Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju: "Rūnijs Mančestrā tiks sagaidīts kā leģenda"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Morinju: "Rūnijs Mančestrā tiks sagaidīts kā leģenda"
Veins Rūnijs un Žuzē Morinju
Foto: imago/Scanpix

Rīt pulksten 18:00 Anglijas Premjerlīgas mačā "Manchester United" savā laukumā uzņems Liverpūles "Everton", un Veinam Rūnijam tā būs pirmā spēle pret bijušo komandu, kuras rindās pavadītas 13 sezonas. "United" galvenais treneris Žuzē Morinju sacīja, ka pirms un pēc spēles Rūnijs jāsveic kā leģenda, bet mača laikā nedrīkst aizmirst, ka viņš pārstāv pretinieku komandu.

"Viņš tiks uzņemts tieši tā, kā ir pelnījis. Reizēm vārds leģenda izskan pārāk viegli, bet Veins ir kluba leģenda. Spēļu skaits, iesistie vārti, izcīnītie kausi – ir skaidrs, ka viņš ir viens no svarīgākajiem spēlētājiem "Manchester United" vēsturē. Domāju, ka stadions viņam nodemonstrēs cieņu, kuru viņš ir nopelnījis. Ceru, ka pirms un pēc spēles, bet ne tās laikā," sacīja komandas galvenais treneris Žuzē Morinju.

Rūnijs "Manchester United" rindās aizvadīja 559 mačus un piecas reizes kļuva par Premjerlīgas čempionu. Tāpat viņa kontā ir Čempionu un Eiropas līgas kausu, FA kauss un trīs Līgas kausi. 2010. gadā viņš tika atzīts par sezonas labāko spēlētāju. Rūnijs kluba rindās iesita 253 vārtus, bet šovasar par brīvu atgriezās dzimtajā komandā – Liverpūles "Everton".

Kā norādīja Morinju, tad diez vai "Manchester United" nopirktais uzbrucējs Romelu Lukaku labos Rūnija rekordu un gūs vairāk vārtus, kaut gan sezonu viņš sācis ar sešiem precīziem sitieniem sešos mačos. "Veins ieradās daudz agrāk. Turklāt viņš desmit gadus pavadīja citā Premjerlīgā, kad gūt vārtus bija vieglāk. Bija lielāka atšķirība starp vadošajām un apakšgala komandām. Šobrīd futbolists ir vairāk balstīts uz aizsardzību, tāpēc ir grūtāks," pauda Morinju.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...