Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Arsēns Vengers gatavojas 1. janvārī atgriezties futbola apritē

Agris Suveizda

Arsēns Vengers gatavojas 1. janvārī atgriezties futbola apritē
Arsēns Vengers. Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstamais franču speciālists Arsēns Vengers intervijā vācu laikrakstam Bild sacījis, ka, visticamāk, jau nākamā gada sākumā atsāks strādāt futbolā.

"Domāju, ka atsākšu 1. janvārī. Pagaidām vēl nezinu, kur tas būs. Jūtos atpūties un esmu gatavs atkal strādāt," sacīja Arsēns Vengers, kuram nākamnedēļ apritēs 69 gadi.

Iepriekšējo nedēļu laikā izskanējušas baumas, ka PSG vēlētos piedāvāt Vengeram sporta direktora amatu, un tāpat pieļauta iespēja, ka Vengers varētu būt starp iespējamajiem aizvietotājiem, ja Minhenes "Bayern" atlaistu galveno treneri Niko Kovāču. Tāpat Vengers pats neizslēdz, ka varētu pirmoreiz kļūt par kādas valstsvienības vadītāju: "Ir asociācijas, izlases, varētu strādāt arī Japānā. 22 gadu "Arsenal" pavadītajā laikā man ir bijusi liela pieredze dažādos līmeņos. Un interesi par mani izrāda no visas pasaules."

Vengeram tika vaicātas domas arī par viņa bijušā spēlētāja Mesuta Ezila aiziešanu no Vācijas izlases: "Domāju, ka Vācijai vajag Ezilu. Ceru, ka Joahims Lēvs varēs viņu pārliecināt atgriezties komandā. Ezils ir lielisks futbolists, un Pasaules kausā viņš nebija sliktākais. Man nepatika, ka viņš pameta Vācijas izlasi. Arī viņš pats nedaudz no tā zaudēs, ka vairs nespēlēs starptautiskā līmenī."

Vengers trenera karjeru sāka Francijā, vadot "Nancy" un "Monaco", ar kuru 1988. gadā kļuva par "Ligue 1" čempionu. Pēcāk Vengers pārcēlās uz Japānu, bet no 1996. līdz 2018. gadam trenēja "Arsenal". Ar Londonas klubu Vengers trīsreiz triumfēja Premjerlīgā (1998., 2002. un 2004. gadā), kā arī izcīnīja pa septiņiem kausiem un superkausiem.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...