Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Klops apsver iespēju pirmo reizi kopš transfēru sāgas laist Koutinju starta sastāvā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klops apsver iespēju pirmo reizi kopš transfēru sāgas laist Koutinju starta sastāvā
Filipe Koutinju un Jirgens Klops
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops norādījis, ka brazīlietis Filipe Koutinju šodien pirmo reizi sezonā varētu doties starta sastāvā.

Šovasar Filipe Koutinju bija populārākais "Liverpool" futbolists, taču nevis laukumā demonstrētā snieguma, bet gan transfēru sāgas dēļ. Nerimstošu interesi par viņu izrādīja Spānijas milzis "Barcelona", kas izteica trīs piedāvājumus, tomēr allaž saņēma atteikumu.

Koutinju līgumā nav iekļauta summa, par kuru viņu iespējams nopirkt, bet tas netraucēja uzbrucēju pieprasīt, lai viņš tiktu pārdots. Koutinju muguras savainojuma dēļ izlaida pirmās piecas spēles sezonā, taču piedalījās Brazīlijas izlases mačos, un tas vēl vairāk palielināja spekulācijas.

Taču trešdien viņš beidzot devās laukumā, UEFA Čempionu līgas duelī pret "Sevilla" iesaistoties 75. minūtē. Kā norādīja komandas galvenais treneris Jirgens Klops, šodien paredzētajā Premjerlīgas mājas spēlē pret "Burnley" viņš varētu doties pamatsastāvā. Trīs maču diskvalifikācija jāizcieš kreisās malas uzbrucējam Sadio Manē, un tieši viņa vietu varētu ieņemt Koutinju.

"Viņš ir pietiekami gatavs, lai mēs varētu apsvērt visus variantus," pirms dueļa teica Klops, kurš slavēja brazīlieša sniegumu pēdējos treniņos, to nodēvējot par teicamu. Tāpat vācietis bija priecīgs par to, ka līdzjutēji transfēru sāgu nebija ņēmuši pie sirds un Koutinju laukumā sagaidīja ar ovācijām. "Tas bija patīkams mirklis. Nedomāju, ka kāds pirms tam bija par 100% pārliecināts, kas notiks. Priecājos, ka iznākums bija tieši tāds."

Pagājušajā sezonā "Burnley" savā laukumā izdevās pieveikt ar 2:1, tomēr Klops atteicās Liverpūli nosaukt par izteiktu favorīti: "Neviens nedrīkst domāt, ka mūs gaida viegla spēle. Gan kājās, gan prātos nepieciešams svaigums. Uzbrukumā būs maz vietas, un tādas situācijas nav pārāk vieglas."

"Burnley" Premjerlīgas kopvērtējumā pat atrodas priekšā "Liverpool", turklāt sezonas ievadā izbraukumā apspēlējusi čempioni Londonas "Chelsea" un atņēmusi punktu vicečempionei Londonas "Tottenham Hotspur".

Izmantotie resursi:
Philippe Coutinho: Liverpool midfielder ready...