbā kārtējais gols nodrošina "United" uzvaru pret vāji spēlējošo "Chelsea"
Pols Pogbā. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas kausa 1/8 fināla spēlē Mančestras "United" izcīnīja drošu uzvaru pār "Chelsea" ar 2:0. Vārtus šajā cīņā guva Anders Errera un Pols Pogbā.

Anglijas kausa 1/8 fināla pārī tikās divi pēdējo 10 gadu titulētākie šīs valsts klubi – Londonas “Chelsea” un Mančestras “United”. Pirms nepilnas nedēļas abas komandas devās cīņā Eirokausos, kur “United” Čempionu līgā piekāpās PSG, kamēr “Chelsea” Eiropas līgas ietvaros pārspēja “Malmo”. Šī cīņa norisinājās Londonā, “Stamford Bridge” stadionā, kur sezonas pirmajā pusē “United” pēdējā minūtē izlaida uzvaru. Abas vienības tikās pagājušās sezonas šī kausa finālā, kad dramatisku uzvaru izcīnīja “Chelsea”.

Komandas iesāka šo spēli ļoti enerģiski ar aktīvu presingu un biežiem centieniem uzlauzt pretinieku aizsardzību. Pēc Andera Erreras pārkāpuma pie brīvsitiena no labas pozīcijas tika “Chelsea” komanda, ko izpildīja Davids Luiss. Brazīlietis sita spēcīgi, taču bumba lidoja netālu no vārtsarga pozīcijas, tāpēc viņš bez problēmām varēja veikt atvairījumu. Mājinieki uzbruka biežāk, un viņiem arī tika dota liela brīvība flangos, tāpēc malējie uzbrucēji un aizsargi varēja veikt daudz centrējumus.

“Chelsea” futbolisti neizmantoja savas biežās iespējas, un, dodoties uzbrukumā, atstāja savu aizsardzību vāju, kad “United” spēlētāji veica bīstamu prettriecienu. Pols Pogbā ar piespēli atrada soda laukumā Erreru, kurš nepiesegts ar galvu varēja sist bumbu vārtos un panākt 1:0 viesu labā. “United” pēc rezultāta atklāšanas sāka spēlēt kvalitatīvāk, liedzot pretiniekiem veidot daudz iespējas uz tās vārtiem. Puslaika izskaņā Pogbā soda laukumā pēc Markusa Rešforda centrējuma leca visaugstāk un panāca jau 2:0 “United” komandas labā.

Pēc pārtraukuma bija skaidri redzams, ka “Chelsea” uzbrukuma taktiku nebija mainījusi, un vēl joprojām tā centās ieņemt Serhio Romero sargātos vārtus ar daudz centrējumiem, kas nesekmējās. Viesu futbolists Nemanja Matičs bija tuvu, lai nopelnītu otro dzelteno kartīti par rupju pārkāpumu, taču šoreiz tiesnesis viņu pažēloja. 63. minūtē pēc meistarīga solo izgājiena Edens Azārs varēja gūt vārtus, tomēr bumba atsitās pret pretinieku aizsargu un pameta laukumu.

Mājinieku fani izrādīja nepatiku pret klubā notiekošo ar nievājošiem saukļiem pret galvenā trenera Maurīcio Sarri spēlēto futbolu. Vēlāk tika dziedāta arī slavenā fanu dziesma - “Tu tiksi atlaists no rīta” (You’re getting sacked tomorrow), taču itāļu speciālists uz to atbildēja ar maiņām, kurās laukumā nāca Ross Bārklijs, Viljans un aizsargs Davide Zappakosta. Bumbas kontrole pārsvarā bija “Chelsea” spēlētāju īpašumā, taču viesiem pret to nebija nekādu iebildumu, jo mājinieki tāpat bīstamas iespējas nespēja sagādāt.

Šī spēle bez lielas intrigas tās noslēgumā noslēdzās ar 2:0 Mančestras “United” uzvaru, kas to nogādā šī turnīra 1/4 finālā. Ceturtdien “Chelsea” Eiropas līgas ietvaros aizvadīs atbildes spēli savā mājās, un tā centīsies noturēt 2:1 iegūto pārsvaru izbraukumā. Mančestrai tagad būs gandrīz pilna nedēļa, lai sagatavotos, visticamāk, divu lielāko ienaidnieku cīņai Anglijā – “United” pret “Liverpool”.

Anglijas kauss, 1/8 fināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
QPR – Watford0:1 (0:1)Kapuē 45+1’
Brighton – Derby County2:1 (2:0)Knokārts 33’ Lokadija 45+2’ – Kols 81’
Wimbledon – Millwall0:1 (0:1)Volless 5’
Newport – Man City1:4 (0:0)Amonds 88’ – Sanē 51’ Foudens 75’ 89’ Mahrezs 90+4’
Bristol – Wolverhampton0:1 (0:1)Kavaljero 28’
Doncaster – Crystal Palace0:2 (0:2)Šlups 8’ Mejers 45+2’
Swansea – Brentford4:1 (0:1)Danielss (s.v.) 49’ Džeimss 53’ Selina 66’ Baiers 90’ – Vatkins 28’
Chelsea – Man United0:2 (0:2)Errera 31’ Pogbā 45’

Anglijas kauss, 1/4 fināls

Spēle
Millwall – Brighton
Swansea – Man City
Watford – Crystal Palace
Wolverhampton – Man United

  +2 [+] [-]

, 2019-02-18 23:57, pirms 5 gadiem
Manchester United "And the REDS go marching On! On! On!"

  +1 [+] [-]

, 2019-02-19 00:04, pirms 5 gadiem
OLEEE at the wheel!!! GGMU

  +2 [+] [-]

, 2019-02-19 01:09, pirms 5 gadiem
Pa skaisto!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-19 09:09, pirms 5 gadiem
Sarri izskatās tuvu atlaišanai. Fuc.. Sariball no faniem, kas to čantoja, ir mazliet nežēlīgi. Pirms 2 mēnešiem viņi bija par to sajūsmā. Žēl, ja viņu atlaidīs. Lai pilnībā ieviestu viņa sistēmu vajadzētu pagaidīt vismaz 1 pilnu sezonu, un dod viņam vairāk spēlētājus, kādi viņam vajadzīgi.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-19 09:52, pirms 5 gadiem
Sarri atlaišana šobrīd būtu pamatojama tikai tad, ja komandas iekšienē ir kaut kādas neatrisināmas problēmas. Citādi nesaprotu kas tad tāds briesmīgs pēdējā laikā būtu noticis. EPL cīņā par top4 vēl nekas nav pazaudēts un uz ČL var tikt arī caur EL. Katrai komandai sezonas laikā uznāk kritumi, īpaši bieži tiem treneriem, kuri Anglijā strādā pirmo sezonu.