Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Opta" statistika: Briti Premjerlīgā simulē biežāk nekā ārzemnieki

Agris Suveizda

"Opta" statistika: Briti Premjerlīgā simulē biežāk nekā ārzemnieki
Premjerlīgas pēdējo gadu niršanas čempions ir pašreizējais Madrides "Real" spēlētājs Gerets Beils
Foto: AP/Scanpix

"Hull City" Anglijas Premjerlīgā aizvadītajā nedēļas nogalē viesos zaudēja Londonas "Chelsea" (0:2), un komandas galvenais treneris Stīvs Brūss bija nikns par pretinieku simulācijām, vainojot iebraucējus par kaitīgu līgas ietekmēšanu. "Eurosport", balstoties uz "Opta" piedāvāto statistiku, nolēma apgāzt plaši izplatīto mītu, ka tieši ārzemnieki ir biežākie tēlotāji. Piedāvājam raksta tulkojumu.

"Dienvidvalstīs par nopelnītu pendeli vai tiešo brīvsitienu saņem aplausus. Taču iemesls, kāpēc cilvēkus aizrauj Premjerlīga, manuprāt, ir atklātība un godīgums. Mums ir jāaptur šī briesmīgā simulēšana, kas diemžēl ir iesakņojusies. Tiesnešiem ir smags darbs, taču tas nebija smags lēmums. Ne 11 metru attālumā, ne no turienes, kur atrados es," pēc spēles sacīja Brūss. Runa ir par epizodi otrajā puslaikā, kad Gerijs Keihils, jau būdams ar dzelteno kartīti kabatā, netika brīdināts par simulāciju. Pārkāpumu, par kuru tajā pašā spēlē tika brīdināts Viljans un Djēgu Košta.

Brūss liek tai izskatīties kā jaunai diskusijai, taču tā nav. Vienīgā jaunā lieta ir tā, ka šosezon vajadzēja nospēlēt līdz decembrim, lai šis jautājums kļūtu ļoti nopietns. Pagājušajā sezonā treneri pēc simulēšanas viļņiem, ieskaitot Androsu Taunsendu un Ešliju Jangu, par to kurnēja jau daudz agrāk. Šosezon par niršanu jau ir brīdināti Keihila komandas biedri Anglijas izlasē Džordans Hendersons, Denijs Velbeks un Ross Bārklijs.

Gerijs Nevils 2012. gadā "Daily Mail" rakstīja, ka niršanas gadījumu pieaugums Anglijas futbolā ir saistīts ar ārzemnieku ietekmi: "Spēle, kas tiek spēlēta Anglijā, ir mainījusies. Tagad to ietekmē tas, kā futbols tiek spēlēts globāli. Mums ir jāpieņem, ka citām kultūrām ir atšķirīga vērtību sistēma." Nevilam piekrita tobrīdējais Mančestras "United" galvenais treneris Alekss Fērgusons: "Pēdējo gadu laikā ir bijis ļoti daudz spēlētāju, kuri nirst. Un jāsaka, ka lielākoties tie ir ārzemju spēlētāji." Un to viņš teica pēc tam, kad nopirka Ešliju Jangu (kurš sliktos ieradumus droši vien ir ieguvis no Nani).

Taču Anglijā neviens nesūdzējās, kad Maikls Ouvens nirstot nopelnīja slaveno pendeli 1998. gada Pasaules kausā pret Argentīnu. "Vai es varēju palikt kājās? Jā, droši vien," Ouvens sacīja BBC Sport, pēc tam piebilstot, ka pēc četriem gadiem atkal pret Argentīnu atkārtojās tieši tas pats. Zemāk esošā tabula demonstrē, kuras valsts spēlētāji kopš 2006./2007.g. Premjerlīgā nopelnījuši visvairāk brīdinājumu par simulāciju. Tabulā norādītas tikai tās valstis, kas nopelnījušas vismaz piecas kartītes.

ValstsSk%
Anglija5833.3%
Īrija116.3%
Velsa95.2%
Spānija84.6%
Brazīlija74.0%
Itālija63.4%
Skotija63.4%
Itālija63.4%
Argentīna52.9%
Kotdivuāra52.9%
Francija52.9%
Portugāle52.9%
Britu salas7342.0%

Sportacentrs.com atkāpes:

1) Tabulā gan parādīta kopējā astoņarpus gadu statistika, nevis izdalīta katra sezona atsevišķi. Taču iespējamās tendences no sezonas uz sezonu ir tikpat būtiskas, lai pierādītu vai atspēkotu Nevila un Fērgusona hipotēzi,
2) tabulā kopā skaitītas britu spēlētāju nopelnītās kartītes, taču vēl iespaidīgāku skaitli varētu iegūt, ja pieskaitītu arī īrus, kurus (ne) niršanas stereotipu ziņā it kā varētu uzskatīt par līdzvērtīgiem britiem, nevis Latīņamerikai vai kontinentālajai Eiropai

Saskaitot kopā visas pašmāju nācijas, britu spēlētāji ir nopelnījuši 42% parādīto kartīšu par simulēšanu. Skaitlis, kas jāpatur prātā, ir britu spēlētāju īpatsvars Premjerlīgā šajā laika periodā. Un tie ir 38,6%. Kas nozīmē, ka britu spēlētāju nopelnīto kartīšu īpatsvars ir lielāks nekā ārzemnieku – un tas ir, ieskaitot tādas šosezon parādītās kartītes kā Serhio Agvero (pret "Southampton") un Djēgu Koštam ("Burnley"), kad īstenībā vajadzēja nozīmēt pendeles.
Sportacentrs.com atkāpe:

Var visai droši pieņemt, ka netaisnīgas kartītes ir saņēmuši arī britu futbolisti, tāpat pieņemot, ka virkne kartīšu abās nometnēs netaisnīgi nav parādītas. Tāpēc šāda piebilde ir nedaudz tendencioza.

Apskatot individuālo spēlētāju sarakstu, var redzēt, kāpēc britu spēlētāju statistika ir tik liela. Saraksta augšgalā ar septiņām kartītēm ir Gerets Beils, pēc tam seko Deivids Bentlijs un tad Ešlijs Jangs, Fernando Torresam, Krištianu Ronaldu un Adnanam Januzajam atpaliekot pavisam nedaudz. Beils, gluži kā Ronaldu, niršanu attaisno ar sevis aizsargāšanu no agresīviem pretspēlētājiem.

SpēlētājsValstsSk
Gerets BeilsVelsa7
Deivids BentlijsAnglija5
Ešlijs JangsAnglija4
Fernando TorressSpānija3
Krištianu RonalduPortugāle3
Adnans JanuzajsBeļģija3

Divi brīdinājumi, kurus Fojs parādīja Viljanam un Koštam, pacēla "Chelsea" dalītā pirmajā vietā komandu ieskaitē. Taču Mourinju tam diez vai piekristu. Pēc spēles pret "Hull" viņš Keihilu aizstāvēja: "Neticu, ka Keihils nira. Un, ja jūs man sakāt, ka maldos, jo viņš nira, tātad kaut kas notika. Vai viņi bloķēja viņam ceļu. Vai pieskārās viņam. Vai viņš zaudēja līdzsvaru. Taču tas lielais, godīgais puisis – neticu, ka viņš nira pretinieku soda laukumā. Daudzi spēlētāji no citām komandām tā dara, bet mēs esam tīri."

Tabula gan rāda ko citu. Debates par niršanu neapšaubāmi turpināsies, un Mourinju uzstās, ka pret viņa komandu grēko vairāk, nekā grēko viņa paša komanda. Bet jo ātrāk tiks pieņemts, ka tā nav tikai ārzemnieku problēma, jo labāk.

KomandaSkKomandaSk
Chelsea16Middlesbrough6
Man. United16Stoke6
Tottenham16West Ham6
Arsenal11Birmingham5
Man. City10Fulham5
Liverpool9Hull5
Aston Villa8WBA5
Everton85 komandas3
Sunderland8
Blackburn7

Raksta oriģināls:
On Reflection: The proof that British players...

Vai, jūsuprāt, mīts par biežāk nirstošajiem ārzemniekiem ir patiess?

  • 24

  • 72

  • 15

  • 12


1 2 36 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2014-12-16 15:15, pirms 9 gadiem
"tas ir, ieskaitot tādas šosezon parādītās kartītes kā Serhio Agvero (pret "Southampton") un Djēgu Koštam ("Burnley"), kad īstenībā vajadzēja nozīmēt pendeles."

Britu spēlētāju kartītes arī skrupulozi izvērtēji, Suveizda? Piemēram, Rosa Bārklija gadījumu, kur viņu Lampards nogāza.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-16 15:25, pirms 9 gadiem
Pa lielam tomēr ir pamatīga atšķirība, vai gāžas zemē bez kontakta, vai tomēr tikai pārāk viegli nokrīt pēc kontakta. Vēl ir Beila un CR pieminētais variants, kad vnk sargā veselību un rauj kājas nost no agresīviem izklupieniem. Tomēr to visu sauc par niršanu. Neuzskatu, ka visi šie varianti ir vienā maisā bāžami. Jāizskauž ir tīrās simulācijas un tā nenormālā vārtīšanās pēc mazākā kontakta (teiksim ar punktu atņemšanu komandai un spēlētāju DQ), bet nevajadzētu pārāk piesieties, ja cilvēks nokrīt, lai nedabūtu traumu, uzreiz pieceļas un spēlē tālāk.

  +5 [+] [-]

, 2014-12-16 16:16, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, no kurienes eirosports vispār ir izrāvis, ka pastāv kaut kāds mīts ka briti simulē mazāk. Vismaz britu presē jau labu laiku par to diskusiju nav un "spārdīti" tiek visi simulēšanā pieķertie neatkarīgi no tautības. Un pēc tam kad spēlētājs ir ieguvis simulanta reputāciju, tiesneši ļoti bieži viņiem dod brīdinājumus pat tādās situācijās, kad īstenībā pārkāpums ir bijis. Vienalga vai tas attiecas uz CR, Svaresu, Januzaju, Jangu vai Beilu utt., visi pēc tam ir cietuši par pašu izveidoto reputāciju. Tādēļ visa tā statistika ir baltiem diegiem tīta.

Un otrkārt es labi atceros to G.Nevila preses slejas rakstu par simulācijām, no kura eirosports izrāvis vienu teikumu. Nevils ļoti labi aprakstīja to, ka simulācijas, protams, Premjerlīgā atveda ārzemnieki, bet sen jau tā nav tikai ārzemnieku kaite. Piemērs bija arī par to, ka būdami 14-15 gadus veci brauca uz jauniešu turnīriem, kur spēlēja pret Barsu, Ajax un nevarēja saprast kamdēļ pēc katra pieskāriena kājai pretinieki krīt un vaidot vaļājas pa zāli. Bet tagad viņš tieši tamlīdzīgas lietas saskata britu klubu jauniešu spēlēs. Skoulzs vienā no iepriekšējām slejām arī aprakstīja, ka viņam tika mācīts laukumā pretinieka priekšā neizrādīt nekādas sāpju pazīmes pat pēc ļoti rupja pārkāpuma, bet tagad spēlētāji simulē pārkāpumus un vēl tēlo sāpes.

Nesaprotu kāpēc EPL vēl nav pieņēmuši noteikumus pēc katras kārtas atkārtojumos izvērtēt simulācijas un reāli sodīt par to, tad ātri vien tā kaite kļūtu ārstējama.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-16 16:41, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Saprotu rakstu!
Un! Autors - Agris
Tikai nenobloķē manu profilu! Tāpat, kā atsūtīji man brīdinājumu par vārdu lox
Anglijā spēlē futbolu! Spānijā vārtās!
No kurienes radās futbols? No Anglijas? Tiešām? Tu man vari atbildēt Agri?
Ko patreiz spēlē SPĀŅI? Vari atbildēt?
Kurš katrā līgā nolīgst tiesnešu brigādes? Vari atbildēt?
Un visbeidzot!!!! ----- Kurš pasūt mūziku? Vari atbildēt? Vai atkal uzbruksi no saviem padsmit profiliem un jauksi mani ar Ferdinandu?
Tu taču esi drusku šodien ieķēris?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-16 16:47, pirms 9 gadiem
Es tam teicienam parasti nepiekrītu. Proti, par maziem, lieliem meliem un statistiku. Šoreiz vietā, vienkārši redzu savām acīm kā kurš kurā epizodē uzvedas. Un nevis tā īstenā bezkontakta daivošana vairāk kaitina, bet gan tieši reanimācijas brigādes laukuma pie nelielām reālām sadursmēm, kas arī ir dienvidnieku futbola stūrakmens.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-16 17:01, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Plus!
Par ko tev ir bijuši brīdinājumi?
Man! Par neko! Visi!
Par - lox, nabags, banāns, nēģeris.....utt! Un visi no Agra
Jo es to zinu
Jo kad piereģistrējos šeit, man ir paģeržka! Un kā DUBRIKAM var nebūt paģeržka?
Nu, par rupjībām bija, par rupjībām. Pēdējais brīdinājums bija par to, ka Mesi nosaucu par rūķi, liekas. Un kaut ko neglaimojošu par CR pateicu. Tas arī lika ieplest nedaudz acis, bet iepriekšējie tiešām par lamāšanos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-16 17:11, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Jūs visi esat .....! Baidaties?Nu Agri! Sper!
Agris ieliks video, kā Rūnijs apgāžas. Kliegs- EPL cūkas ierijiet, Laliga forever
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-16 17:28, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja:
Paldies! Bet tomēr! Tu neatbildēji man! Un kapēc man NILS un Zigis uzbrūk pie cita raksta?
Ķipa, par ko cīnamies? Par ko tad pats cīnies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-16 17:41, pirms 9 gadiem
Kāds te ir baigi uzvilcies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-16 17:57, pirms 9 gadiem
Palaistuves gul, viri spele.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-16 20:22, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Kur atbilde latgali? Mēs esam kopā! Cīņai sveiks!
Cīņai sveiks biedr Dubrik!

Nomet tvaiku vecais! Pat ar neapbruņotu aci var ievērot pamatīgas atšķirības starp Edmunda un Agra darbībām sc! Viens pieaudzis cilvēks a otrs puišelis, kurš ka tikai kādu dzeltenu pīli palaistu šeit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-12-16 21:00, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Plus!
Par ko tev ir bijuši brīdinājumi?
Man! Par neko! Visi!
Par - lox, nabags, banāns, nēģeris.....utt! Un visi no Agra
Jo es to zinu
Jo kad piereģistrējos šeit, man ir paģeržka! Un kā DUBRIKAM var nebūt paģeržka?
Protams, kārtējā reize, kad klaji melo, acīs skatīdamies. Esmu tev iedevis tikai vienu brīdinājumu un nevis par tevis minētajiem vārdiem, bet gan par draudiem "salauzt pirkstus un atraut mēli", par ko būtībā varētu arī griezties ar iesniegumu policijā. Varu iekopēt visu tavu brīdinājumu vēsturi, ja vēlies - tā ir ļoti viegli pieejama.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-16 21:16, pirms 9 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Protams, kārtējā reize, kad klaji melo, acīs skatīdamies. Esmu tev iedevis tikai vienu brīdinājumu un nevis par tevis minētajiem vārdiem, bet gan par draudiem "salauzt pirkstus un atraut mēli", par ko būtībā varētu arī griezties ar iesniegumu policijā. Varu iekopēt visu tavu brīdinājumu vēsturi, ja vēlies - tā ir ļoti viegli pieejama.
Kurš te klaji melo, labāk neapspriedīsim!
https://twitter.com/zelta_sietins/s...

Un šeit savulaik biju saņēmis no viena lietotāja vēstuli:
Sveiks!
Kāda būtu Tava versija, ka nekad ne no viena sc moderatora neesmu saņēmis brīdinājumus un nu jau banu, kā tikai no Suveizdas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-16 23:25, pirms 9 gadiem
Vispar jau arzemnieki simule vairak par britiem, neviena valsts noteikta, bet kopuma arzemnieki pec statistikas tak simule vairam

Sokejosi, ka Januzajs jau tik agri ir starp lielakajiem simuletajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-17 13:20, pirms 9 gadiem
Dubrik, tu spaisu velc? Bet tā pavisam godīgi.
1 2 36 komentāri