Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Everton" par 27 miljoniem iegūst "Ajax" kapteini Klāsenu

"Everton" par 27 miljoniem iegūst "Ajax" kapteini Klāsenu
Davijs Klāsens
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs „Everton” oficiāli nokārtojis Nīderlandes pussarga Davija Klāsena transfēru, par viņu samaksājot Amsterdamas „Ajax” 27 miljonus eiro. Tas ir otrs lielais „Everton” pirkums šonedēļ, iepriekš atdodot 29 miljonus eiro par „Sunderland” vārtsargu Džordanu Pikfordu.

24 gadus vecais Davijs Klāsens „Ajax” rindās debitēja 2011. gadā un palīdzēja komandai iegūt trīs Nīderlandes čempiontitulus. Par komandas kapteini viņš kļuva pirms diviem gadiem, bet pagājušajā gadā tika atzīts par Nīderlandes labāko futbolistu. Kopumā „Ajax” rindās viņš piedalījās 163 spēlēs, guva 49 vārtus un šosezon aizveda komandu līdz Eiropas līgas finālam.

„Grūti atstāt Amsterdamas komandu, taču domāju, ka šis man ir labs solis nākotnē,” Klāsens citēts „Everton” mājaslapā. „Jau kopš brīža, kad personiski izrunājos ar komandas treneri, man bija laba sajūta par pāreju. Treneris Kūmans ir godīgs vīrs, mums bija saruna par klubu un to, kā viņš vēlas mani redzēt laukumā, kas deva pozitīvas sajūtas.”

„Everton” par Klāsena pāreju šķīrusies no 27 miljoniem eiro, kas ir otra lielā transfēra summa, ko „Everton” šonedēļ samaksājusi. Iepriekš tika nokārtots arī vārtsarga Džordana Pikforda transfērs par 29 miljoniem eiro, turklāt bonusu rezultātā „Sunderland” saņemtā summa var pieaugt arī līdz 34 miljoniem eiro.

Klāsens bija viens no trenera Ronalda Kūmana vasaras galvenajiem mērķiem, un treneris sava kluba mājaslapā citēts, norādot, ka Klāsens, lai arī vēl jauns, jau tagad gatavs uzņemties līdera pienākumus: „Viņš ir cītīgs futbolists, kuram patīk pielietot presingu, un, protams, viņš mums sniegs radošumu uzbrukumā un vārtu guvumus.”

„Everton”, kas aizvadīto sezonu Premjerlīgā noslēdza septītajā vietā un ieguva tiesības spēlēt Eiropas līgā, tiek piesaukta vēl viena topošā darījuma sakarā. „Everton” direktors Stīvs Volšs trešdien tika manīts Milānā, un tiek uzskatīts, ka viņš bija šajā Itālijas pilsētā, lai vienotos ar „Milan” par 22 gadus vecā uzbrucēja Mbaja Nianga pāreju. Šī transfēra apjoms tiek lēsts nedaudz zem 20 miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
Davy Klaassen: Everton complete £23.6m signing...


, 2017-06-16 10:41, pirms 7 gadiem
Nu nezinu gan vai Pickford ir tik dārgs 🤔.
, 2017-06-16 11:00, pirms 7 gadiem
Tikai 27 miljoni... nožēlojami maz par tik talantīgu spēlētāju.
, 2017-06-16 12:02, pirms 7 gadiem
zirgums123 rakstīja: Nu nezinu gan vai Pickford ir tik dārgs 🤔.
Anglis. Tas vien EPL uzceļ viņa cenu debesīs.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.