Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vengers: "Nākamsezon trenēšu pilnīgi noteikti – vai nu "Arsenal", vai kur citur"

Agris Suveizda

Vengers: "Nākamsezon trenēšu pilnīgi noteikti – vai nu "Arsenal", vai kur citur"
Arsēns Vengers
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā pēc "Arsenal" sakāves Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē pret Minhenes "Bayern" (1:5) turpinās diskusijas, vai "Arsenal" un franču trenera Arsēna Vengera ceļiem beidzot nebūtu jāšķiras.

"Lai kas arī nenotiktu, es nākamajā sezonā vadīšu kādu komandu. Vai tas būs šeit vai kur citur, neesmu pārliecināts," sacīja 67 gadus vecais Arsēns Vengers. "[Sezonas beigas] vēlos aizvadīt ārkārtīgi labi, [pēc sagrāves Minhenē] jūtu lielu atbildību. Nevar klubā pavadīt 20 gadus un tā vienkārši aiziet pēc zaudējuma. Man pietiek spēka un pieredzes, lai ar to tiktu galā. Vēlos tikai piebilst, ka spēlējām pret labu "Bayern" komandu, kas nesen jau ir uzvarējusi šajā turnīrā un kurai ir 11 augstākās klases spēlētāji."

"Dažreiz arī pretiniekiem ir jāvelta uzslavas. Ir svarīgi skatīties kopējo kontekstu, un viņiem ir augstākās klases spēlētāji," Vengers turpināja. "Esmu publiskā amatā un pieņemu, ka man ir atbilstoši jāuzvedas un jāpieņem, ka jebkuram drīkst būt viedoklis. Taču mums ir jākoncentrējas reālām problēmām. Tam, kā mēs spēlējam futbolu, ne manai nākotnei. Prioritāte ir tas, kā spēsim reaģēt uz šo sakāvi un cik vienoti būsim. Dzīvē vienmēr ir svarīgi nemeklēt nepareizos attaisnojumus un koncentrēties svarīgajam un tam, kas spēj ietekmēt situāciju."

Vengeram joprojām ir izteikts piedāvājums uz diviem gadiem pagarināt līgumu, sezonā saņemot vairāk nekā deviņus miljonus eiro, taču viņš atkārtoja, ka vēl nepieņems lēmumu: "Ja es iepriekš teicu, ka to darīšu martā vai aprīlī, tas nozīmē, ka es vēl nezinu [ko atbildēšu]. Mana personīgā situācija nav svarīga. Svarīgs ir "Arsenal" futbola klubs, mūsu komandas nākotne un tas, ko varam sasniegt līdz sezonas beigām."

"Pat tad, ja es aiziešu, "Arsenal" nākotnē neuzvarēs katrā spēlē. Lai cik sāpīgi nebūtu zaudēt, ir jāpieņem, ka vienmēr uzvarēt nevar," teica Vengers. "Ja skatāmies vēsturē, man pirms stāšanās "Arsenal" galvenā trenera amatā bija vairāk Čempionu līgas spēļu nekā pašam klubam kopā. Un kopš tā laika mēs "dažas" esam aizvadījuši, tādēļ ceru, ka nākotnē spēsim izcīnīt šo trofeju vai arī ka "Arsenal" izcīnīs šo trofeju. Taču nebija tā, kaierados "Arsenal", jo klubs trofeju bija ieguvis jau piecas reizes – tas to nebija izdarījis ne reizi."

"Pēdējo 20 gadu laikā tikai trīs klubi katru sezonu ir spēlējuši Eirokausos: "Arsenal", Minhenes "Bayern" un Madrides "Real". Tas nozīmē, ka, lai arī viss nav perfekti, arī ne viss ir nepareizi. Mums tas ir jāpieņem," Vengers turpināja.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2017-02-17 23:33, pirms 7 gadiem
Vengers lāga vīrs, bet laiks pārmaiņām. Arsenal pēdējos gadus rāda vienu un to pašu - ne uz priekšu, ne īsti atpakaļ. Spēles ziņā tas pats, tāpēc vajag jaunas vēsmas.

     [+] [-]

, 2017-02-18 00:45, pirms 7 gadiem
brutaalaakais jau tas,ka nav neviena trenera,kas tagad atnaaktu un vienaa sezonaa Arsenal no vienmeer 4 uzreiz padariitu par galvenajiem pretendentiem uz titulu,peec 20 cik tur Vengera gadiem,paies ne mazums laika kameer kaads cits sakaartos visu sev tiikami,bet tik tad taa sisteema straadaas,Arsenal sagaida kaadas paaris ieskrieshanaas sezonas ar ne tik augstiem rezultaatiem

     [+] [-]

, 2017-02-18 01:36, pirms 7 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Vengers lāga vīrs, bet laiks pārmaiņām. Arsenal pēdējos gadus rāda vienu un to pašu - ne uz priekšu, ne īsti atpakaļ. Spēles ziņā tas pats, tāpēc vajag jaunas vēsmas.
Un ko Tu gribi ar to pateikt?
Klubs spēlē labā līmenī visos turnīros, īpašniekus, iespējams,tas apmierina,jo nauda kluba budžetā ienāk pasakaina...Katrs solis un rītdiena ir paredzama-viens angļu miers ar ilgstoši pārbaudītu vērtību. Man Vengers ļoti simpatizē kā treneris.

     [+] [-]

, 2017-02-18 11:52, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: brutaalaakais jau tas,ka nav neviena trenera,kas tagad atnaaktu un vienaa sezonaa Arsenal no vienmeer 4 uzreiz padariitu par galvenajiem pretendentiem uz titulu,peec 20 cik tur Vengera gadiem,paies ne mazums laika kameer kaads cits sakaartos visu sev tiikami,bet tik tad taa sisteema straadaas,Arsenal sagaida kaadas paaris ieskrieshanaas sezonas ar ne tik augstiem rezultaatiem
Nez kāpēc man liekas, ka tas, ko teici, balstās uz paralēļu vilkšanu ar Manchester United notikumiem pēc sera Fērgusona aiziešanas. Jo citu precedentu uz kā balstīties faktiski nav.

Tad nu teikšu, ka Manchester United notikumus un visu Fērgusona sastāva veidošanas politiku gluži nevar salīdzināt ar to, ko dara Vengers.
Pēc manām domām, Vengers ir aizgājis marasmā ar to savu tērēšanos IT KĀ jaunajos un talantīgajos. Tad nu rodas visvisādi Džakas, Monreāli, utt. It kā labi spēlētāji, bet plauktiņu zemāki par tiem, kas ir tā paša Chelsea rīcībā.
Ja atnāks jauns treneris un sastāvu sāktu būvēt līdzīgāk tam, kā to dara citi, es pat teiktu, ka varētu būt pat tieši otrādi tam ko saki - sākumā varētu būt pat būtisks uzrāviens Arsenal performancē, kurš laika gaitā lēnām noplaks.