Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lakazets atkal niekojas ar smieklu gāzi, "Arsenal" pieņems mērus

Andrejs Siliņš

Lakazets atkal niekojas ar smieklu gāzi, "Arsenal" pieņems mērus
Aleksandrs Lakazets. Foto: PA / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" uzmanības lokā nonācis videomateriāls, kurās komandas franču uzbrucējs Aleksandrs Lakazets it kā ieelpojot smieklu gāzi. Spēlētājam jau iepriekš bijušas problēmas ar ko līdzīgu.

Medijs dailystar.co.uk publicējis video, kurā Lakazets ieelpo balonā esošu gāzi un relaksējas dīvānā, pamazām aizverot acis. Video ar savu rīcību futbolists aizsūtījis saviem draugiem, parakstot to ar tekstu "mājš, atpūšos un elpoju balonus".

28 gadus vecajam Lakazets jau iepriekš saņēmis brīdinājumus no "Arsenal" par smieklu gāzes lietošanu - 2018. gada ziemā tika publicēts video, kurā Lakazets un vairāki citi komandas spēlētāji (Mesuts Ezils, Mateo Genduzi un Pjērs Emeriks Obamejangs) kādas ballītes laikā tā paša gada augustā ieelpo smieklu gāzi.

Tāpat kā toreiz, arī tagad "Arsenal" savā paziņojumā izvairās no konkrētības: "Šī ir privāta lieta, ko uztveram ļoti nopietni. Tiksim ar to galā kluba iekšienē." Lakazets nesen jau radīja problēmas sev un klubam, pārkāpjot sociālās distancēšanās noteikumus koronavīrusa pandēmijas izsludinātā ārkārtas stāvokļa laikā.

Smieklu gāze mazās devās nav indīga, taču kombinācijā ar citām vielām var būt bīstama. To ieelpojot, rodas apreibinošs efekts, jo tiek palēnināta smadzeņu un ķermeņa reakcija, sniedzot eiforijas sajūtu, un var izraisīt halucinācijas. Tai pašā laikā tā var izraisīt galvas sāpes, reiboņus un paranoju. Lielās devās smieklu gāze var novājināt organismu, atņemot tam un smadzenēm skābekli.

Lakazets karjeru sāka "Lyon" klubā, bet 2017. gadā uzbrucēju par jaunu kluba rekordsummu iegādājās "Arsenal" - Londonas klubs par spēlētāju samaksāja 53 miljonus eiro, bet vēl septiņus varētu būt jāmaksā potenciālajos bonusos. Jau pirmajā sezonā Lakazets kļuva par komandas labāko bombardieri (17 vārti), otrajā sezonā guva vēl vairāk vārtu (19), bet šosezon līdz tās pārtraukšanas brīdim izcēlies ar deviņiem vārtiem (mazāk nekā Obamejangam un Gabrielam Martinelli).

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/

     [+] [-]

, 2020-05-18 08:05, pirms 4 gadiem
Siliņ ... nudien, vēl pagājušā gadsimta 80-tajos gados par tiem, kuri rakstīja "pieņem mērus" atklāti ņirdza, kā par analfabētiem un ne pārāk gudriem (vismaigākais apzīmējums nejēgām). Nu atkal ieraudzīju vienu, kam skolā "Latviešu valoda" acīmredzot bijusi visnemīlētākais mācību priekšmets ...