Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Matuidī pārceļas uz ''Juventus'', Sīgurdsons par kluba rekordsummu pievienosies ''Everton''

Matuidī pārceļas uz ''Juventus'', Sīgurdsons par kluba rekordsummu pievienosies ''Everton''
Blēzs Matuidī
Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītās sezonas Čempionu līgas fināliste sastāvu papildinājusi ar franču pussargu Blēzu Matuidī, noslēdzot vienošanos uz trim sezonām. Savukārt islandiešu pussargs Gilvi Sīgurdsons par 45 miljoniem angļu mārciņu (49,45 miljoni eiro) pametīs ''Swansea'' un pievienosies citai Anglijas Premjerlīgas vienībai, proti, ''Everton''.

Blēzs Matuidī Turīnas ''Juventus'' komandai izmaksās 20 miljonus eiro, kā arī bonusus. Franču pussargs Parīzes ''Saint Germain'' sāka spēlēt jau 2011. gadā, ik sezonu spēlējot diezgan svarīgu lomu komandas vidējā līnijā. Sešu sezonu laikā 30 gadus vecais Matuidī PSG rindās aizvadīja 203 mačus, kuros guva 23 vārtu un četrreiz pēc kārtas, laika posmā no 2012./13. gada sezonas līdz 2015./16. gada sezonai kļūdams par Francijas ''Ligue 1'' čempionu.

Spēlētājs jau ieradies Turīnā, lai nokārtotu medicīniskās pārbaudes un atlikušās formalitātes. Matuidī Vecās sinjoras sastāvā spēlēs nākamās trīs sezonas un ir kļuvis par desmito spēlētāju, kurš starpsezonā papildinājis Turīnas komandas sastāvu. Ja tiks nokārtotas visas formalitātes, francūzis varēs Itālijas A Sērijā debitēt jau šo sestdien, kad sezonas pirmajā mačā ''Juventus'' mājās tiksies ar ''Cagliari''.

Gilvi Sīgurdsons jau paspējis nokārtot medicīniskās pārbaudes, tātad, lai oficiāli apstiprinātu pussarga pāreju uz ''Everton'', nepieciešams vien nokārtot formalitātes. Islandes izlases uzbrūkošais pussargs kopš 2014. gada pārstāvēja ''Swansea'', šajā laika posmā piedaloties 106 spēlēs un izceļoties ar 27 vārtu guvumiem. Islandietis ''Everton'' klubam izmaksās 45 miljonus mārciņu, kas ir kluba rekordsumma. Iepriekš rekords šajā rādītājā piederēja pašreizējam Mančestras ''United'' spēlētājam Romelu Lukaku, kuru ''Everton'' 2014. gadā no ''Chelsea'' iegādājās par 31,8 miljoniem mārciņu.

Pagājušajā sezonā Sīgurdsons guva deviņus vārtus un 13 reizes rezultatīvi asistēja partneriem, palīdzot ''Swansea'' noturēties Anglijas Premjerlīgā. Interesanti, ka 10% no Sigurdsona pārejas summas ''Everton'' būs jāizmaksā ''Tottenham Hotspur'' vienībai - 2014. gadā Sīgurdsons tieši no šīs komandas pārcēlās uz ''Swansea'', savukārt pretējā virzienā devās Mihels Vorms un Bens Deiviss.

Smailes uzbrucēju rokādi veikusi cita Anglijas Premjerlīgas vienība ''Stoke'', kas paziņojusi par Hoselu pāreju uz ''Newcastle''. Spānis ''Stoke'' pievienojās 2015. gadā, pārnākot no Vācijas Bundeslīgas komandas ''Hannover 96''. Hoselu ''Stoke'' rindās aizvadīja 22 mačus, gūstot četrus vārtus, savukārt pagājušajā sezonā uzbrucējs tika izīrēts ''La Liga'' komandai ''Deportivo'', kur 20 spēlēs guva piecus vārtus. Hoselu ar Ņūkāslu noslēdzis trīs gadu līgumu 5 miljonu mārciņu (5,5 milj. eiro) apmērā.

Vietā ''Stoke'' sameklējusi citu spāni - no Parīzes ''Saint Germain'' izīrēts Hesē Rodrigess. Madrides ''Real'' akadēmijas audzēknis savulaik veiksmīgi iekļāvās Spānijas superkluba sastāvā, laika posmā no 2011. līdz 2016. gadam piedaloties 63 spēlēs un gūstot 18 vārtu. Aizvadīto sezonu Hesē uzsāka Francijas ''Ligue 1'', līgas čempionvienības PSG sastāvā, tomēr debija līgā neizvērtās veiksmīga - deviņos mačos vieni gūti vārti, kam sekoja īre uz ''La Liga'' klubu ''Las Palmas'', kur spāņa kontā 16 mači un trīs vārtu guvumi. Īres līgums ar ''Stoke'' noslēgts uz vienu sezonu.

''Las Palmas'' savukārt šķīrusies no Kevina Prinsa Boatenga, kurš lūdzis klubam pārtraukt sadarbību ''personisku iemeslu dēļ''. Šāds paziņojums nācis klajā trīs dienas pirms sezonas pirmā mača ar ''Valencia''. Boatengs ''Las Palmas'' pievienojās pagājušās sezonas sākumā, pametot '''Milan''. Ganas izlases futbolists Spānijas čempionātā piedalījās 28 spēlēs un guva 10 vārtus, un pēc veiksmīgās sezonas vienojās par līguma pagarināšanu uz trim gadiem. Tomēr nu tā ir vēsture.

''Milan'' rindas atstājis uzbrucējs Karloss Baka, kurš uz īrē uz gadu pievienosies ''La Liga'' vienībai ''Villareal'', ar iespēju pēc sezonas noslēgt pilnvērtīgu līgumu. Kolumbijas izlases futbolists ''Milan'' pievienojās 2015. gadā un izmaksāja 30 miljonus eiro. Itālijas A Sērijas komandas rindās Baka aizvadīja 69 mačus un izcēlās ar 31 vārtu guvumu.

Izmantotie resursi:
ESPN
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2017-08-16 17:11, pirms 7 gadiem
Tagad Swansea pirkšot Bonī. Esot jau gandrīz nokārtots.
, 2017-08-16 18:05, pirms 7 gadiem
Matuidi atdeva taa teikt par sviestmaizi,PSG sastaava tiiriishana saakusies, naakamie rindaa Krihovjaks un Ben Arfa,tos ar it kaa par deshuku gatavi atdot
, 2017-08-16 18:15, pirms 7 gadiem
Nabaga Hesē...

Countinjo gan baigais pimp*s izrādas..Kā pēķšņi viņu grib Barca,tā viņš uzreiz uzliek reālu mīksto Pool..Nah tad tu parakstiji līgumu ar klubu kurā nevēlies spēlēt...

@Mundo Deportivo
, 2017-08-16 18:17, pirms 7 gadiem
Matuidi par 20milj. Tiem tak nauda necik nav vērta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-16 18:54, pirms 7 gadiem
Interesanti kad Baka kluva par venecuelas pilsoni,cik es zinu vins ir kolumbietis.
, 2017-08-16 19:05, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nabaga Hesē...

Countinjo gan baigais pimp*s izrādas..Kā pēķšņi viņu grib Barca,tā viņš uzreiz uzliek reālu mīksto Pool..Nah tad tu parakstiji līgumu ar klubu kurā nevēlies spēlēt...

@Mundo Deportivo
kad Kautinjo parakstiija jaunu liigumu,tad nevienam ne sapnjos neraadiijaas ka PSG vareetu nocelt Barcai Neimaaru un interese par vinju buus tik liela
, 2017-08-16 19:39, pirms 7 gadiem
Ekstāze
, 2017-08-16 19:55, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: Matuidi atdeva taa teikt par sviestmaizi,PSG sastaava tiiriishana saakusies, naakamie rindaa Krihovjaks un Ben Arfa,tos ar it kaa par deshuku gatavi atdot
Orjē un Menjē arī varētu pamest PSG
, 2017-08-16 20:24, pirms 7 gadiem
Kāds man var paskaidrot kāpēc Milan faktiski atbrīvojas no Karloss Baka? Viņš taču bija rezultatīvs un labi spēlēja. Nesaprotu.
, 2017-08-16 20:27, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: kad Kautinjo parakstiija jaunu liigumu,tad nevienam ne sapnjos neraadiijaas ka PSG vareetu nocelt Barcai Neimaaru un interese par vinju buus tik liela
Nu, protams, visi līgumus paraksta, tur grūti kaut ko pārmest, tas tiesa, bet, interese par Koutinjo no Barcas būtu tā vai tā. Vienīgais variants kā teorētiski Barca Neimāru būtu varējusi noturēt, bija Koutinjo iegāde.
, 2017-08-16 20:39, pirms 7 gadiem
Sigurdssonu cik dzirdeets gribeeja grandi.. kaapeec pariet uz Everton, nav skaidriiiba..
, 2017-08-16 22:31, pirms 7 gadiem
Kāds zin kāpēc Boatengs atteicās no līguma?
, 2017-08-16 23:44, pirms 7 gadiem
Viva la Barca rakstīja: Kāds zin kāpēc Boatengs atteicās no līguma?
Ģimenei gribot būt tuvāk.Atpakaļ uz Vāciju
, 2017-08-16 23:46, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ģimenei gribot būt tuvāk.Atpakaļ uz Vāciju
Frankfurte,ja nemaldos
, 2017-08-17 00:03, pirms 7 gadiem
Asensio
, 2017-08-17 00:09, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Kāds man var paskaidrot kāpēc Milan faktiski atbrīvojas no Karloss Baka? Viņš taču bija rezultatīvs un labi spēlēja. Nesaprotu.
Man arī tas ir pārsteigums. Bacca pagājušosezon bija rezultatīvākais spēlētājs...

P.S. Spriežot pēc flashscore.com info uz doto mirkli AC Milan ir 4 uzbrucēji - Andre Silva no FC Porto, M'Baye Niang no Watford, Fabio Borini no Sunderland un Patrick Cutrone no AC Milan U-19.
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.