Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Petrovs: "Man ir paveicies, ka pēc leikēmijas esmu dzīvs"

Petrovs: "Man ir paveicies, ka pēc leikēmijas esmu dzīvs"
Stilijans Petrovs
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola kluba "Aston Villa" bijušais kapteinis Stilijans Petrovs ir pārcietis smagu gadu, kā laikā izgāja intensīvu leikēmijas ārstniecības kursu. Petrovs apciemoja bijušā kluba treniņcentru un intervijā kluba mājaslapai pastāstīja par ārstniecības norisi.

"Man ir bijuši smagi brīži, bet man ir bijuši arī labi brīži. Man veicas, jo daži cilvēki ar šo slimību ļoti ātri mirs. Esmu priecīgs, ka šis smagais gads tagad ir man aiz muguras un varu koncentrēties uz atgriešanos savā dzīvē," sacīja Stilijans Petrovs. "Kad man pateica diagnozi, biju nedaudz šokēts, bet pieņēmu to un vienkārši vēlējos uzreiz sākt ārstēšanu."

"Esmu pabeidzis visu augstas intensitātes kursu, un tagad man tiks veikta maigāka ārstēšana, kas nozīmē divus gadus pavadīt uz tabletēm. Tas bija ļoti, ļoti garš gads, bet pēc visas šīs ārstēšanas tagad varu atgriezties pie normālas dzīves. Fanu, kluba, spēlētāju atbalsts ir bijis apbrīnojams," Petrovs turpināja. Stilijans "Aston Villa" spēlēja ar 19.numuru, tādēļ līdzjutēji katrā spēlē 19.minūtē Petrovam velta aplausus. "Nezinu, kā varu pateikties faniem, jo tas ir bijis neticami. Dažreiz ar draugiem jokoju, kad viņi man atsūta īsziņu - tev atkal aplaudēja 19.minūtē, kad viņi to pārtrauks?"

"Vispirms pavadīšu kādu laiku kopā ar ģimeni, parādīšu viņiem, ka viss atkal ir normalizējies un ka tagad var justies nedaudz komfortablāk. Manis īpaši pietrūka bērniem, un viņi ir priecīgi, ka tagad esmu mājās," Petrovs sacīja par saviem nākotnes plāniem. "Ceru drīzumā atvērt savu fondu un sākšu vākt naudu leikēmijai un citām labdarībām."

Stilijanam Petrovam akūta leikēmija tika diagnozēta pagājušā gada martā. Bulgārs profesionālo karjeru sāka Sofijas CSKA, bet aptuveni 20 gadu vecumā pievienojās Glāzgovas "Celtic". Šajā klubā Stilijans pavadīja septiņus gadus, bet pēc tam "Aston Villa" bulgāru centra pussargu iegādājās par 6.5 miljoniem sterliņu mārciņu. "Aston Villa" rindās Petrovs Anglijas Premjerlīgā sešās sezonās ir aizvadījis 185 spēles un guvis deviņus vārtus. Nepilnus 34 gadus vecais Petrovs pēdējoreiz laukumā devās 2012.gada 24.martā, kad "Aston Villa" zaudēja Londonas "Arsenal" (0:3).

Izmantotie resursi:
Aston Villa | Home
BBC - Homepage


, 2013-04-18 01:55, pirms 11 gadiem
Visu cienju!
, 2013-04-18 13:50, pirms 11 gadiem
Īsts kapteinis.
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.