Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Keins: "Pandēmijas laikā futbolisti tika negodīgi kritizēti"

Rolands Eliņš

Keins: "Pandēmijas laikā futbolisti tika negodīgi kritizēti"
Harijs Keins. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Anglijas futbola izlases līderis Harijs Keins publiski norādījis, ka Premjerlīgas futbolisti koronavīrusa pandēmijas laikā tikuši negodīgi kritizēti par nepiekrišanu samazināt savas algas.

„Esam parādījuši, ka darām visu, ko vien varām, lai palīdzētu Anglijas veselības dienestiem, labdarības organizācijām un visiem, kuri cīnās ar pandēmiju,” sacīja Harijs Keins BBC radio ēterā. „Uz mums tika izdarīts neliels spiediens un dažreiz arī tika izteikta nepelnīta kritika.”

Keins intervijā izteica savu pateicību cilvēkiem, kuri turpina darbu, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības un ērtības pandēmijas laikā: „No kurjeriem līdz ārstiem – viņu visu paveiktais darbs bijis lielisks. Visi aizkulisēs paveic tik daudz labu lietu, daudzas no tām paliek nepamanītas.”

Premjerlīgas futbolisti pagājušajā mēnesī sāka kopējo iniciatīvu, lai savāktu finansiālos līdzekļus Lielbritānijas veselības institūcijām un citiem, kuriem tie nepieciešami pandēmijas dēļ. Savukārt Keins pats piekritis finansiāli atbalstīt „League Two” klubu „Leyton Orient”, kurā savulaik pats spēlēja.

Keina pārstāvētā „Tottenham” izpelnījās sabiedrības sašutumu par martā pieņemto lēmumu samazināt algas visiem kluba darbiniekiem, izņemot futbolistus, kā arī izmantot valdības sniegto palīdzības sistēmu. Pēc dažām nedēļām šis lēmums tika atcelts, saglabājot kluba darbiniekiem ierasto atalgojumu. Alga tika samazināta tikai kluba valdes locekļiem.

Keins intervijā arī pastāstīja, ka cenšas atrast pozitīvo pašreizējā situācijā, piemēram, viņš neesot bijis pārliecināts, ka traumas dēļ būtu gatavs „Euro 2020” finālturnīram, bet tagad ar cerībām skatās uz nākamo gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...